Autor Wątek: Auris - problem z "Cuise Range "  (Przeczytany 3834 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikahan@interia.pl

• Prawie Toyot
Auris - problem z "Cuise Range "
« dnia: 19 Maja 2014, 13:49:18 »
Cześć

W moim Aurisie po zalaniu baku do pełna (około 45l paliwa) początkowo wskaźnik poziomu paliwa pokazywał o dwie kreski mniej niż pełen bak. Po przejechaniu kilkunastu metrów podskoczył i pojawiły się wszystkie kreski jednak "Cruise Range" nie zaktualizowało się. Początkowo pokazywało 35km ale po ich przejechaniu pokazuje 0km i pomimo że przejechałem już około 60km od tankowania i bak jest prawie pełny.

Czy takie zachowanie wskaźnika wymaga jakiegoś specjalnego resetu czy coś jest uszkodzone ?

pozdrawiam
mikahan

Offline BiKej

• Toyot Chodzacy
Odp: Auris - problem z "Cuise Range "
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2014, 15:10:14 »
najprawdopodobniej przy tankowaniu nie był wyjęty kluczyk ze stacyjki.
jeśli w tym jest problem - podjedź na stację, wyjmij kluczyk, zatankuj parę litrów i powinno wrócić do normy wszystko
Toyota Auris Hybrid 2014,
Toyota Auris 1.6 124 KM Premium 2008
wcześniej Ford Mondeo MK3 2.0 TDCI 130 KM, Daewoo Nubira II 2.0 CDX, wiele samochodów flotowych

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Maja 2014, 11:44:11 »
Tak. Silnik był wyłączony ale kluczyk faktycznie znajdował się w stacyjce. Zrobiłem tak jak pisałeś ale zatankowałem tylko kilka litrów paliwa (tyle tylko wyjeździłem) i nic się nie zmieniło ale spróbuję jeszcze wyjeździć więcej paliwa i zatankować ponownie bo nawet w instrukcji pisze ze po zatankowaniu małej ilości paliwa wskazania "CR" mogą nie ulec zmianie. Dziękuje.

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maja 2014, 12:39:40 »
Faktycznie. Pomogło zatankowanie większej ilości paliwa przy kluczyku wyciągniętym ze stacyjki.
Dziekuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl