Autor Wątek: Jakie żarówki ksenonowe na wymianę - Auris 2007  (Przeczytany 10901 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **
Jakie żarówki ksenonowe na wymianę - Auris 2007
« dnia: 06 Kwietnia 2014, 22:15:23 »
Tak jak w temacie. Chciałbym wymienić obydwa żarniki w swoich reflektorach, gdyż w Toyocie ASO wymienili jeden na gwarancji (myślenie... ahh). Jeden się już wypala, ale jak wiadomo wszem i wobec, wymienia się dwa. Moje pytanie zrodziło się, gdyż znalazłem kilka wersji, jakie powinny być, rożne wartości XXXX K itp itd. Chciałbym się dowiedzieć jakie powinny być,  konkretnie od Was, użytkownicy.  Jak się dowiem zrobię tutorial- foto z wymiany :)

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Jakie żarówki ksenonowe na wymianę - Auris 2007
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Kwietnia 2014, 20:29:28 »
Najlepiej kup sobie na allegro i wymień sam, bo w ASO zedrzą z ciebie z 7 stówek za żarnik a tu masz oryginały po 200 zł. Ja takie właśnie zakupiłem i założyłem. Czas prazy 20 min.http://allegro.pl/d4s-philips-42402-xeneco-xenon-ksenon-zarnik-lexus-i4109742798.html

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Kwietnia 2014, 20:39:07 »
ja osobiście jeżdżę na 6k ;) Nie są niebieskie w przeciwieństwie do 8k. Chyba że wolisz żółte światło chodź jak dla mnie 6 są najlepsze

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Kwietnia 2014, 21:05:55 »
Najlepiej kup sobie na allegro i wymień sam, bo w ASO zedrzą z ciebie z 7 stówek za żarnik a tu masz oryginały po 200 zł. Ja takie właśnie zakupiłem i założyłem. Czas prazy 20 min.http://allegro.pl/d4s-philips-42402-xeneco-xenon-ksenon-zarnik-lexus-i4109742798.html

to nawet koło oryginału nie leżało
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Kwietnia 2014, 21:12:44 »
TIIDA '09

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Kwietnia 2014, 21:24:50 »
A czy te będą bliżej oryginałów?
http://allegro.pl/zarowka-xenon-d4s-toyota-osram-zarnik-oryginal-i4080312865.html#tabsAnchor

Chciałbym się dowiedzieć jakie powinny być, konkretnie od Was
Ustal najpierw nr części i poszukaj wg niego. Jak znajdziesz to będziesz miał takie, jakie powinny być wg producenta.
« Ostatnia zmiana: 07 Kwietnia 2014, 21:30:52 wysłana przez felicjator »

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Kwietnia 2014, 16:33:19 »
Haha normalnie zadziwiacie mnie panowie. Widzę ze uwielbiacie jezdzic i wydawac kase w ASO. Napewno do ASO produkują specjalne palniki, no nie rozsmieszajcie mnie. Mają inne opakowania a produkty są wszystko te same, ale 3 razy droższe. Aż dziw bierze że tak uwielbiacie kase wydawać.

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Kwietnia 2014, 16:38:58 »
Haha normalnie zadziwiacie mnie panowie. Widzę ze uwielbiacie jezdzic i wydawac kase w ASO. Napewno do ASO produkują specjalne palniki, no nie rozsmieszajcie mnie. Mają inne opakowania a produkty są wszystko te same, ale 3 razy droższe. Aż dziw bierze że tak uwielbiacie kase wydawać.
mnie największy dziw bierze, że podchodzisz bezkrytycznie
zapakuje chińskie cudo za miskę ryżu do "opakowania zastępczego" z logo toyoty i łykniesz jak pelikan

jakość oryginału jest bezdyskusyjna, zaporowe ceny to już inna sprawa, nie zawsze tak jest

TIIDA '09

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Kwietnia 2014, 16:45:01 »
Apropo ciekawe ktory z doradców tutaj ma palniki ksenonowe w swojej aurisce że takie głupoty podpowiadają. Palnik do aurisa to D4S i koniec i nie ma żadnej filozofi ani numeru części. Osram i philips to jedyni producenci na pierwszy montaż i koniec. Ja miałem osrama fabrycznego i tego samego co felicjator ma w linku tylko tyle że w ASO zaśpiewali mi za niego 700zł za szt. a tu widac ile kosztuje. Naprawde nie doradzajcie gupot jak nie macie ksenonów w aucie.

I poczytaj sobie do końca tą aukcje z allegro, wyraźnie jest podane czym różni sie podroba philipsa od oryginału. I druga sprawa ze sklep który to sprzedaje ma 2800 pozytywnych komentarzy i nie bawił by sie w sprzedawanie podrobek bo szybko wyszło by to najaw.

« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2014, 21:38:16 wysłana przez Filu »

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Kwietnia 2014, 16:48:20 »
Apropo ciekawe ktory z doradców tutaj ma palniki ksenonowe w swojej aurisce że takie głupoty podpowiadają.
:shock:

Ja miałem osrama fabrycznego i tego samego co felicjator ma w linku tylko tyle że w ASO zaśpiewali mi za niego 700zł za szt. a tu widac ile kosztuje. Naprawde nie doradzajcie gupot jak nie macie ksenonów w aucie.

komentujemy ciągle niby oryginał w pudle mającym wspólnego z oryginałem tyle co koń z koniakiem
zadałbym pytanie takiemu sprzedającemu o pochodzenie tych żarników, wiarygodniej byłoby gdyby sprzedawał je w woreczkach strunowych niż w pudle z logo toyoty z painta
TIIDA '09

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Kwietnia 2014, 17:40:25 »
Ale tyle trąbią dziennikarze motoryzacyjni żeby nie nabierać sie na opakowania z ASO, bo produkty są takie same jak w zwykłych sklepach. A jaką masz pewność ze w ASO mają w opakowaniu oryginal? Taką tylko że cena z kosmosu.o

A mam piękny przykład. Pierwsze palniki fabryczne wytrzymały mi 3 lata, teraz niby według ciebie na podróbach już jezdze prawie 4 lata i barwa swiatła indentyczna z tamtymi. Hmm coś te podróbki chyba lepsze od oryginału. :-P

« Ostatnia zmiana: 08 Kwietnia 2014, 21:36:09 wysłana przez Filu »

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Kwietnia 2014, 20:53:27 »
Bronisz swojego zdania a na prawdę nie chcesz się otworzyć. W branży nie siedzisz, a masz tyle do powiedzenia.
To kup na giełdzie na stadionie - wszak to samo a ile taniej.

Kupuj - bądź zadowolony - myśmy powiedzieli, co o tym sądzimy - wszak po to chyba założyłeś wątek
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline przemek79f

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Kwietnia 2014, 13:53:52 »
Zobacz kto założył wątek, napewno nie ja. A ty masz aygo a masz tyle do powiedzenia o aurisach.

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Kwietnia 2014, 14:33:21 »
Zobacz kto założył wątek, napewno nie ja. A ty masz aygo a masz tyle do powiedzenia o aurisach.
faktycznie, tak dopakowany kosmiczną technologią, że posiadacz Aygo nie może się wypowiedzieć

wygrałeś internety
TIIDA '09

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Kwietnia 2014, 17:30:59 »
Dziękuje za odpowiedź. Zakupiłem żarniki 6000K :) Kolor bardzo mi się podoba i w końcu oby dwie świecą tak samo :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl