Ledwo mam 3 miesiące nową Toyotę Auris (pierwsze auto tej firmy) a już mam jej dość a bardziej może dilera Toyoty który mi ją sprzedał

Konkretnie chodzi mi o nawigacje Touch&Go (pisałem o tym trochę w tym wątku
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,31876.50.html).
Kupiłem auto pod koniec Października 2013, po około 3-5 dniach od zakupu (jak załapałem o co chodzi z tą nawigacją) zadzwoniłem do salonu i konkretnego gościa który mi go sprzedał że mam wgraną starą mapę z Października 2012 czyli roczną !!! Wersja oprogr: 2.7.4L ID Mapy: EUL20121019 a przy zakupie powinienem mieć wgraną najnowszą jaka jest dostępna w dniu zakupu auta. Gość stwierdził że się dowie coś na ten temat i zadzwoni, faktycznie za godzinę zadzwonił i poinformował mnie że jak przyjadę na wymianę oleju po 1000 km to mi załatwią tą aktualizację. Ten przebieg 1000 km akurat szedł mi ciężko, więcej auto stało niż jeździło (tak się złożyło) zrobiłem dopiero po świętach w grudniu i pojechałem na wymianę oleju, oczywiście zgłosiłem że została mi sprzedana nawigacja ze starą mapą, gość z działu serwisu po rozmowie z kierownikiem stwierdził że aktualizacja darmowa jest ale do auta które ma przejechane max 200 km ale mimo to postara mi się to załatwić. Jakież moje było zdziwienie jak dziś odebrałem telefon że mi jednak tego nie załatwią bo pisali tu i tam i im odmówili nic nie dadzą rady zrobić.

Czuje się oszukany i zrobiony w balona przez dilera Toyoty jak by mnie poinformował przy tym pierwszym telefonie lub po prostu przy zakupie że mogę zaktualizować nawigację bezpłatnie do 200 km przebiegu to bym w ciągu godziny u niego był , a teraz według nich musze sobie zapłacić 119 euro żeby mieć aktualną mapę mimo że zapłaciłem za nawigację.

Na przyszłość dla tych co będą kupowali nową Toyotę z nawigacją Touch&Go pamiętajcie że darmowa aktualizacja jest do przebiegu auta 200 km. A najlepiej nie odbierać takiego auta jak nie zaktualizują mapy na najnowszą.
Mam zamiar napisać o tym do Toyota Motor Poland na jaki adres @mail można napisać ?