Autor Wątek: W odpowiedzi na glosne nawolywania Pana Moderatora...  (Przeczytany 13720 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

schlopecki

• Gość
W odpowiedzi na glosne nawolywania Pana Moderatora...
« dnia: 15 Marca 2005, 16:44:59 »
... oto kilka ( :roll ) szczegolow na temat mojej Toyoty:

2001 4Runner SR5 4x4
Oponki/Kolka: LT285 75R16 Bridgestone Dueler AT Revo / 16x7 OEM alu
Przeniesienie napedu: przekladnie Yukon 4.56, ARB Air Locker - tyl
Zawieszenie: OME881/N91SC-przod, OME890/N86C-tyl, Roger Brown 1" diff drop, Lars' front sway bar disconnects, front-end-links-in-the-rear, Sonoran Steel bump stops and Panhard drop, Inland Trucks Upper A-arms, MasterCraft limiting straps
Oslony: ARB zderzak-przod, Sonoran Steel zderzak-tyl, zmodyfkowany plyty Carnage-spod, zmodyfikowane Roger Brown RockSliderZ-boki
Inne: 1" Roger Brown Body Lift, chlodnica i filtr A/T, przedluzenie odpowietrzenia tylnego dyfra, przedluzone, stalowe, nierdzewne przewody hamulcowe, filtr powietrza AMSOil, Mobil1 - wszystkie oleje i filtry
Plany bliskie: nowe CB, wypad w teren w ten weekend
Plany dalsze: Maj - akumulator, alternator, wyciagarka, OME882-przod, OME891-tyl, chlodnica ukladu sterowania, rekalibrator predkosciomierza, BFGoodrich MT, Tech1 RockCrawler, Snorkel, krotki wypad do Colorado (chyba ze sie tam przeprowadze :adiabelek )
Zastosowanie: do pszemieszczania sie po czarnym i poza, do spania na wysokosci 3600 m.n.p.m., do rozgrzania sie o 3 rano przed wyjsciem na szlak, do przewozenia gratow, do uczenia sie mechaniki samochodu, do wydawania pieniedzy ( :aduh ), do wkurzania zony, itd. itd.

schlopecki

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Marca 2005, 16:46:15 »
... a i zapomnialem ze mam naklejke PL na tylniej klapie :athunbsup

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Marca 2005, 18:29:44 »
fajny 4Runner przygotowany na porzadne offroadowe trasy, podoba mi sie  :athunbsup wogole musisz prowadzic bardzo ciekawe zycie tylko pozazdroscic  :)
pozdrawiam
Wojtek

schlopecki

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Marca 2005, 19:23:58 »
Cytat: wwtcka
fajny 4Runner przygotowany na porzadne offroadowe trasy, podoba mi sie  :athunbsup wogole musisz prowadzic bardzo ciekawe zycie tylko pozazdroscic  :)
pozdrawiam
Wojtek

Dziekuje za dobre slowo.
Samochodzik jednakze jest nadal w fazie "przerobek podstawowych".
Znam sporo 4Runnerow przygotowanych duzo lepiej niz moj.
Wszystko to zajmuje i czas i pieniadze - ale to tak jak z kazdym hobby jak sie w nie zaangazujesz.
Moj 4Runner jest prawie przygotowany do tego, do czego go uzywam.
Nigdy nie bedzie to offroadowy potworek, ale i super ciezki teren mnie nie interesuje.

Co do zycia, to akurat taki jestem, ze lubie przebywac "na zewnatrz" raczej niz "wewnatrz".
Dzieki Bozi tak wyszlo, ze jestem gdzie jestem i stac mnie na to, co robie.

Ty za to widze Wojtku uderzyles w "sciganty".
To konik mojego brata - mial juz, Alfe 156, H. Prelude, H. Civica, a teraz chyba troche przystopowal.
Kupowalem mu tu kilka zabawek do tych wozkow - obrotomierze, doloty powietrza, tarcze hamulcowe, itd.

Pozdrowienia

Ghost Raider

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2005, 13:41:28 »
Bryka nie byle jaka... Powazna sprawa. Mój brat ma Toyote Hi-Lux 4x4 2.4D Pick-Up KingCab z zamiarem zamontowania turbiny :D  Auto jest wersją na Islandięi pomyka na wielu podzespołach Land Cruisera. Bratko tylko go podniósł (teraz siedzi jakieś 45-50 cm nad ziemią) wymienił sprężyny, amorki, łączniki, opony BF Goodrich (bieżnik jak w traktorze :) ). Autko ma spadzistą plandekęco by mu nie napadało :)  i haloski dalekosiężne. Wcześniej miał Patrola 2.5D też podniesinego i na "traktorach". Jak tylko jest w Polsce uderzamy za miasto jakiś ciekawych terenków poszukać. Zaliczaliśmy już góry piachu, kamieniołomy, bagna i tor crossowy. Teraz zalicza polskie drogi po zimie :wink:
Pozdro!!

schlopecki

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2005, 16:44:41 »
Cytat: Ghost Raider
Bryka nie byle jaka... Powazna sprawa. Mój brat ma Toyote Hi-Lux 4x4 2.4D Pick-Up KingCab z zamiarem zamontowania turbiny :D  Auto jest wersją na Islandięi pomyka na wielu podzespołach Land Cruisera. Bratko tylko go podniósł (teraz siedzi jakieś 45-50 cm nad ziemią) wymienił sprężyny, amorki, łączniki, opony BF Goodrich (bieżnik jak w traktorze :) ). Autko ma spadzistą plandekęco by mu nie napadało :)  i haloski dalekosiężne. Wcześniej miał Patrola 2.5D też podniesinego i na "traktorach". Jak tylko jest w Polsce uderzamy za miasto jakiś ciekawych terenków poszukać. Zaliczaliśmy już góry piachu, kamieniołomy, bagna i tor crossowy. Teraz zalicza polskie drogi po zimie :wink:
Pozdro!!

Dzieki...
No skoro Brat mieszka/bywa na Islandii to ja mysle, ze jezeli lubisz teren i przyrode w ogole,
to powinienes sie wybrac na zwiedzanie Islandii. To b. piekny kraj.
A co do jego samochodu, to pewnie ma sztywny most z przodu, ktorego mu szczerze zazdroszcze. :modlitwa

Pozdrowienia

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Kwietnia 2005, 09:44:18 »
4Runner to moje marzenie z dzieciństwa i w dalszym ciągu trzyma fason :)
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

schlopecki

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Kwietnia 2005, 20:17:48 »
Cytat: Mikewawa83
4Runner to moje marzenie z dzieciństwa i w dalszym ciągu trzyma fason :)

No z tym "fasonem" to bywa roznie...
Moj 4Runner np. ma kilka "fasonowych" rys przez cala dlugosc nadwozia. :adiabelek

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl