Autor Wątek: zaślepka .. zatyczka ? plastik ..prośba o lokalizację.  (Przeczytany 1982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sp6tro

• Toyot Leżący
  • *
Witam . Mam RAV4 2004' , benzyna 2.0.  Znalazłem na przednim dywaniku  - strona pasażera przy kokpicie  plastik wyglądający jak pokrętło lub nakrętka  sześciokątna z wycięciami w kształcie litery L po obu stronach wskazującymi na to że służy do blokowania jakieś części np. przed wypadnięciem tzn. ma być wciśnięty i przekręcony. Ten element ma wymiary 15 mm na 15mm. Szczegóły na fotkach. Nie słychać jakichś zmian akustycznych ani też nie widać po wyjęciu schowka, miejsca z którego by to wypadło ( trudno ustalić miejsce gdzie to było ).  Obawiam się trochę skutków tego wypadnięcia plastiku. Jeśli ktoś ma jakieś skojarzenia to proszę o informacje.
pozdrawiam Janusz sp6tro@o2.pl

Ps. Mam też jakiś delikatny "świergot" w rejonie zabudowanego radia  pojawiający się przy jeździe na większych wybojach   przyzwyczaiłem się do tego i nawet nazwałem to "czujnikiem jakości polskich dróg " :) .

Offline paba

• Toyot Spamer
Odp: zaślepka .. zatyczka ? plastik ..prośba o lokalizację.
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Maja 2014, 19:11:22 »
to nie jest to z boku w tunelu?

TIIDA '09

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Maja 2014, 19:16:18 »
Podobne nakrętki były używane do mocowanie plastików z lewej strony przy pedałach.

Offline sp6tro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Maja 2014, 22:33:33 »
Sprawdzę ... choć mam wątpliwości bo była po prawej stronie tzn. pasażera a nic tam nie grzebałem. pozdrawiam Janusz ....

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Maja 2014, 23:30:14 »
Te plastiki są po dwóch stronach.Takie nakrętki mocowały je do grodzi/podłogi.

Offline sp6tro

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Maja 2014, 23:44:24 »
No i wyjaśniło się ! faktycznie mocowanie plastiku przy podłodze.... znaleziony plastik okazał się osłoną gwintu śruby mocującej osłonę przy podłodze z prawej strony pod schowkiem pasażera.
Dziękuję wszystkim za wskazówki ...
temat zamknięty!
pozdrawiam Janusz

Robsajson

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Maja 2014, 23:46:24 »
Proszę bardzo :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl