Autor Wątek: Sprzęgło a Aurisie. Ile km wytrzymuje od nowości??  (Przeczytany 19316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Sprzęgło a Aurisie. Ile km wytrzymuje od nowości??
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Lutego 2014, 20:48:05 »
A propos czerwonego samochodu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5342441 pośmiejcie się :) Ten temat, to prowokacja, ale reakcje ludzi:bezcenne.

A wracając do parkowania tyłem przez krawężnik... no mi tez zdychał na początku. Byłam zielona, dopiero uczyłam się jeździć, nie wiedziałam co się dzieje. Wychodziłam z auta sprawdzić, czy jakiś kamień czy deska nie blokuje mi kół :) Teraz się nauczyłam, że jak chcę wjechać tyłem na jakieś podwyższenie, to musze się trochę "rozpędzić".
Żyj i daj żyć innym.

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Lutego 2014, 20:59:45 »
Świetna czytanka  :) Już ją kiedyś widziałem, ale miło było sobie przypomnieć  :good:

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Lutego 2014, 22:03:37 »
Auris ma słabe sprzęgło - dodam że konkretnie sprzęgło w silniku 1,33
<zalamka>
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2014, 22:09:43 wysłana przez robikon »

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Lutego 2014, 22:37:39 »
robikon co Ty możesz wiedzieć na temat sprzęgła w silniku 1,33 skoro jeździsz autem z silnikiem 1,6. Nie podważaj czyjejś wypowiedzi bo jest to co najmniej niegrzeczne, no chyba, że postawiłeś sobie rano za cel pokłócić się z całym światem i obrazić wszystkich bo wstałeś lewą nogą z łóżka  :thumbdown:

Offline yetix

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Lutego 2014, 13:39:46 »
a u mnie 150tkm wytrzymało, 1,4 D4D
Toyota Auris 1.4 D4D 2008r wersja Terra

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lutego 2014, 17:10:04 »
robikon co Ty możesz wiedzieć na temat sprzęgła w silniku 1,33...

Więcej niż Ci się wydaje. :grin:  Ale nie będę Cię zanudzał.
Iloma Aurisami jeździłeś, że ferujesz wyroki dotyczące sprzęgieł wszystkich Aurisów?  :o
Iloma Aurisami 1.33 jeździłeś, że ferujesz wyroki dotyczące sprzęgieł wszystkich Aurisów 1.33?  :o
Jaką próbę statystyczną zrobiłeś? A może masz dostęp do danych w ASO czy też w TMP dotyczącą awaryjności sprzęgieł Aurisów? :o To podaj dane. :good:
beneke, ogarnij się i zastanów co wypisujesz. To ze w Aurisie 1.33 którym jeździsz, coś nie tak jest ze sprzęgłem, to nie znaczy że tak jest we wszystkich Aurisach, obojętnie czy 1.33 czy nie.
Tylko o to i aż o to chodzi.
Do Ciebie nic nie mam i z nikim nie zamierzam się kłócić. Nie mam na to ani chęci ani czasu. <kawusia>

« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2014, 17:11:49 wysłana przez robikon »

volti

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lutego 2014, 18:00:18 »
Mi mechanik powiedział że najsłabszym punktem wszystkich toyot są sprzęgła, skrzynie biegów i elektronika. To mu się najczęściej trafia w jego pracy  :-)

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lutego 2014, 18:18:17 »
Mi mechanik powiedział że najsłabszym punktem wszystkich toyot są sprzęgła, skrzynie biegów i elektronika. To mu się najczęściej trafia w jego pracy
" i mechanika".
"Mechanik" pewnie zapomniał dodać, zarobiony naprawami Toyot.  :)

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lutego 2014, 18:39:17 »
Mi mechanik powiedział

to zmień mechanika, bo jakoś ja np. nic takiego nie zaobserwowałem

Offline beneke

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Lutego 2014, 18:42:01 »
robikon powiedz gdzie ja napisałem że chodzi o wszystkie aurisy ?? Konkretnie napisałem że AURIS ma słabe sprzęgło. W domyśle MÓJ Auris. Przestrzegłem tym samym żeby chętny na zakup Aurisa sprawdził to sobie bo ja mam tak u mnie. Jeżeli bardzo Cię to razi to następnym razem będę dopisywał tylko dla Ciebie że chodzi mi o mojego Aurisa, bo tylko mam jednego, jednym jeżdżę i wypowiadam się tylko na temat mojego auta. Zresztą wszyscy zrozumieli bo nikt inny się nie czepia  <zalamka>
Tak poza tym to pogadaliśmy sobie i wcale mnie nie zanudzasz. Proszę wyjaśnij mi dlaczego i skąd to tak znasz się na Toyotach, następnym razem nie będę śmiał podważać autorytetu  :grin: :)

volti

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Lutego 2014, 18:48:57 »
to zmień mechanika, bo jakoś ja np. nic takiego nie zaobserwowałem
W mojej karierze kierowcy miałem już 4 toyoty i zdarzyło mi się remontować skrzynię biegów (corolla), a także miałem problemy z elektryką w każdej z 4 toyot. Więc to nie jest wymysł mechanika.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Lutego 2014, 18:56:55 »
w mojej karierze miałem 2 Toyoty i oprócz eksploatacji typy olej, filtry, klocki i ostatnio w Aurisie pompa wody, nic nie wymieniałem. Brat ma od nowości czyli od 2004 roku E12 a tata Yarisa 2 i ... też nigdy nic nie robili ani ze sprzęgłem ani ze skrzynią. Również elektryka nie sprawia problemów

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Sprz�g�o a Aurisie. Ile km wytrzymuje od nowo�ci??
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Lutego 2014, 19:16:16 »
beneke nie spinaj się, wyluzuj. Wypij  :beer:
Przeczytaj swoje posty.
I moje też, jeżeli chcesz, ale ze zrozumieniem.

Ps. I nie pisz specjalnie dla mnie. Szkoda Twego czasu. Nic z tego nie będzie. Nie jestem zainteresowany. :laugh:

« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2014, 19:34:01 wysłana przez robikon »

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Lutego 2014, 19:44:20 »
U mnie w domu stoją 3 toyoty i na pewno elektryka to najmocniejsza część toyoty, oprócz ciągle przepalających sie żarówek h7 u ojca w corolli. Co do reszty to na razie z moim aurisem, mam pierwsze miejsce co do czasu spędzonego u mechanika. Ale od roku jest spokój bo wyeliminowałem wszystkie choroby wieku dziecięcego. Ale w sumie może to rocznik mojego auta:2006,rejestracja 2007.

Offline fireman85

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Lutego 2014, 16:07:08 »
Się chłopaki rozpisaliście :) założyłem temat, bo trochę ostatnimi czasy zbyt wiele widziałem problemów z Aurisami znajomych (sprzegła itp.) ....chciałem wiedzieć czy też Was to spotyka czy poprostu może to być wynik niewłasciwej eksploatacji.....w moim żonolocie przy 50tyś skonczyły się tarcze, przy 70tyś poszła pompa wody a dokładnie pompa była sprawna tylko rozleciało się łożysko na kole pasowym, notorycznie wqrwiam się na cieknące tylne zaciski hamulcowe (robiłem je już kilka razy ale jak puszczą kolejny raz to wymieniam na nowe) a poza tym regularny serwis co 15000km i zero problemów, nawet przy ostatnim podpinaniu kompa nie było żadnych błedów...zauważyłem ostatnio dziwną pracę pedału sprzegła, zwłaszcza po odpuszczeniu tak jakby zaczynało sie uślizgiwać w połowie położenia pedału....chyba czas zainteresować sie nowym kompletem
Reklama w podpisie - usunięta - Swoop

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl