Autor Wątek: co mozna zmienic w yarisie 1.3???  (Przeczytany 9124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tazzmann

• Gość
co mozna zmienic w yarisie 1.3???
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2005, 19:15:55 »
No tak turbo. Ale na pierwszym miejscu lepiej chyba zmienic zawieszenie i hamulce bo z tego doladowania mozna stracic kontrole??? Jak myslicie w jakiej kolejnosci zmieniac swoje auto???

MaLy_RaDeK

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Marca 2005, 19:47:04 »
Dokladnie...
Najpierw zawieszenie i hamulce ( nie wspominajac o dobrych oponkach ) a dopiero potem turbo... :)
Nie wiem dokladnie ile da chip, ale wydaje mi sie, ze 10% mocy wiecej to max.
No i nie spodziewaj sie super poprawy po zalozeniu samego chip'a.
Trzeba by to polaczyc jak pisze CarinaGTI.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Marca 2005, 19:52:43 »
wszystki zależy od tego jak sięujeździ, jak sięjeździ z głową to nie msuisz przeprowadzać gtruntownych zmian, jesli sie nie jeździ z głową to wysoki Nm może poukrecać osie napędowe, sprzęgło wywalic itp.
jeśli założyć turbo, bez intercollera, i dasz sobie nawet 0.3 bara max to nie bedzie to negatywnie wpływać na silnik a reszte możesz zostawić jak seria w Yarisku, póxniej sukcesywnie w miare $$$ możesz przebudowywać sobie,
wszystko zaleśży od tego by jeździć z głową i rpzestrzegać wielu zależności, nawet jak amsz hamulce, sprzegło, skrzynie itp. ulepszone (lub zmienione) to i tak trzeba uważać
a zamiast chip tuninga już ;lepiej zlecić napsianie programu i jego wgranie-np. w TTC w krakowie, który więcej zrobi dobrego niż chip, który czasami niekorzystnie wpływa :/

tazzmann

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Marca 2005, 22:56:11 »
jaka jest cena napisania takiego programu i czy jest jakas firma zajmujaca sie takimi rzeczami w Warszwie???

tazzmann

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Marca 2005, 21:52:41 »
Zdecydowlaem sie na poczatek sprezyny i moze daszek. Sprezyny firmy Eibach zamowie najprawdopodobnie na necie za ok. 560zl, nie wiem czy to dobra cena, ale jeden gosciu zaoferowal mi te sprezyny za 615 z ogromnym rabatem (wedlug niego). Daszek tez chce zamowic z internetu, mam okazje bo wlasnie bede wymienial zderzak po malej kolizji wiec postaram sie dogadac z lakiernikiem, aby pomalowal mi daszek w ramach ubezpieczenia. Wiec tak sie zacznie moja ingerencja w seryjny wyglad yarisa. Niedlugo ciag dalszy.
Pozdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl