Autor Wątek: Filtr paliwa Corolla Verso 2.0 d4d 2004  (Przeczytany 3750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FuThe

• Gość
Filtr paliwa Corolla Verso 2.0 d4d 2004
« dnia: 11 Marca 2014, 08:33:21 »
Cześć wszystkim

Mam pytanie w temacie wymiany filtra paliwa w Corolli Verso 2.0 d4d 116KM z 2004r. Kupiłem niedawno, więc wymieniam wszystkie filtry bo w tych tematach nie ufam nikomu i chcę mieć pewność co i kiedy było zrobione. Zamówiłem u jednego gościa w sieci komplet filtrów MANN'a i mam problem z filtrem paliwa. Przysłał mi filtr WK 720/2x twierdząc, że na 100% pasuje, bo tylko ten wskazują katalogi. Mechanik przy próbie wymiany stwierdził, że jest on zupełnie inny - wąski i długi, a ja mam w samochodzie grubszy i krótszy. Wygrzebałem w sieci, że najpewniej do mojego auta będzie pasował WK828.
Powiedzcie proszę jak to wygląda u Was - jeśli ktoś przerabiał filtry MANN'a to jak z tymi modelami? Napisałem też do samego MANN-HUMMEL, ale wątpie, że się od nich czegokolwiek dowiem.

Pozdrawiam
FuThe

FuThe

• Gość
Odp: Filtr paliwa Corolla Verso 2.0 d4d 2004
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marca 2014, 15:19:52 »
Mam pewną informację z centrali MANN+HUMMEL GMBH, gdzie ośmieliłem się napisać z pytaniem o co chodzi z tymi filtrami.

Prawidłowym filtrem jest WK828, a oni będą robic update swojego katalogu, który zawierał błąd (dziwne, że nikt tego wcześniej nie dopatrzył)

A zatem jeśli by komuś przyszło wymieniać filtr paliwa na MANN w 2.0 D4D to kupujcie WK828, a nie WK720/2x

I tyle;) Sam znalazłem sobie odpowiedź;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl