Autor Wątek: Auris II TS HSD - "kwiatek" z Touch&Go  (Przeczytany 6807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AurisBeast

• Gość
Odp: Auris II TS HSD - "kwiatek" z Touch&Go
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Maja 2014, 07:55:55 »
Ja używam garmina. Dożywotnie aktualizacje za darmoszkę każda. Dobrze prowadzi i rzadko się myli. Po co mi toyotowskie problemy, o których tu czytam ?  :embarassed:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Maja 2014, 08:09:18 »
Fabryczna nawigacja ma wiele plusów oczywiście o ile działa poprawnie. Nie można powiedzieć, że ta oryginalna z Toyoty jest kompletnie do niczego - jednak patrząc na relację cena - jakość wypada słabo. Ja z nawigacji korzystam naprawdę dużo jest to pochodna ilości przejeżdżanych kilometrów i stwierdziłem, że będę korzystał jednak z nawigacji zewnętrznej (lepszy interfejs, lepsze mapy i czytelne prowadzenie). Natomiast navi fabryczna jest użyteczna jak ktoś korzysta od czasu do czasu wtedy dojechać dojedzie i pewnie nie znajdzie wiele kwiatków takich jak niebieska linia wskazująca trasę która skręca w lewo a strzałka prowadząca pokazuje w prawo,.

AurisBeast

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Maja 2014, 08:55:10 »
Ja bym serdecznie podziękował za navi gdzie przed każdymi wakacjami, aby zaktualizować , musiałbym płacić 500zł. Ja zapłaciłem raz i mam dożywotnio. Wyniosło mnie to 700zł. A już takich cudów jak "skręć w prawo" jak powinienem jechać w lewo, wogóle w Garminie nie ma.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Maja 2014, 18:56:03 »
tak jak obiecałem ponizej link do filmu ktory pokazuje, lipną nawigacje Toyoty Touch&Go, aktualizacja robiona w styczniu 2014:

https://www.dropbox.com/s/bgu81j5ayk5he8c/Wideo%2017.05.2014%2C%2016%2009%2005.mov

co innego mowi co innego pokazuje i na dodatek kieruje w zakaz skretu ktory tam jest od 30 lat

nie kupujcie tego szajsu, ja nie miałem wyjścia, ponieważ chciałem dach panoramiczny i jak sie okazało w trakcie konfigurowania auta w czasie zakupu, żeby mieć tak dach musisz kupić, nawigacje, taki mały figiel od Polskiej Toyoty, czyli zestaw kosztuje tylko 4600 płn :-) jak rabac to na całego Polaka biednego ......
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2014, 19:57:56 wysłana przez paul_krakow »

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Maja 2014, 20:23:33 »
zakaz skrętu był w lewo a nawigacja pokazywała skręt w prawo, więc o co Ci chodzi ?.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Maja 2014, 20:49:39 »
jesteś pewien ?  a co pokazuje strzałka z prawiej strony ?  i co mówi lektor ?  najpierw proszę dobrze sie przyglądanij i posłuchaj, a później komentuj ;-)

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Maja 2014, 22:09:45 »
Wg mnie nawigacja działa OK.

Sugeruję zobaczyć co pokazuje nawigacja w momencie skrętu na skrzyżowaniu z zakazem, ma jeszcze 100m do manewru, ponadto na mapie strzałka narysowana jest na kolejnym zakręcie. I tam faktycznie jest skręć w lewo.

Mylące jest to, że zakręt z zakazem traktuje jak prostą drogę, wygląda, że uwzględnia zakaz i to że nie ma innej opcji :)

Ciekawe jak to skrzyżowanie pokazują inne nawigacje :)

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Maja 2014, 22:44:42 »
.
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2014, 22:54:07 wysłana przez paul_krakow »

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Maja 2014, 21:41:34 »
@paul_krakow
Oglądnąłem to teraz i też uważam że nawigacja działa poprawnie  jest komunikat  Za trzysta metrów jedź w lewo główną drogą a ty masz około 50 m do zakazu skrętu w lewo. Ona nie mówi o tym zakazie tylko o skręcie w lewo dopiero za trzysta metrów jadąc  główną drogą i masz w dodatku pokazaną trasę na niebiesko.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl