Autor Wątek: Stacja multimedialna Toyota Auris I  (Przeczytany 28380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **
Stacja multimedialna Toyota Auris I
« dnia: 10 Kwietnia 2014, 18:15:50 »
Witam, mam zamiar zakupić stację multimedialną do swojej Toyoty. Do wydania około 1500zł.
Chciałbym aby było coś więcej niż oryginalne radio i oryginalna stacja bez wejścia na karte czy usb

Znalazłem kilka propozycji na ebayu:

8" :D

http://www.ebay.com/itm/New-7-Car-DVD-GPS-Radio-Navigation-For-Toyota-Auris-2007-2011-Free-Rear-Camera-/400688520815?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item5d4ae59e6f

7"

http://allegro.pl/nowa-nawigacja-dvd-tel-toyota-auris-2006-2012-vat-i4130495129.html

Nie chce żadnych z ramkami i rzeźbieniem.

Drugie pytanie czy zamawiał ktoś z Was na e-bayu z np Hong Kongu albo temu podobne? Trzeba jakieś cło jeszcze opłacać? Czy napiszą Gift i wsio

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Stacja multimedialna Toyota Auris I
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Kwietnia 2014, 19:15:32 »
Zwróć uwagę jak wygląda menu radia w tych wynalazkach. O RDS-ie chyba zapomnieli.
Kupując w Chinach mogą do Ciebie zadzwonić z agencji celnej lub urzędu celnego i poprosić o scan z płatności za towar. Naliczają cło i vat.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Kwietnia 2014, 14:26:36 »
poszukaj również tu: www.aliexpress.com
Jak kupisz po za UE to mogą ale nie musza doliczyć vat i cło razem ok. 30% od wpisanej w deklaracje celną kwoty.
Jeżeli sprzedawca wystawi fakturę np. na 100$ i dołączy ją do przesyłki będzie to dla Ciebie najbardziej korzystne spytaj przed zakupem czy może tak zrobić.
Osobiście jeździłem z takim radiem 4 lata i byłem bardzo zadowolony.

Offline chybaty

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwietnia 2014, 16:06:36 »
Przerabiałem osobiście temat...pierwsza navi nie podejdzie do Auris I, natomiast druga owszem. Mi osobiście sie ona nie podoba. Chodzi mi o szatę graficzna na wyświetlaczu. Zdecydowałem sie na GMS-a 2dinowca. Dla mnie rewelacja. Wszystko w jednym. Jakość dźwięku, możliwość podłączenia praktycznie wszystkiego, od rejestratora ze sterowaniem z navi, przez konsole do gier, a kończąc na kamerach czy tunerze dvbt...

Wysłane z mojego iPhone 5s
Diesel engine is not a crime..

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwietnia 2014, 18:27:54 »
pierwsza navi nie podejdzie do Auris I
A dlaczego?

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwietnia 2014, 20:45:15 »
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2014, 20:49:08 wysłana przez dam4fun »

volti

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwietnia 2014, 20:56:41 »
Daruj sobie te chińskie wynalazki. Wystarczy poszperać w google aby dowiedzieć się czegoś na temat tej chińskiej tandety.
Osobiście polecam kupić coś pod 2DIN , np. alpine, jvc, pioneer. Ja mam Pioneera i jestem mega zadowolony z jakości wykonania i dźwięku.

Offline dam4fun

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Kwietnia 2014, 21:09:08 »
A ile masz cali? Mógłbyś podesłać model?

Coś takiego?

http://allegro.pl/radio-peiying-2din-gps-dvb-t-bluetooth-py9908-i4104090646.html
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2014, 21:15:39 wysłana przez dam4fun »

Offline chybaty

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Kwietnia 2014, 23:08:42 »
Robikon, jest mniejsza, dużo mniejsza. GMS ma taka w swojej ofercie i dedykuje ja do Corolli po 2008r. Optycznie wyglada identycznie jak oryginał ale po zmierzeniu jej wymiarów niestety. Osobiste maile z doradcą klienta w GMS...to co pisze volti jest prawdą. Daruj sobie te chińskie navi. Jeśli chodzi o peiying to rowniez sie nią bawiłem. Porównywalem ja z GMS 6401 i 6301 ktore stały obok. Czas włączenia, kolory, czułość dotyku, szybkość obsługiwania map, dużo wydajniejszy procesor, pamięć ram,dużo by pisać...uwierzcie mi, ze nie zachwalam tej nawigacji bo ja ją mam - ona jest po prostu lepsza od peyinga pod każdym względem. Mało tego, procesory które są montowane w Pioneer, Sony, Kenwood, Clarion itd nie dorównują jak narazie GMS-owi :-) procesor Cortex A9, 800Mhz i 256 pamięci ram do mnie przemówił, nie żałuje wyboru :-) zaznaczę, ze sam wybierałam navi około tygodnia, siedząc w necie, opinie, dane techniczne, ceny oraz własne testy w sklepie :-)

Wysłane z mojego iPhone 5s
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2014, 23:29:14 wysłana przez chybaty »
Diesel engine is not a crime..

volti

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Kwietnia 2014, 10:33:34 »
A ile masz cali? Mógłbyś podesłać model?
Mam coś takiego:
http://allegro.pl/pioneer-avh-x1500dvd-radiodtwarzacz-cd-dvd-2-din-i4140674238.html

Jest świetna jak za taką cenę no i gra duużo lepiej od oryginalnego radia a możliwości i zastosowań ma bardzo wiele.

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Kwietnia 2014, 15:35:26 »
Fajnie wygląda ten pioneer

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Kwietnia 2014, 20:17:55 »
Robikon, jest mniejsza, dużo mniejsza. GMS ma taka w swojej ofercie i dedykuje ja do Corolli po 2008r. Optycznie wyglada identycznie jak oryginał ale po zmierzeniu jej wymiarów niestety. Osobiste maile z doradcą klienta w GMS...to co pisze volti jest prawdą. Daruj sobie te chińskie navi. Jeśli chodzi o peiying to rowniez sie nią bawiłem. Porównywalem ja z GMS 6401 i 6301 ktore stały obok. Czas włączenia, kolory, czułość dotyku, szybkość obsługiwania map, dużo wydajniejszy procesor, pamięć ram,dużo by pisać...uwierzcie mi, ze nie zachwalam tej nawigacji bo ja ją mam - ona jest po prostu lepsza od peyinga pod każdym względem. Mało tego, procesory które są montowane w Pioneer, Sony, Kenwood, Clarion itd nie dorównują jak narazie GMS-owi procesor Cortex A9, 800Mhz i 256 pamięci ram do mnie przemówił, nie żałuje wyboru zaznaczę, ze sam wybierałam navi około tygodnia, siedząc w necie, opinie, dane techniczne, ceny oraz własne testy w sklepie
Jednym zdaniem: rozmiar nie pasuje.  :o Dziękuję.

Offline robikon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Kwietnia 2014, 20:19:35 »
procesor Cortex A9, 800Mhz i 256 pamięci ram do mnie przemówił, nie żałuje wyboru
To obecnie raczej standard w chinolandzie.

volti

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Kwietnia 2014, 09:00:13 »
nie ma szans na obiecane fotki?
Oto moje radio:

SNC10404.JPG
SNC10406.JPG
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2014, 09:38:11 wysłana przez volti »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl