Autor Wątek: POMOCY.Jak cofnąć tłoczek w tylnym zacisku hamulcowym.  (Przeczytany 43289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dell47

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2 FL
Odp: POMOCY.Jak cofnąć tłoczek w tylnym zacisku hamulcowym.
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Kwietnia 2024, 09:53:48 »
Siema, powoli będę się zabierał za wymianę klocków hamulcowych w moim aurisie. To Auris 2 z 2017 po FL. Wymianiałem juz klocki i tarcze w Focusie i poszło bez problemów. Jedyne co mnie martwi to w aurisie wkręcanie tłoczków. Jedni piszą ze wkręcanie odbywa się kręcąc tłoczek w stronę tylną samochodu ( strona pasażera w lewo a za kierowcą w prawo) inni że odwrotnie. Na you tube widac na kilku filmikach z UK ze kręcą w stronę przodu auta. Czy ktoś wymianiał klocki w aurisie po FL i pamięta w którą stronę kręcił tłoczki? Czy może w aurisach montowane były zaciski od różnych producentów i z tego wynikaja różnice?

Offline mlac

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: inny
« Odpowiedź #16 dnia: 09 Kwietnia 2024, 14:56:43 »
Siema, powoli będę się zabierał za wymianę klocków hamulcowych w moim aurisie. To Auris 2 z 2017 po FL. Wymianiałem juz klocki i tarcze w Focusie i poszło bez problemów. Jedyne co mnie martwi to w aurisie wkręcanie tłoczków. Jedni piszą ze wkręcanie odbywa się kręcąc tłoczek w stronę tylną samochodu ( strona pasażera w lewo a za kierowcą w prawo) inni że odwrotnie. Na you tube widac na kilku filmikach z UK ze kręcą w stronę przodu auta. Czy ktoś wymianiał klocki w aurisie po FL i pamięta w którą stronę kręcił tłoczki? Czy może w aurisach montowane były zaciski od różnych producentów i z tego wynikaja różnice?

Tu masz wszystko. Robiłem wtedy z tego doktorat.

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=25917.msg728168#msg728168

Offline dell47

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris 2 FL
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Kwietnia 2024, 07:40:25 »
Dzięki! znalazłem ten wątek pare minut po tym jak juz napisałem pytanie. nie przyszło mi wcześniej do głowy żeby przeszukać temat o klockach i tarczach.  Super robota!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl