Autor Wątek: Wyciszenie nowego Aurisa TS  (Przeczytany 35945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wyciszenie nowego Aurisa TS
« Odpowiedź #60 dnia: 28 Kwietnia 2014, 14:56:01 »
i nic na to nie pomaga, i nie pomoże, bo cholerstwo zostało źle złożone w fabryce w Anglii.

Myślisz, że w fabryce w Japonii Polacy by ja lepiej złożyli :P

Offline JurekL

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 28 Kwietnia 2014, 18:21:53 »
Niestety tak już będzie. Mam na myśli coraz gorszą jakość nowych samochodów. Szczególnie tych produkowanych w Europie. Jak już BMW i Audi zamawiają podzespoły u nas to nie idzie to w dobrym kierunku. Ot globalizacja. Ale strach to dopiero będzie jak wszyscy zaczną produkować w Chinach, Indiach itp.   :-(
Gdy ci smutno, gdy ci źle
wsiądź do auta, przejedź się.

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 29 Kwietnia 2014, 07:59:44 »
Z tego powodu wymieniłem Aurisa na Avensisa i wszystkie problemy zniknęły. Nic nie szumi, nic nie stuka, trzeszczy czy skrzypi, nareszcie nie słychać wycia opon. Jest błoga cisza, nieporównywalnie wyższy komfort jazdy i wreszcie można podróżować w spokoju nie będąc co chwila informowanym o niskiej jakości materiałów i niechlujnym montażu.  W końcu podczas podróży można odpocząć i zrelaksować się. Auris przy Avensis to produkt z dyskontu wykonany najtańszym kosztem i do tego byle jak. Poziom hałasu w Aurisie przy 100km/h odpowiada mniej więcej 140km/h w Avensis'e. Trzeba się przyzwyczaić że nie czuć prędkości ale to przychodzi z łatwością  :-).

Corolla TS 2024 2.0 196KM

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 29 Kwietnia 2014, 08:51:00 »
Ale porównujesz nowego Aurisa czy starego Aurisa do Ave ?

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 29 Kwietnia 2014, 09:28:31 »
Porównuję do starego po FL ale miałem okazję jeździć przez weekend nowym modelem i różnice są niewielkie, a cena sporo wyższa niż starego. Tylko Auris Hybrid jest cichym samochodem który można by porównać do Avensis'a pozostałe czy to nowy czy stary to przepaść pod względem wyciszenia i komfortu. To zdecydowało, że nowy Auris też odpadł.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 29 Kwietnia 2014, 09:34:50 »
Co jak co ale porównujesz 2 segmenty. Dobrze że tak jest. Gorzej było by gdyby było odwrotnie. Ale większy komfort również nie jest za darmo. Płacisz to dostajesz. jakby było tak samo między Auris a Avensis, ludzie tego drugiego by nie kupowali.

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 29 Kwietnia 2014, 09:54:43 »
Właśnie nie do końca tak jest. Cena dobrze wyposażonego Aurisa to grubo ponad 80 tys zł. Cena podobnie wyposażonego Avensis'a to kwota trochę powyżej 90 tys zł. Tak więc różnica w cenie to ~10% za to dostajemy komfort, wyciszenie, jakość materiałów, przestronność na dużo wyższym poziomie niż wynikałoby to z porównania cen. Uważam, że nowy Auris absolutnie tym co reprezentuje nie jest wart takich pieniędzy. Warto dopłacić trochę i mieć samochód którego jakość odpowiada jego cenie. To jest moje zdanie i mój wybór z którego jestem mega zadowolony. Inne osoby oczywiście mogą inaczej podchodzić to sprawy i to szanuję.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 29 Kwietnia 2014, 10:05:37 »
Co do wyposażenia, mówisz że podobnie wyposażony Ave co Auris... podobnie pewnie robi różnicę. Okazało by się że identycznie wyposażony Auris a nie podobnie kosztowałby 20 tys. mniej. Ale podzielam Twoją opinię że Ave w porównaniu do Aurisa to dobry ruch z Twojej strony. Też bez zastanowienia bym się zamienił. Był czas gdzie sprzedawali Ave sedan za 69 tys. Niestety z silnikiem tylko 1.6 które to uważam jest za cienki do tego auta. A jaki Ty masz motor VoodooGT ?
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2014, 10:08:55 wysłana przez AurisBeast »

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Wyciszenie nowego Aurisa TS
« Odpowiedź #68 dnia: 29 Kwietnia 2014, 10:11:00 »
Umówmy się, że Auris i Avensis to auta dla INNEGO klienta. Ja np.o sedanie kompletnie nie myślałam, tym bardziej o kombi. Napiszę krótko - mam w domu nowego Aurisa i Avensis t27 i póki co komfort jazdy jest dla mnie porównywalny. W Nowym Aurisie nie zauwazylam ani szumów ani trzeszczenia plastików. Avensis za to jest zdecydowanie bardziej rodzinny, czego póki co nie wymagam od auta, którym jeżdżę tylko ja :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Kwietnia 2014, 10:31:42 »
Nasza rodzina to 2+1 i nie narzekam na nierodzinność mojego Aurisa. Byliśmy nie raz na długim wakacyjnym wypadzie i jedyne czego mógłbym się czepiać to przymaławego bagażnika. Wyjeżdżając z tego dzikiego kraju wszystkie drogi są OK i podróżuje się podobnie czy to Avenem czu Aurisem. No może dodam: "chyba" :)

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 29 Kwietnia 2014, 11:02:53 »
A co byście polecili komuś, kto nie chce dużego auta a szuka ciszy i spokoju podczas jazdy? Nie interesują mnie nawet kompakty. Chodzi o ekonomiczną ale dobrze wykonaną i stosunkowo komfortowa miejska popierdółkę.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 29 Kwietnia 2014, 11:05:16 »
Moja Siostra Cioteczna kupiła nowego Forda KA i jest zadowolona. Wkrótce pojawi się nowe Aygo, ktore niczym nie przypomina starego, moim zdaniem jest swietne.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Kwietnia 2014, 13:25:02 »
zzabot
Golf 1.4TSi. 180km/h i tylko lekki szum powietrza

Offline zzabot

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: 29 Kwietnia 2014, 14:05:57 »
Ale to już kompakt, mnie interesuje segment B.

Offline pietro01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso
« Odpowiedź #74 dnia: 29 Kwietnia 2014, 22:42:53 »
Witam Wszystkich,
Dziś wraz z Żoną odebraliśmy Aurisa TS 1.6 i z racji śledzenia tego wątku już wcześniej, pierwszą rzeczą jaką sprawdzaliśmy były dźwięki dobiegające z zewnątrz przy prędkościach >120 km\h. Słychać pęd powietrza ale nie jest to irytujący świst, o którym czytałem. Jak dla mnie Auris TS jest cichy nawet przy 150 km\h (można swobodnie prowadzić rozmowę). Wydaje mi się, że wszystko zależy od tego do czego porównujemy. W tym przypadku bazą była Corsa C więc Aurisem jesteśmy zachwyceni. :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl