Autor Wątek: wycieraczki nie wracają na swoje miejsce... (F)  (Przeczytany 8815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
wycieraczki nie wracają na swoje miejsce... (F)
« dnia: 18 Marca 2005, 12:35:50 »
Jak w temacie - zatrzymują siępośrodku szyby (w bardzo różnych miejscach +/- 10cm). Chodzą bez zarzutu na wszystkich prędkościach. Co sugerujecie Drodzy Państwo?
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2008, 22:45:11 wysłana przez Janmor »
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
wycieraczki nie wracaj± na swoje miejsce... (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Marca 2005, 13:34:47 »
W mojej cari nie chodziły na pierwszych dwóch biegach i zatrzymywały sięna środku.
Wyjąłem silnik i wyczyściłem komutator bo był czarny pomogło.

Wcześniej wyczyściłem przełącznik ten przy kierownicy ale bez efektu.
Zacznij od silnika.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marca 2005, 13:58:46 »
Witam.
Ja stawiałbym na luz mechanizmu wycieraczek(wielowpust mógł sięwyrobić). Jeżeli działają OK, a tylko stają +/-10 cm różne to można to chyba dokręcić.
Pozdrawiam.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Marca 2005, 10:43:55 »
Rozebrałem podszybie w piątek. Niestety za powrót wycieraczyk na swoje miejsce odpowiedzialna jest elektronika przy silniczku (moje przypuszczenia potwierdzili w ASO). A owa elektronika jest w jednej obudowie z silniczkiem... i jeszcze cwaniaczki zanitowali wszystko, a środek podobno zalany jest żywicą. Podejżewam, że poleciała jakaś pierdoła elektroniczna za 5-10 zł, ale temat nie do ruszenia. Postanowiłem więc kupić silniczek. Cena 1400 PLN   :aduh  - usiadłem. Szukam używki - muszęobdzwonić teren. Jakby ktoś coś wiedział to poproszęo namiar. Nr Toyota 85110-05020, nr producenta ACD - England 22116125. Dzięki wszystkim piszącym za próby pomocy - pozdrawiam
Ave'00- 2,0 D4D Sol  

zawika1

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Marca 2005, 06:44:17 »
Witam.
Może to będzie jakąś alternatywa.
W – Włącznik regulatora (potencjometr P)
Wł- Włącznik silnika wycieraczek w samochodzie
K2- Wyłącznik krańcowy silnika wycieraczek

Układ regulatora należy dołączyć równolegle do włącznika Wł , który znajduje sięw samochodzie.

Pozdrawiam.

dzikichrum

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Maja 2005, 13:40:12 »
Witam.
Jozef01 - udało Ci sięjakoś ten problem rozwiązać ?
Dwa dni temu niestety coś trafiło moje wycieraczki, w trakcie deszczyku. Po 5 minutach działania "odwidziało" im się, i pozycjęspoczynku mają teraz przy maksymalnym wychyleniu - poza tym są sprawne, pracują dobrze, tylko kończą pracęnie tam gdzie trzeba :( Jeśli to faktycznie ta pierdółka za 1400 zł, to idzie siępociąć :(

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl