Autor Wątek: Yaris Verso oryginalne radio  (Przeczytany 2605 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzialex

• Prawie Toyot
Yaris Verso oryginalne radio
« dnia: 06 Lipca 2014, 15:36:09 »
Mam Yaris Verso z 2000 roku, muzykę lubię, ale radia nie słucham, a ciągłe nagrywanie płyt (bo akurat mam ochotę na taką, a nie inną składankę) zaczyna być irytujące. W związku z tym mam pytanie:
1) czy w oryginalnym radiu da się jakoś podpiąć wejście AUX-IN z zewnętrznego odtwarzacza?
2) czy można wymienić odtwarzacz CD na jakiś inny tak, żeby miał połączenie z tym górnym panelem, na którym wyświetlane jest spalanie, nr ścieżki itd.?
3) jeśli na pytanie 2. jest odpowiedź twierdząca, to czy można znaleźć jakąś ramkę tak, żeby samochód wyglądał jakoś estetycznie? Z tego, co widzę, fabryczna zabudowa CD zasłania mi górną półkę DIN i jak ją założę z powrotem, to i tak są jedynie wycięcia na przyciski, zamiast całego prostokąta.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: Yaris Verso oryginalne radio
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Lipca 2014, 18:54:00 »
1. nie ale mozna sie wlutowac w plyte, odciac dzwiek z cd i wyprowadzic kabel.
2.nie

rozwaz zaku parrota seri mki bedziesz mial i usb i aux

Offline madzialex

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipca 2014, 10:33:20 »
Dzięki za odpowiedź, choć przyznam, że mnie nie uradowała ;)

Po namyśle rozważam zakup Pioneera MVH-160UI i przy okazji tego mam nowe wątpliwości. Przede wszystkim, czy mogę zachować oryginalne radio, a dodatkowe zamontować zamiast tej półeczki poniżej tak, żeby oba działały (nie na raz oczywiście)? Jak rozumiem, byłby wtedy potrzebny jakiś rozgałęźnik, żeby oba radia miały zasilanie i wyjście na głośniki. Nie wiem, czy dobrze kombinuję. Dotychczas zajmowałam się jedynie elektroniką domową,a to mój pierwszy "dorosły" samochód, w którym robię coś sama, dlatego z góry przepraszam za głupie pytania  :roll: Najlepiej, jakby ktoś podpowiedział, co kupić razem z radiem, żeby to wszystko działało, jak trzeba.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipca 2014, 12:09:41 »
Kup emulator zmieniarki do toyoty na Allegro. Ma wejście aux, usb, i SD.
Koszt jakieś 250 zł.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lipca 2014, 14:18:49 »
Tak latwo nie podepniesz 2 radii - albo jedno albo drugie chyba ze chcesz sie bawic w 8 przekaznikow ktore beda przełączać pomiedzy radiami + problem z antena.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl