Autor Wątek: Camry w ogłoszeniach - informacje.  (Przeczytany 334232 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drevko

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Camry w ogłoszeniach - informacje.
« Odpowiedź #210 dnia: 06 Kwietnia 2017, 21:11:38 »
Witam.
Mam dwa pytania (myslę nad zakupem camry 2007-2008 rok)

czy faktycznie są takie kanapowate / bujane np. wzgledem corolli czy avensisa?
jak to faktycznie wygląda jazda z automatem w camry? są bezproblemowe czy awaryjne?

Pozdrowienia.
w oko wpadlo mi to

https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-camry-toyota-camry-2-4-gaz-2007-r-ID6yPDRH.html#xtor=SEC-8

Offline TT2002

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #211 dnia: 07 Kwietnia 2017, 17:08:11 »
ROzumiem, że rozważasz tylko 2.4? Pytam bo różnica między tym silnikiem a 2.4 jest znacząca. To samo skrzynia.

Offline drevko

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: 07 Kwietnia 2017, 23:27:10 »
dokladnie, 2.4

Offline sienio

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #213 dnia: 11 Kwietnia 2017, 20:45:42 »
Wybrałeś najtańszą Toyotę w kraju.
Nie znam, nie widziałem (chociaż mam wrażenie że ta sama nie tak dawno była sprzedawana przez kilka miesięcy w stolicy), jednak wolałbym zdecydowanie albo (jeżeli już tę wersję) z silnikiem 3,5, albo dowolną wcześniejszą z silnikiem 3,0.
A ogólnie samochód jak samochód. Myślę że ewentualna kanapowatość jest mniej istotna niż Yarisowa platikowatość.
O ile wcześniejsze modele (subiektywnie) prezentowały japońską, ogólnie mówiąc "szkołę", to ta jest wytworem na typowo amerykański rynek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #214 dnia: 11 Kwietnia 2017, 21:30:55 »
Nie śledzę VIgen odkąd miałem okazję bliżej poznać taką z 2GR, ale też mi się wydaje, że gdzieś już ten egzemplarz widziałem, więc tym bardziej sprawdź. historiapojazdu.gov.pl powie Ci o właścicielach w kraju.

Co do KAŻDEGO auta zza wody: carfax, carfax i jeszcze raz carfax, dopiero później jak z każdym autem krajowym: przegląd, stacja diagnostyczna, ewentualnie ASO.

Do Vgen mechanicznie było fajnie, od VIgen w górę plastelina i trochę dziegciu, niestety.
3VZ.pl

Offline jeekooz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #215 dnia: 19 Kwietnia 2017, 19:05:43 »
Witajcie. Nie znalazłem działu "przywitaj się", więc od razu przechodzę do meritum.

Od około 4 tygodni rozglądam się za Camry. Ale starą, czyli V30, lub V40. Chciał bym, aby miała gaz oraz LPG. Silnik najlepiej 3.0.

I tak się rozglądam i szukam i nic nie ma.
Jedyna, która w miarę sensownie wygląda to ta: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-camry-3-0-v6-lpg-automat-climatronic-skory-zadbany-ID6yQsUL.html#xtor=SEC-8

Jaka jest wasza poglądowa opinia na temat tego konkretnego samochodu? Oglądałem, nie ma tragedii, ale coś mnie niepokoi w niej i nie wiem, czy słusznie.
Wszelkie uwagi bardzo mile przeze mnie widziane.

Offline Anabolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #216 dnia: 19 Kwietnia 2017, 23:36:03 »
Tak z ciekawości kolego oglądałeś tą  w ogłoszeniu co podałeś? Cena podejrzanie niska, a z wyglądu się ładnie prezentuje. Sam też nabyłem niedawno taki model, ale w ciemnej skórze, ale moja choć w podobnych pieniądzach,, to tak się nie świeciła i na dzień dobry była do zrobienia zawiecha. Ważna dla mnie była bezwypadkowość i sprawny automat. Niestety klamerek z silnikiem 3.0 mało kto się che pozbywać. 2.2 znacznie więcej oraz poprzedniej generacji. Choc, sam miałem kupić 3 gen, to niespodziewanie się trafiła 4 w okolicy.
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 23:38:45 wysłana przez Anabolo »

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 20 Kwietnia 2017, 00:03:58 »
Tak z ciekawości kolego oglądałeś tą  w ogłoszeniu co podałeś? Cena podejrzanie niska, a z wyglądu się ładnie prezentuje. Sam też nabyłem niedawno taki model, ale w ciemnej skórze, ale moja choć w podobnych pieniądzach,, to tak się nie świeciła i na dzień dobry była do zrobienia zawiecha. Ważna dla mnie była bezwypadkowość i sprawny automat. Niestety klamerek z silnikiem 3.0 mało kto się che pozbywać. 2.2 znacznie więcej oraz poprzedniej generacji. Choc, sam miałem kupić 3 gen, to niespodziewanie się trafiła 4 w okolicy.

Przecież to stary trup.Cena adekwatna do stanu a co siedzi pod spodem,tego nawet wróż Maciej nie wie bez sprawdzenia.
Widzę, że już nawet Marcin się poddał do swojej oceny wizualnej.Czego wy chcecie od 21 aut?!?! To są skarbonki i jeśli nic nie napiernicza w zawieszeniu, nie zostawia 4 śladów, rdza tego nadmiernie nie wcina, to tylko brać...

PS.Sprawdź dokładnie tylą belkę.Na mocowaniach lubi korodować a drugą w dobrym stanie to jak ze świecą szukać.
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2017, 00:06:41 wysłana przez Robsajson »

Offline jeekooz

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #218 dnia: 20 Kwietnia 2017, 10:43:34 »
Tak oglądałem i nie ma tragedii. Ale właśnie przez cenę, odczuwam niepokój. Wiem, że mało kto pozbywa się Camry 3.0. Jak jakąś zobaczę w ogłoszeniu, to najczęściej już sprzedana. Stoją tylko jakieś maksymalne ulepy. Cóż, cierpliwie poczekam. Może uda mi się kupić jakąś rodzynę w tym roku.

Dziękuję za wskazówkę co do przedmiotu mojego pytania.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #219 dnia: 20 Kwietnia 2017, 12:40:05 »
W ostatnim czasie wszyscy szukają mało palących budżetówek, a Ty się czepiasz ceny? Skoro oglądałeś i uważasz, że z autem jest wszystko ok, to napisz @ lub zadzwoń żeby podniusł cenęi i wtedy weźmiesz :)

Offline Robsajson

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #220 dnia: 20 Kwietnia 2017, 13:48:15 »
Gość chce szybko sprzedać a nie zarobić i dlatego taka cena.

Offline Anabolo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #221 dnia: 20 Kwietnia 2017, 22:04:40 »
Tyle, że to komis-ciekawe czy przebieg autentyczny. Ważne by przed zakupem dobrze automat sprawdzić-jak dla mnie takim autem przed zakupem trzeba zrobić min 50km. Jeśli to prawda to cena okazyjna-moja kosztowała wstępnie też tyle, ale zszedłem 1200 zł (Na dzień dobry zawiecha z tyłu oraz górne mocowania na przodzie). Fakt faktem, z uwagi na zwyżkę ubezpieczenia powyżej 2,5 litra mało kto chce już taki motor.

Offline czejl

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #222 dnia: 22 Kwietnia 2017, 02:39:26 »
Witajcie, jestem nowy i chciałbym kupić sobie Camry, jestem zainteresowany tym egzemplarzem: https://www.otomoto.pl/oferta/toyota-camry-2-2-lpg-manual-serwisowana-do-konca-klima-zadbana-warszawa-ID6yQqNB.html#xtor=SEC-8
Oczywiście wiem, że to handlarz i wiem co się z tym wiąże, z tego co widać na zdjęciach różne są odcienie lakieru i znaczki na tylnej klapie w złym miejscu, poza tym wydaje mi się, że auto jest godne zainteresowania, sprzedający powiedział jeszcze przez telefon, że tłumik jest do roboty.
Co o niej myślicie, może ktoś oglądał?  :good:

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #223 dnia: 22 Kwietnia 2017, 11:13:49 »
A od kiedy to jest złe miejsce na znaczki ? Auto wygląda nieźle. Jeśli ktoś szuka w tych rocznikach oryginalnej powłoki lakierniczej, to trzeba długo szukać.

Jest książka z polskiego ASO, można podjechać, zweryfikować, ja bym się nie oglądał tylko jechał i sprawdzał.
3VZ.pl

Offline czejl

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #224 dnia: 22 Kwietnia 2017, 13:19:51 »

Ze znaczkami myślałem, że występują tylko nad lampami jak tu:
ale jeśli występowały też na dole to ok.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl