Toyota Klub
o Toyotach wiemy prawie wszystko
Aktualności:
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
.: GARAŻ :.
»
Avensis
»
Wątek:
Jasna tapicerka
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Jasna tapicerka (Przeczytany 10602 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
enzo
Gość
Jasna tapicerka
«
dnia:
18 Marca 2005, 18:19:31 »
Heja. Może ktoś z Was wie czym czyścic jasną tapicerke z materiału? Nie chodzi mi o jakieś konkretne plamy trudne do usunięcia tylko tak ogólnie. Poprzednio w corolce miałem taką fajną szarą, w połowie welurową i przez pięć lat ani razu nie prałem, bo nic na niej nie było widać. A teraz w Ave zażyczyłem sobie jasną i generalnie bardzo jestem zadowolony bo wygląda zajefajnie i wogóle samochód wewnątrz jakiś taki jaśniejszy i weselszy, ale... No właśnie... Szczególnie kiedy pada deszcz, albo kiedy samochód jest mokry, otwieram drzwi (którekolwiek) i wtedy z dachu skapują dwie, trzy krople na brzeg fotela. niby nic, bo to tylko woda, ale kiedy wysycha to zostają takie nieładne koła na fotelu. Nie ma sensu chyba prać tego na myjni (250 pln) bo przecież w sumie to to wszytko nie jest brudne. Macie jakiś pomysł?
Pozdrawiam
T.N.
Gość
Odp: Jasna tapicerka
«
Odpowiedź #1 dnia:
19 Marca 2005, 17:42:35 »
Może wypróbuj jakąś piankęw spraju? U mnie sięsprawdzała przy małych zabrudzeniach
T.
boziek
Gość
«
Odpowiedź #2 dnia:
21 Marca 2005, 17:24:52 »
heh
no z tą wodą to normalka. Ta tapicerka tak sie zachowuje.
Jeździsz i zbiera sie w niej kurz i brud - jak gdzieś kropelka padnie to rozmywa to co jest w materiale i zostają ślady.
Jak mi zasmarowali w serwisie lrzesło to na myjni elegancko to zeszło. Taką pianką do tapicerki czyścili. Jedna wksazówka. Nie wolno samych plamek czyścić.
Jeśli moczysz to od razu cały kawalek materiału bo wtedy równo sie rozchodzi.
jami
Gość
«
Odpowiedź #3 dnia:
21 Marca 2005, 17:45:32 »
Niestety jasna tapicerka brudzi sięna potęgę. Pozostaje ją regularnie odkurzać i chyba jednak dawać do czyszczenia co jakiś czas, żeby jej brud nie przeżarl.
kysy
Gość
«
Odpowiedź #4 dnia:
22 Marca 2005, 09:44:59 »
Pianek nie polecam , bo użwałem już różnych i zamiast małej plamki
wychodzi duża plama .Nawet na podłokietniku który był
w miare czysty po użyciu pianki wyszły brudne plamy.
Taki jest urok jasnej tapicerki.
enzo
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
22 Marca 2005, 14:03:15 »
No to mnie postraszyliście
Będęzatem oddawał na myjnie do prania całej tapicerki. Pewnie następne auto wybiore już ze skórą. Ale jasną oczywiście- samochód wygląda o niebo lepiej (przynajmniej dla mnie, a o gustach sięprzecież nie dyskutuje). Dzięki wszystkim za rady.
jami
Gość
«
Odpowiedź #6 dnia:
22 Marca 2005, 19:29:49 »
Jasna tapiceka, a skóra w szczególności jest super, ale muszęCięzmartwtć skóra brudzi siętak samo, a jesli nie jest regularnie pielęgnowana, to zaczyna pękać i te pęknięcia zgarniają sporo brudu.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
Toyota Klub
»
.: GARAŻ :.
»
Avensis
»
Wątek: