Autor Wątek: Mam nie ciekawy problem.  (Przeczytany 5240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SEAT

• Gość
Mam nie ciekawy problem.
« dnia: 14 Marca 2005, 12:16:10 »
Otóz cieknie mi olej spod aparatu zapłonowego.
Podobno to jest wina simeringu - ale ciezko go dostac.

Czy ktos z Was moze przerabial juz ten temat?

Chodzi mi głownie o takie informacje.

Jakie sa wymiary tego simeringu - zebym mogł wiedziec czego szukac.
Moze  juz  ktos wie od czego go mozna dopasowac i ewentualnie gdzie kupic.

Pozdriam RW

serwisSJ

• Gość
Mam nie ciekawy problem.
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2005, 11:58:40 »
Jeżeli jesteś pewien że to spod aparatu to jest tam oring i dostaniesz taki w sklepach z łożyskami (wymiary znormalizowane), a jeżeli cieknie z aparatu to simering i tylko ASO ale bardzo rzadko stamtad cieknie). Bo jest jeszcze mozliwość ze cieknie to spod pokrywy zaworów tylko wrażenie jest że to spod aparatu.

SEAT

• Gość
I juz po problemie.
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Marca 2005, 11:51:43 »
Simering kupiłem w ASO za całe 11 PLN - wiec tragedii nie ma.  :-DD
A olej jak sie okaząło nawet nie cieknie - tylko lekko rosi ( taka mgielka sie robi ) spod uszczelki klawiatury - jak sie okaząlo tam nie mam uszczelki tylko dekiel jest zalożony na silikonie i gdzies mysi byc minimalna szparka. - nie tykam sie tego bo zeby tam sie dostac i to zrobic to trzeba by silnik wywalic - a tego to mi sie nie che robic wcale.

Pozdro RW

adamis

• Gość
Mam nie ciekawy problem.
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Marca 2005, 11:56:56 »
Toyota przewidziała takie wycieki skoro pod deklem rozrządu jest fabryczna rynienka,na którą skapuje olej a stamtąd na wydech,gdzie siędopala z miłym smrodem. Drażnił mnie ten smród,więc dolutowałem tam rurkęi teraz olej kapie mi na srodowisko naturalne człowieka w postaci asfaltu.

eltech

• Gość
Mam nie ciekawy problem.
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Marca 2005, 20:53:56 »
ech ta cywilizacja, takie plamy na asfalcie zostawia -- a poważnie to fakt, Adam ma racjębo nieraz i ja czułem jak coś mi śmierdzi spod auta ale kiedy wlazłem do kanału to żeczywiście jakaś tacka tam była

gabrish

• Gość
Mam nie ciekawy problem.
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Kwietnia 2005, 20:26:33 »
Na wstępie :(  Normalnie już nie mogę! Panowie mam problem: przy skręcaniu kołami coś tyrkocze. Mechanik stwierdził że to przekładnia i dolał "Dexter2" i problem zanikł ale nie używam tego auta zbyt często, wycieków nie zauważyłem a płyn ma już niski  poziom. Prawdopodobnie przekładnia jest zapieczona czy zatarta... Czy ktoś z Was miał już taki problem i przedewszystkim jeżeli tak to jakie przyczyny i KOSZTY!? Bardzo prosze coś na ten temat bo jak tak dalej pójdzie to w dziale "kupię, sprzedam" zamieszcze ogłoszenie sprzedarzy Prevki. :(

eltech

• Gość
Mam nie ciekawy problem.
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Kwietnia 2005, 19:57:23 »
To już prawdziwy pech

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl