Autor Wątek: Na co zwócić uwagę odbierając samochód z salonu?  (Przeczytany 124202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Na co zwócić uwagę odbierając samochód z salonu?
« Odpowiedź #105 dnia: 04 Kwietnia 2014, 23:41:46 »
felicjator, wiem to z TMP i już Ci tłumaczę, oczywiście w dużym skrócie. Kumpel kupił nowego Aurisa hybrydę ze starą mapą, a że trochę jest nie kumaty w sprawach softowych, to nie zwrócił na to uwagi. Po delikatnym dymie w ASO w Łodzi poprosiłem o decyzję na piśmie z TMP ale najpierw zadzwoniliśmy w towarzystwie głównego magika od serwisantów. Miła pani z TMP poinformowała nas, że w dniu wydania auta z salonu serwis ma obowiązek aktualizacji systemu nawigacji do najnowszej wersji. Jak dla mnie jest, to bardzo logiczne i nie wymaga zbyt wielkich kombinacji. Oczywiście nie wszyscy są we wszystkim biegli i wielu klientów (tak jak mój kolega) nie wnika zbytnio, jest, działa, to dobrze.
Zastanówmy się, czy chciałbyś dziś kupić laptopa z OS Win Vista?

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #106 dnia: 04 Kwietnia 2014, 23:42:25 »
Ty żyjesz tym samochodem od kilku tygodni

Gdybyś wiedział, jak przeżywam to, że Ryśka muszę sprzedać  :cry: to pękłbyś chyba ze śmiechu. Wygląda na to, że nie szukam kupca, tylko rodziny adopcyjnej. Ten dzisiejszy klient tez mi się nie podoba. Chciałabym bardzo, żeby Rysiek trafił w dobre ręce i jeszcze trochę pożył. To dobre autko. Nad ludźmi czasem tak się nie roztkliwiam, jak nad nim  :-)
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2014, 15:17:34 wysłana przez Filu »
Żyj i daj żyć innym.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #107 dnia: 05 Kwietnia 2014, 20:06:37 »
Proponuję zadzwonić do ASO i 

nigdzie nie muszę dzwonić, wystarczy, że siedzę po uszy w tym g*wnie

ojcu nie musisz tłumaczyć, jak dzieci powstają

___
Słownictwo Panie szanowny
//Filu
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2014, 21:37:13 wysłana przez Filu »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #108 dnia: 05 Kwietnia 2014, 20:29:41 »
To jak masz taką "przyjemną" pracę (pozazdrościć!), to czy mógłbyś  mi wytłumaczyć skąd ASO bierze aktualizacje?
Przyjeżdżam, ASO wtyka swojego dyżurnego pena do konsoli w moim aucie, auto chwilkę popracuje na zapalonym silniku i z tego są "dzieciaki", czyli nowa mapa? Podjeżdża kolejny klient, serwisant przekłada pendriva do tego auta i aktualizuje kolejną stację?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #109 dnia: 05 Kwietnia 2014, 21:05:37 »
odpowiedź jest bardzo prosta -  z TecDoca
a kolokwialnie - z internetu

wystarczy że zalogujesz się swoim identyfikatorem i hasłem na własne konto i możesz ssać ile dusza zapragnie, pod warunkiem posiadania umowy o pracę

Praca jest przyjemna, pod warunkiem, że jesteś w zgranym zespole. Inaczej to strata życia.
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2014, 21:10:01 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #110 dnia: 05 Kwietnia 2014, 21:21:34 »

Praca jest przyjemna, pod warunkiem, że jesteś w zgranym zespole. Inaczej to strata życia.

Podpisuję się pod tym wszystkimi rękami i nogami.

Panowie, wierzę, że potraficie owocnie dyskutować również na spokojnie  :-P Piwko bym Wam postawiła na rozluźnienie, ale tego typu przelewu przez neta się nie da zrobić  :wallbash:
Żyj i daj żyć innym.

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 05 Kwietnia 2014, 21:23:09 »
Colin, czyli tak sobie teoretyzując: załóżmy, że jesteśmy dobrymi kumplami; wówczas mógłbym do Ciebie przyjechać do ASO w dowolnym momencie i np.  za dobra wlaszkę zainstalować sobie najnowsze mapy? Nie mamy przy tym żadnych problemów technicznych i wszystko zależy od Twoich chęci i od tego jak się lubimy?

ps. Nika, u mnie pełen luz. Zero nerwów.
« Ostatnia zmiana: 05 Kwietnia 2014, 21:28:34 wysłana przez felicjator »

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 06 Kwietnia 2014, 10:28:53 »
Nika
Czy Ty dziś funkcjonujesz normalnie ? :) Jutro "odbieramy" samochodzik :) Urlop wziąłaś ? Czy wszystko jutro w pracy skopiesz ? :)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #113 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:11:24 »
Colin, czyli tak sobie teoretyzując: załóżmy, że jesteśmy dobrymi kumplami; wówczas mógłbym do Ciebie przyjechać do ASO w dowolnym momencie i np.  za dobra wlaszkę zainstalować sobie najnowsze mapy? Nie mamy przy tym żadnych problemów technicznych i wszystko zależy od Twoich chęci i od tego jak się lubimy? ps. Nika, u mnie pełen luz. Zero nerwów.

Tak to mniej więcej działa.

Toyota jest bardzo przyziemną i prostą marką, jeszcze nie dotarli do potrzeby lepszych zabezpieczeń.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #114 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:12:05 »
Czy Ty dziś funkcjonujesz normalnie ?  Jutro "odbieramy" samochodzik  Urlop wziąłaś ? Czy wszystko jutro w pracy skopiesz ?

Hahaha, jeszcze jakos funkcjonuję, choć wczoraj po raz kolejny oblałam Nowego czteropakiem.
Wzięłam urlop  <taniec>

Nie wiem, czy jutro go wydadzą, ale będę rejestrować  <glodny>
Żyj i daj żyć innym.

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #115 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:30:11 »
Colin, dzięki za info. Zweryfikuję w takim razie jeszcze raz, przy okazji informacje z mojego źródła w ASO.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #116 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:35:10 »
Miło mi, że razem ze mną czekacie na ten dzień  <kwiatki>
Edit:

Jutro wstawię pierwsza fotkę. Pewnie pierwsze, co zrobię to pobiegnę go zobaczyć.
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2014, 11:38:14 wysłana przez Nika »
Żyj i daj żyć innym.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:35:56 »
Nika
Nie wiem czy ja wytrzymam do tego wtorku :) Acha i nie zapomnij pokręcić go do 5000 obr. (żeby było bezpiecznie)

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #118 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:38:09 »
Nika, nie zapomnij o najważniejszym: o przelewie. Jak kasy nie dostaną, to auta Ci nie wydadzą ;)

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 06 Kwietnia 2014, 11:41:19 »
Pamiętam te czasy, jak się odbierało. Ja tam do dziś lubię czasem odkapslować browarka i z tyłu wygodnie sobie usiąść. Dobrze że mieszkam w domu jednorodzinnym bo ludzie powiedzieliby: debil ! A tak nikt mnie nie widzi tylko żonka się podśmiechuje. W domu wszyscy wiedzą że ja najbardziej troszczę się o samochód. Dla reszty ma jeździć i to nie za szybko :)
« Ostatnia zmiana: 06 Kwietnia 2014, 11:48:00 wysłana przez AurisBeast »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl