Autor Wątek: Yaris ZIP  (Przeczytany 7216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ciciek_wa

• Gość
Yaris ZIP
« dnia: 17 Marca 2005, 09:27:32 »
Jako nowy, witam wszystkich forumowiczów. Pod koniec kwietnia obieram Yarisa 1.3 ZIP. Słyszał ktoś coś ciekawego na temat limited edition (np. Yaris Blue). Mam mało zdjęć ZIP-a wewnątrz. Ma moze ktoś jakieś linki do stron gdzie można go zobaczyć w pełnej krasie? Byłbym wdzięczny za pomoc.

wwtcka

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2005, 09:41:52 »
ZIP? to jakaś spakowana wersja?  :lol:
pierwszy słysze o takiej, czym sięcharakteryzuje?

ciciek_wa

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2005, 09:55:58 »
No właśnie to ma być nowość od kwietniowej dostawy. Tapicerka w dwóch kolorach (niebieski lub czerowny połączony z szarym), kierownica ze sterowaniem radiem, nowy kolor panelu nawiewów i sterowania szyb, chromowana końcówka rury wydechowej, progowe nakładki z logo Yaris. Krótko mówiąc trochębogatsza od Blue. No i w standardzie dają klimatyzację:D. Ma ta wersja zastąpić wersjęLuna. Tylko z tego co sięzorientowałem to już od majowej dostawy nazywać siębędzie UNLIMITED.

Hicks

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2005, 10:24:00 »
Ale mieszają. Blue ma takie samo wyposażenie jak Sol (oprócz kolorków). Zip jest bardziej wypasiony od Blue (choć tego nie widać z Twojego postu) i zastępuje bazowy Luna.
Chyba tylko ta klima w standardzie robi różnicę- a jaka jest cena auta po tych zmianach ?

ciciek_wa

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2005, 10:27:12 »
Wyjściowy ZIP 5D 1.3 z manualną skrzynią to 46600 PLN.

Hicks

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2005, 10:32:51 »
Jeśli w cenie jest klima to nieźle ale nie powala. W X/2003 płaciłem za 1.3 Sol (bez klimy) 42.000 zł. 46-4,5 (klima) daje 41500 zł.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Yaris ZIP
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Marca 2005, 10:52:24 »
Cytat: Hicks
Blue ma takie samo wyposażenie jak Sol (oprócz kolorków).

chyab nie bardzo..............
w blue masz dwie poduszki a w solu 4ry! - podstawowa roznica
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Hicks

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Marca 2005, 11:06:43 »
Rzeczywiście, Sol ma 4 poduszki i jest 1000 zł bazowo droższy od Blue.
Za to blue ma lotkęi końcówkęwydechu.
Na mój gust to wychodzi na to samo, choć boczne poduszki dają większe bezpieczeństwo i nie da sięich dołożyć jak lotkęi końcówkęwydechu...

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
Yaris ZIP
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Marca 2005, 12:14:42 »
Blue jest oparta na terra+. Ma dołożone elementy z sol i luny.
Zip jest oparta na lunie. Ma to co luna+elementy limitowane+sterowanie radiem w skórzanej kierownicy i halogeny. Więc jest to cos między luną a sol. Nie ma bocznych poduszek. Klima jest teraz w każdej wersji poza base.

alan03

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Marca 2005, 20:11:57 »
gdyby do ZIPa dodali jeszcze aluminiowe felgi to mógłby sięstać przebojem :)
ogólnie fajne wyposażenie... pomażyć zawsze można :roll:

Artur D.

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Marca 2005, 22:01:03 »
Wszystkie Blue mają lotkę? Bo moja nie ma. Może kiedyś sobie strzelęloteczkę.Powiem wam, że wyposażenie ma wystarczające. Brakuje tylko klimy (kosztowała 4500) i może bocznych poduszek. Ale tak to jest. Jak zamawiałem yarisa to chciałem lunę, ale jak mi powiedzieli, że za 3 m-ce to wolałem dołożyć troszkędo Blue.
Wg mnie Blue jest oparta na bardziej na Lunie niż na Terra +. Pewnie można ją porównać właśnie do Zipa Też ma elementy limitowane+sterowanie radiem w skórzanej kierownicy i halogeny.

Hicks

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Marca 2005, 09:25:42 »
To sterowanie radiem w kierownicy jest rewelacyjne :)
Trzy duże przyciski z wypukłościami pozwalającymi uruchamiać wszystkie potrzebne funkcje radia i CD z intuicyjną obsługą (lewym kciukiem).
Nie wyobrażam sobie następnego auta bez tego dodatku.

MJ

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Marca 2005, 13:03:11 »
"ciciek", rozumiem ze kupiles samochod w ciemno :-)

ciciek_wa

• Gość
Yaris ZIP
« Odpowiedź #13 dnia: 18 Marca 2005, 13:08:43 »
Nie do końca. Generalnie od Sol-a różni go brak elektryki w lustrach, troche inna tapicerka i małe bajery. Silnik ten sam. Mam kilka zdjęć, ale nie widziałem go live. Chodzi mi o detale wykończenia. Jak nigdzie nie znajdęinformacji przed odbiorem, to najwyżej sięzaskoczę(oby pozytywnie). No cóż, spieszy mi sięi nie mogłem czekać do drugiej połowy maja na samochód (sol).

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Yaris ZIP
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Marca 2005, 13:15:33 »
ja na swoj czekalem ponad 3y miesiace!:/

ale tak generalnie to i tak wolalbym poczekac i kupic Sol'a! - no ale skoro cie az tak 'przycisnelo'.....
roznica w cenie bardzo nie wielka, a wyposazenie wedlug mnie leprze - jka pisales:
- elktryczne, podgrzewane lusterka
- boczne poduszki - a to jest istotne!;)

w ZIP'ie z tego co pisza sa 'czesci' kokpitu z TS'a - tzn okleina przy nawiewach i stereowanie szybami jets niby karbon - chyab ze to faktycznie karbon - chodz mi sie nie wydaje - ale oczxywiscie moge byc w bledzie!:)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl