Autor Wątek: problem sąsiada z RAV4  (Przeczytany 2150 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sp6tro

• Toyot Leżący
  • *
problem sąsiada z RAV4
« dnia: 16 Maja 2014, 15:26:26 »
Witajcie drodzy forumowicze!
Mam sąsiada któremu przydarzyła się okazja kupienia RAV4 2.0 D4D z 2004 po lifcie. Autko niby OK ale jednak trochę "wymęczone" przejechanymi 160k...  Ale do meritum otóż znalazł w schowku plastik z opisem L ( czyli strona kierowcy ) i numerem 53699-42030 . Poprzedni właściciel raczej nie będzie wiedział skąd co i jak bo to już nie jego problem itp.  Wiem wiem zaraz odezwą się głosy by sprawdzić na liście japan-parts itd... jednakże dla mnie który dotykał  się ToYki tylko flanelką z woskiem  :roll: to i tak problem. Może ktoś kojarzy lub podeśle jakąś fotkę i wskaże w którym miejscu ten plastik - zabezpieczenie powinien się znajdować ? Jaka jest jego rola ? Plastik ma uszkodzone kołeczki co sugeruje że ktoś do tego zabierał się bardzo niestarannie i w jakimś niecnym celu.
Drugi problem to reflektor strona L czyli kierowcy  ... brak mu wewnętrznego odbłyśnika ( ten "kryształ" przed żarówką ) - co tam się z tym działo nie chcę nawet myśleć  :o . Pomyślałem sobie że jeśli sąsiad  nic nie wskóra ze sprzedającym to może da się z rozbitego reflektora potraktowanego jako dawcę wykorzystać i "przełożyć " ten dodatkowy odbłyśnik ? Czy wymaga to rozklejania ?  Co o tym sądzicie ? .
Pozdrawiam Janusz

Offline paba

• Toyot Spamer
Odp: problem sąsiada z RAV4
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maja 2014, 15:52:14 »
PROTECTOR, FRONT SUSPENSION LOWER CENTER BRACE (53699)

po naszemu coś w stylu zaślepki stabilizatora (zastrzału, rozpórki) zawieszenia (od dołu)

żeby dostać się do wnętrza reflektora trzeba rozklejać, czyli w warunkach domowych najczęściej wkładać ostrożnie do piekarnika :-)
a czy łatwo da się podmienić dalej to nie wiem, trzeba by popatrzeć, a skoro ten reflektor jest niekompletny to przy odrobinie wolnego czasu i braku dwóch lewych rąk można pokombinować
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2014, 15:55:00 wysłana przez paba »
TIIDA '09

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: problem sąsiada z RAV4
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maja 2014, 18:28:05 »
Reflektor jest do zrobienia bez rozklejania.
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl