Autor Wątek: Corolla verso (akumulator)  (Przeczytany 2237 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nowakos8

• Początkujący
Corolla verso (akumulator)
« dnia: 15 Lutego 2014, 17:46:16 »
Witam. Posiadam samochód Toyota Corolla Verso 2.2 D4D, mam problem z akumulatorem tzn. Jeśli samochód  jest nie odpalany przez 3-4 dni pada szybko akumulator a był nie dawno kupiony. Samochód jeździł po serwisach i niby nie wykryto wady tzn. nie dostaje lewych prądów itp. Jeśli ktoś miał podobny przypadek lub taki sam, proszę napisać co może być przyczyną, z góry wielkie Dzięki :)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
Corolla verso (akumulator)
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lutego 2014, 17:54:59 »
Witam. Posiadam samochód Toyota Corolla Verso 2.2 D4D, mam problem z akumulatorem tzn. Jeśli samochód  jest nie odpalany przez 3-4 dni pada szybko akumulator a był nie dawno kupiony.
Jeżeli akumulator był niedawno kupiony to go wymień :) jeśli na kolejnym będzie to samo to trzeba szukać przyczyny już stricte w aucie ;)

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Corolla verso (akumulator)
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2014, 17:57:21 »
Może lampka w bagażniku się świeci? Śmieszne, ale bywa i tak. Elektronika auta zawsze pobiera minimalny prąd, ale nie aż tak duży aby rozładować akumulator. Sprawdź miernikiem pobór prądu, przejrzyj kable, może jakieś zwarcie, sprawdź klemy.
Nowe akumulatory czasami też bywają wadliwe.

Offline Horus

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla verso (akumulator)
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2014, 20:19:11 »
Tak jak Koledzy piszą.
Może też być aku po prostu wadliwy - jak "niedawno" go kupiłeś, bo to pojęcie względne?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl