Autor Wątek: Corolla verso2.2 d4d nie pali po postoju, o co chodzi ?  (Przeczytany 8392 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline domo567

• Toyot Leżący
  • *
Corolla verso2.2 d4d nie pali po postoju, o co chodzi ?
« dnia: 25 Stycznia 2014, 19:52:00 »
Witam. Mam corolle verso 2.2 d4d z 2008 roku. Auto po postoju przestało odpalać, kręci bardzo długo i w końcu odpala. Następne odpalanie jest bezproblemowe, jednak gdy auto postoi trochę problem wraca i znów trzeba długo kręcić. Wczytałem na forum, że może to być związane z cofaniem się paliwa do baku co powoduje zapowietrzenie, więc zastosowałem zaworek zwrotny do dojściu paliwa do filtra. Bezskutecznie. Auto nadal ciężko odpala po postoju. bardzo proszę o podsuniecie jakiegoś pomysłu.   :o

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla verso2.2 d4d nie pali po postoju, o co chodzi ?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2014, 23:35:55 »
Jak tam świece żarowe i czy ma najnowszy soft?
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2014, 23:38:38 wysłana przez Darek Toyota »

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2014, 11:50:56 »
Sprawdź jeszcze czy nie masz powietrza między filtrem a pompą bo jeśli będzie masz przyczynę problemu, pompa jest wysoko i jeśli masz powietrze to zbiera się po postoju przed pompą.

A filterek to jaki tam masz, kiedy wymieniany, jak filtr jest zasyfiony lub słabej jakości także potrafi podsysać powietrze na podstawie filtra, sprawdź jeszcze przylgę filtra czy nie ma wżerów

TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Offline domo567

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Stycznia 2014, 16:58:40 »
Świece żarowe chyba są w porządku jutro pojadę je sprawdzić do serwisu elektro-mechnicznego. Co do filtra paliwa to właśnie też jutro pojadę go wymienić bo jeszcze go nie wymieniałem. Sprawdze jeszcze czy nie ma tego powietrzna przed pompą. Dziekiuje za podpowiedzi jutro sie odezwe.

Offline domo567

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2014, 08:13:06 »
Wymiana filtra paliwa nic nie dała, świece są sprawne a auto dalej nie odpala prawidłowo.

Offline Bowler

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Corolla Verso
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Kwietnia 2025, 10:22:59 »
Witam,
wiem że wątek sprzed lat, pewnie auto sprzedane. Ale pamiętasz co było przyczyną? Mam podobnie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl