Autor Wątek: Camry do 5k mazowieckie.  (Przeczytany 8045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline qba1500

• Prawie Toyot
Camry do 5k mazowieckie.
« dnia: 11 Marca 2014, 08:48:11 »
Witam,

Szukam od jakiegoś czasu taniego autka.

Jednym z faworytów jest poniższa Sierra
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/ford-sierra-czaaarnuuula-od-fana-marki-C32396339.html

Klubowe, zadbane auto, prawdopodbnie dobry wybór w tym budżecie. Ale nie do końca w moim typie.

Szukając natknąłem, się na kilka Camry ludzie bardzo sobie chwalą ten model, mi podoba się z wyglądu a silnik ma niczego sobie , z tego co wyczytałem, to pod warunkiem, że dostanę jakąś w dobrym stanie to warto dołożyć te 2-3k.

W swojej okolicy (Mazowieckie) znalazłem takie autka:
http://otomoto.forumsamochodowe.pl/toyota-camry-piekna-bez-wkladu-C32233654.html

"To malowane w kilku miejscach. Jedź zobaczyć tą Ścierkę bo klubowe auta długo nie stoją"
"Wygląda jakby miała wymieniane poduchy"

http://allegro.pl/toyota-camry-95r-3-0xle-full-opcja-super-cena-i4029981557.html

"Krzywy przód, malowane drzwi kierowcy"

Tu pojawia się moje pytanie, czy ze względu na dzwonki, powinienem te dwie propozycje odrzucić, chyba każde leciwe auto miało swoje przejścia ? Może warto obejrzeć którąś z nich ? Znacie jakieś miejsce gdzieś w Warszawie, lub kogoś kto byłby wstanie wskazać odpowienią sztuke ?

Dzięki !
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2014, 08:58:00 wysłana przez qba1500 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: Camry do 5k mazowieckie.
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marca 2014, 09:12:29 »
Jeśli szukasz taniego auta, to jedź kupić tę Sierrę.

Jeśli nie Sierra i koniecznie musi być Camry, to nawet nie patrz w kierunku fałki, tylko szukaj 2.2.

2.2 łatwiej dostać niezatyrane, a eksploatacja i ewentualne naprawy są dużo tańsze.

Za 5300 stoi/stała niebieska 2.2 w Bytomiu, auto godne uwagi. Oczywiście możesz kupić V6 nawet za 3 tysiące, ale potem będziesz narzekał, że części drogie, że dużo pali i do Bochni daleko  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2014, 09:14:39 wysłana przez marcinm »
3VZ.pl

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marca 2014, 09:16:03 »
Sierra i Camry, to dwie różne półki, zależy do czego potrzebny jest Ci samochód? 
Jest na forum osoba która w weekendy bywa w Wa-wie i może Ci pomóc przy oględzinach, jeśli zechce, to sam napisze.
Co do propozycji- tak, to leciwe auta i zawsze się trzeba liczyć z późniejszymi wydatkami, tymbardziej z wąskim budżetem.

Offline qba1500

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marca 2014, 09:26:16 »
Jeden z fanów marki/modelu, bardzo sobie chwali Camry, i swoją opinią mi je sprzedał. Trochę się napaliłem, i miałem nadzieje, że jeden z dwóch podanych może byłby warty uwagi.

Ale fakt, nie chciałbym wychodzić ponad te 5k, jako, że coś porządniejszego planuje kupić w przyszłym roku. Jeśli już miałbym brać Camry to właśnie Vke.

W tym wypadku, chyba wezmę tą Sierre która jako dobry wybór jest w moim temacie od początku. A może w przyszłym, poprzecieram się z już jakąś konkretną Toyotką :)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Marca 2014, 09:38:47 »
Jeden z fanów marki/modelu, bardzo sobie chwali Camry, i swoją opinią mi je sprzedał. Trochę się napaliłem, i miałem nadzieje, że jeden z dwóch podanych może byłby warty uwagi.

Przy Twoim budżecie musisz dokładnie sprawdzić żeby coś wywnioskować... Camry jest nie zniszczalna ale nie wiadomo jak było dbane przez poprzednich właścicieli...a do tego jest dosyć mały wybór aut więc trzeba czekać zanim coś się znajdzie.

Sztuka którą wkleiłeś jest dziwna tak jaby miała wypoaloną poduchę kiery...

Kup sobie ścierkę a później dozbieraj kaski i kupisz sobie camry...

Offline piotr1989pl

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Marca 2014, 11:41:08 »
Popieram wypowiedzi kolegów, bo może powtórzę się ale po raz kolejny powiem iż jestem przykładem że udało mi się kupić v-kę za nie całe 4 tyś złotych, w stanie dobrym, a żeby doprowadzić do perfekcji tzn. że pewnie dojadę w każde miejsce bez zastanawiania to jak zostało wspomniane włożyłem już sporo ponad koszt zakupu ale nie żałuję ;) i nadal wkładam i dbam :) Co do sierry sprawdź na dzień dobry zawieszenie....bo blachy lubelskie...a tam drogi to jak poligon doświadczalny, kto był ten potwierdzi ;) A z camry jest tak że jak ktoś włożył i dba to jeśli już musi sprzedać to nie sprzeda za pół darmo z pewnością.
« Ostatnia zmiana: 11 Marca 2014, 11:43:07 wysłana przez piotr1989pl »

Offline tomekm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Marca 2014, 11:48:49 »
I ja popieram wypowiedzi kolegów. Chcesz kupić porządne auto? Kup Camry, wsadź w nią równowartość ceny zakupu i masz auto na lata(może więcej niż 2). Chyba, że szukasz auta-trupa, do poupalania i za rok sprzedasz jako "zadbane" to kup Sierrę, szkoda Camry :-)

Offline qba1500

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Marca 2014, 13:31:29 »
Prawdziwa miłość wytrzyma każdą próbę czasu, na pewno ta jedyna gdzieś jest i na mnie poczeka :)

Offline Damian91

• Global Moderator
  • Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Marca 2014, 14:57:55 »
Cytuj (zaznaczone)
Chcesz kupić porządne auto? Kup Camry, wsadź w nią równowartość ceny zakupu i masz auto na lata
Zbytnio nie siedzę w temacie ale 3k to chyba mało by wyprowadzić Camry za 3k na auto na lata  :o   ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Marca 2014, 15:19:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Chcesz kupić porządne auto? Kup Camry, wsadź w nią równowartość ceny zakupu i masz auto na lata
Zbytnio nie siedzę w temacie ale 3k to chyba mało by wyprowadzić Camry za 3k na auto na lata  :o   ?

Pomylił się, roztrzepany jest, nie dopisał zera po trójce  :cheesy:
3VZ.pl

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Marca 2014, 16:17:03 »
Parawdę mówicie Marcinie, ja mam tylko dwie, Ty kilka więcej, "nasze kochane, drogie camry..." :cheesy:
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Offline tomekm

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Marca 2014, 16:21:53 »
Temat wątku chyba wyraźnie precyzuje cenę "do 5k", co moim zdaniem znaczy "jestem w stanie dać za auto do 5000 nowych złotych polskich obiegowych" i chcę nim jeździć co najmniej rok,  a sam autor podaje przykładowe egzemplarze w cenie zbliżonej do 5k, co jednoznacznie uświadamia mnie w tym, że jak piszę
Chcesz kupić porządne auto? Kup Camry, wsadź w nią równowartość ceny zakupu
to jest oczywiste, że mam na myśli Camry za 5k a nie za "do 5k" znaczy 1200zł :)
Z resztą, każdy tu obecny i w miarę przytomny potwierdzi fakt, że Camry na lata za 10k można mieć, pod warunkiem, że stoi w garażu i nic poza tym nie robi  :grin:

Offline Dżambo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Marca 2014, 16:59:15 »
pod warunkiem, że stoi w garażu i nic poza tym nie robi  :grin:
I tez nie zawsze
Jeśli obrobili Ci du.pę za plecami, to wyobraź sobie jaki wzbudzasz strach, że nie powiedzieli Ci tego prosto w oczy.

I pamiętaj... Za każdy dobry uczynek spotka Cię kiedyś kara..

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Marca 2014, 17:11:17 »
I tez nie zawsze
Auto nie jeżdżone szlag trafia w szybkim tempie. Opinia wprawdzie obiegowa,ale jakąś część prawdy zawiera. Jak mi łaciata postała miesiąc w garażu, to pózniej przez parę dni eksploatacji, skrzypiała jak stary żuraw.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Marca 2014, 17:15:41 »
Auto nie jeżdżone szlag trafia w szybkim tempie.

Miej to na uwadze.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl