Autor Wątek: Yaris III montaż tempomatu  (Przeczytany 52546 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Yaris III montaż tempomatu
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Października 2020, 20:32:29 »
Wymień zagary
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Marcin7214

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Października 2020, 00:09:58 »
Miałeś rację, kupiłem z 1.33 automat z tempomatem i działają kotrolki  :good:

Offline Energystar

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #77 dnia: 02 Grudnia 2020, 19:02:55 »
Witam serdecznie poczytałem wasze posty i postanowiłem zamontować manetkę...... i tu nic ..... wtyczka jest i posiada 3 kable czarny czarny z kreską i różowy ... w manetce są tylko 2 ..... w kabelkach nie jestem biegły.... proszę o jakieś podpowiedzi....

Offline Diablica

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 28 Grudnia 2020, 01:47:42 »
Witam, Yaris 2016r 1.33 wersja Selection. Udało się zamontować tempomat, nie zajęło to nawet 15min. Przy kierownicy miałam zaślepione miejsce na manetkę. Trzeba odłączyć akumulator, wyjąć airbag - obrócić kierownicę od dołu jest dziurka śrubokrętem długim wcisnąć wyskoczy pierwszy zaczep airbag dolny, następnie trzymając airbag od dołu wypychając od siebie do góry wypiąć dwa górne zaczepy. Ja od poduszki kabelków nie wypinałam, jak ktoś chce to można. Po prawej stronie było wolne gniazdo do tempomatu. Włożyłam manetkę, wkręciłam dwie śrubki, podpięłam. Wkładamy poduszkę z powrotem. Podłączyłam akumulator. Tempomat działa zapala się ikona na desce oraz ikona set kiedy ustawiona jest pożądana prędkość. Działa on manualnie czyli po wciśnięciu dowolnego pedału wyłącza się sam i trzeba go ponownie ustawić. Działa od ok. 45km/h można manetką przyśpieszać i zwalniać. Wrzucam zdjęcie manetki jaką założyłam. Pozdrawiam

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #79 dnia: 28 Grudnia 2020, 07:24:22 »
Brawo Ty

Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Wiktor07

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 23 Maja 2021, 09:06:42 »
Jak będę zamawiał manetkę tempomatu t to razem z kabelkiem? Czy kabel już jest(wtyczka) ?

Witam, Yaris 2016r 1.33 wersja Selection. Udało się zamontować tempomat, nie zajęło to nawet 15min. Przy kierownicy miałam zaślepione miejsce na manetkę. Trzeba odłączyć akumulator, wyjąć airbag - obrócić kierownicę od dołu jest dziurka śrubokrętem długim wcisnąć wyskoczy pierwszy zaczep airbag dolny, następnie trzymając airbag od dołu wypychając od siebie do góry wypiąć dwa górne zaczepy. Ja od poduszki kabelków nie wypinałam, jak ktoś chce to można. Po prawej stronie było wolne gniazdo do tempomatu. Włożyłam manetkę, wkręciłam dwie śrubki, podpięłam. Wkładamy poduszkę z powrotem. Podłączyłam akumulator. Tempomat działa zapala się ikona na desce oraz ikona set kiedy ustawiona jest pożądana prędkość. Działa on manualnie czyli po wciśnięciu dowolnego pedału wyłącza się sam i trzeba go ponownie ustawić. Działa od ok. 45km/h można manetką przyśpieszać i zwalniać. Wrzucam zdjęcie manetki jaką założyłam. Pozdrawiam

Offline Elmo1985

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 08 Stycznia 2022, 07:30:33 »
Zostawiam tu ślad dla innych:)
A więc
posiadam Yarisa z lipca 2015r 1.4 d4d wczoraj zamontowałem tempomat i hula aż miło :)
Jedyny mankament to że nie mam kontrolki w zegarach ale da się z tym żyć :)
Pozdrawiam

Offline Pshemack

• Toyot Leżący
  • *
    • Z zawodu muzyk
  • Samochód:: YARIS III 1.3
« Odpowiedź #82 dnia: 31 Maja 2023, 22:43:40 »
Witam forumowiczów i proszę o pomoc.

Pacjent to Yaris III z 06.2014. Sprawdzałem dwie manetki, zamiennik i używany oryginał, oba nie działają.

Licznik z obrotomierzem, widać kontrolki. Po zdjęciu licznika widać takie wtyczki

Głębiej jest moduł z takimi wtykami

Sprzedawca u którego sprawdzałem używany sugerował wymianę tasmy/zwijaka

Nie pamiętam, ale wydaje mi się, że gdzieś widziałem informację, że trzeba dołożyć przewody zwijak -> moduł.

Czy ktoś może mnie nakierować? Jeśli trzeba wymienić zwijak to na jaki? Jeśli trzeba dołożyć przewody to jak jest pinologia?

Offline poldi1969

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris III 2016
« Odpowiedź #83 dnia: 08 Października 2023, 20:17:03 »

Witam.
Pytanie
Czy nie trzeba żadnej maskownicy otworu w kierownicy po założeniu manetki, manetka zasłania cały otwór?
Może ktoś ma zdjęcie jak to wygląda po montażu, chodzi o kierownice i manetkę

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #84 dnia: 08 Października 2023, 20:29:46 »
Maskownicę jeśli masz potrzebę kupisz w ASO za kilkadziesiąt złotych.
Ja potrzeby nie miałem i w Auris jej nie mam. Jest kwadratowa dziura, która moim zdaniem w niczym nie przeszkadza.
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2023, 20:31:27 wysłana przez przmor »

Offline Michal101

• Początkujący
  • Samochód:: Yaris3 Hybrid
« Odpowiedź #85 dnia: 06 Kwietnia 2024, 08:22:20 »
U mnie tempomat działa, wraz z ikonkami ma zegarach. Mam jeszcze pytanie, podczas montażu tempomatu zauważyłem jeszcze jedna wolna kostke wiecie może od czego ona jest?
https://ibb.co/W2D6m7R

Offline aspiezak

• Początkujący
  • Samochód:: Yaris III
« Odpowiedź #86 dnia: 21 Kwietnia 2024, 13:48:13 »
To wtyczka od łopatek do zmiany biegów.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #87 dnia: 21 Kwietnia 2024, 14:02:39 »
Tylko dla samochodów ze skrzynia zwykła CVT,  nie hybrydowych
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Kuba_123

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Grudnia 2025, 23:17:33 »
Witam yaris III 1.4 d4d 2014 czy ktoś podesłał by zdjęcia pod kierownicą wtyczki i z wtyczki do modułu(w wersji z tempomatem) bo chciałbym dołożyć u siebie :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl