Autor Wątek: Muzyka spoza CD - Auris  (Przeczytany 11980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ceziq

• Prawie Toyot
Muzyka spoza CD - Auris
« dnia: 16 Stycznia 2014, 18:18:16 »
Witam, mam pytanie: Posiadam taką oto navi w Aurisie I z 2007r. Czy jest jakiś sposób aby do tej navi transmitować muzykę np z telefonu lub innego nośnika lub też macie jakiś sposób na ,,domontowanie" AUX-a?

volti

• Gość
Odp: Muzyka spoza CD - Auris
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Stycznia 2014, 18:36:26 »
Proponuję dokupić zmieniarkę na karty pamięci/usb/aux http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-sd-usb-toyota-auris-prius-4gb-i3888422145.html :)

Offline Ceziq

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Stycznia 2014, 18:45:41 »
Na jednym forum czytałem ze taka zmieniarka współpracuje z radiami do których dopięte są zmieniarki CD ale z radionawigacjami już nie zadziała, taką informację widziałem też w opisie jednej aukcji dotyczącej emulatora :(
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2014, 18:49:29 wysłana przez Ceziq »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Stycznia 2014, 20:28:45 »
był już taki wątek na forum. Zerknij tu http://www.xcarlink.co.uk/home.php?cat=11

Offline Kramag

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Stycznia 2014, 20:37:02 »
Można się poratować transmiterem ale jakość dźwięku niestety podła, z drugiej strony jeśli nie odtwarza MP3 z płyty to może warto.
U mnie w toyce można więc wrzucam MP3 tematycznie na płytki i gra, w rzepie zamontowałem kenwooda 2DIN i oprócz standardowego gniazda na USB mam bluetootha (wbudowany zestaw głośnomówiący w radiu) który ma dość ciekawą opcję wystarczy włączyć i można bezpośrednio z telefonu muzę ciągnąć i odtwarzać na bieżąco.
Nie znam tego modelu ale może ma on z tyłu możliwość podłączenia zmieniarki, a wtedy można zacząć kombinować.
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2014, 20:43:01 wysłana przez Kramag »
Nobla temu co wymyślił łózko ale niech ja dorwę wynalazcę roboty

Offline Ceziq

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Stycznia 2014, 20:41:17 »
Niestety żaden z tych emulatorów nie jest kompatybilny z tą nawigacją :(

Moduł bluetooth w tej navi ogranicza się jedynie wykonywania i odbierania połączeń telefonicznych :(
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2014, 20:58:54 wysłana przez Swoop »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2014, 20:58:38 »
Niestety żaden z tych emulatorów nie jest kompatybilny z tą nawigacją :(

myślę, że jeśli masz takie wejście to nie będzie problemu.

Napisz do nich maila z pytaniem czy będzie pasować  :good:

Offline Kramag

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2014, 21:19:53 »
Spróbuj transmitera, jakbyś przejeżdżał przez Kielce to bym Ci sprezentował mój, kupiłem zanim zmieniłem radio ale tak siał, że mi zakłócał odczyty z czujników ciśnienia w kołach i navi w telefonie (zgubiliśmy się mając rezerwę paliwa, a nauka jazdy o kropelce 2,5 tonowym Jeepem w Czechach bezcenna).
Nobla temu co wymyślił łózko ale niech ja dorwę wynalazcę roboty

Offline palec0

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2014, 21:34:22 »
Xcarlink z końcówką 6+6 zamontowałem do radia w corolli e12, włączanie przyciskiem CD(PIERWSZA PŁYTA, DRUGIE WCIŚNIECIE PRZYCISKU XCARLINK), wyjecie radia i sprawdzenie czy jest takie gniazdo w radiu to 15 minut pracy(auris), urządzenie zamontowałem w schowku. :)

ps. czy menu po polsku robiłeś sam czy już miałeś ?

pozdrawiam Arek

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Stycznia 2014, 22:12:55 »
chwila - przecież to radio czyta mp3 - o jaki format plików ci chodzi, jeśli nie o mp3?
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

Offline Ceziq

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Stycznia 2014, 22:38:38 »
Dzięki Kramag jeśli będę w Kielcach to dam znać  :beer: pozostaje mi w wolnej chwili wymontować navi i zobaczyć jakie ma gniazda :) Wstawiłem tylko zdjęcie tej navi z internetu.
BiKej - tak to radio obsługuje utwory w formacie mp3 z płyty CD, ale czy nie wygodniej będzie mieć utwory na telefonie lub pendrive? :)

Mógłby ktoś podesłać jakiś dokładny instruktarz opisujący demontaż navi?

Proszę zapoznać się z regulaminem.
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2014, 22:52:27 wysłana przez Ceziq »

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Stycznia 2014, 22:56:47 »
czy nie wygodniej będzie mieć utwory na telefonie lub pendrive?

a jakie to ma znaczenie czy pen czy CD? i tak musisz nagrać i tak. Fakt, że z pena można łatwo usunąć czy wrzucić coś dodatkowego, ale na CD to też nie problem i nie majątek

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Stycznia 2014, 07:56:48 »
kiedyś kupiłem FM Transmiter - ma slot na USB i karty pamięci
w trasach jest to upierdliwe, bo na danej częstotliwości w jednym miejscu jest ok (żadna stacja nie nadaje) a już parędziesiąt km dalej trzeba przestawiać częstotliwość, bo jakaś lokalna stacja nadaje na tej samej lub bardzo zbliżonej częstotliwości.
Jakość też pozostawia wiele do życzenia.
W moim radiu (oryginał Toyoty - bez navi - pojemność 6 płyt) jak wrzucę 6 płytek z mp3 - to nie przesłucham ich wszystkich przez pół roku - więc transmiter leży w schowku
koszt transmitera to ok 20 zł wzwyż (nie zawsze droższe = lepsze) - ja mam taki za ok 50 zł
kolejny minus transmitera to zajęte gniazdo zapalniczki - żeby używać ładowarki do kom lub navi - trzeba dokupić rozdzielacz gniazd lub zamontować kolejne gniazdo
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

volti

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Stycznia 2014, 17:41:30 »
Mógłby ktoś podesłać jakiś dokładny instruktarz opisujący demontaż navi?
Na forum już było o demontażu radia. Wystarczy zdjąć te srebrne listwy po bokach radia i odkręcić 4 śrubki które trzymają radio.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl