Autor Wątek: NOWE AUTO doradźcie co wybrać  (Przeczytany 35799 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: NOWE AUTO doradźcie co wybrać
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Lipca 2014, 10:46:42 »
A to niech sprzedają jak im tak źle albo pojeżdżą autem przed kupnem dłużej, niż 10 minut  :good:

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Lipca 2014, 10:48:30 »
A to niech sprzedają jak im tak źle albo pojeżdżą autem przed kupnem dłużej, niż 10 minut  :good:

Też tak myślę.  :good:

Offline PiotR84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Lipca 2014, 21:26:24 »
aj Kobieta zmienną jest.... jeszcze tydzień temu żona była za sprzedażą naszej auris, ale w dniu wczorajszym stwierdziła że ona jej nie sprzeda  ze względu na sentyment (nasze pierwsze wspólne auto) ale za nowym autem jest jak najbardziej ZA
i teraz kwestia robi się następująca iż mój roczny przebieg 20 tyś trzeba będzie rodzielić na 2 auta
Na pewno auris touring sports będzie autem wyjazdowym tylko czy inwestować 90 tys na hybryde skoro będę nią pokonywał max 10tyś km rocznie +/- 2tyś
A powiedzcie mi jeszcze wiem że szkoda nowego auta katować ale czasem w pracy muszę coś załadować w aurisie hatchback nie zawsze mi się mieściło i było to na zasadzie byleby tylko weszło i zamknąć bagażnik
jak hybryda sprawdza się z większym obciążeniem np 200-300 kg w bagażniku ile w ogóle ta podwójna podłoga jest w stanie unieść

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Lipca 2014, 00:45:31 »
No dobra, może trochę namieszam. Może nawet bardzo.  A może jakiś suvik? Może jakiś Koreańczyk, sportage lub ix35? Większy bagażnik  od aurisa, lepsze prowadzenie, dobre wyposażenie, wygodniej dla pasażerów, a cena podobna. Co Ty na to?
toyota auris 1,6 dual vvt-i, PREMIUM 2008
hyundai ix35 2013

Offline PiotR84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 18 Lipca 2014, 08:14:03 »
Aurum były brane pod uwagę również suvy IX35 Qashqai no i wspomniany w pierwszym poście RAV4. qashqai odpadł przez bagażnik a IX35 nie pamiętam czemu, no i zostaliśmy przy RAV4 która no niestety zbyt dużo kosztuje (mimo tego iż będzie to zakup na firmę koszty rat są spore)
miałem kiedyś w swojej stajni Renault Kangoo auto bardzo pakowne jeżeli chodzi o wakacje to wrzucałeś i wrzucałeś ale miał bardzo krótki bagażnik ale do sufitu prawie 1,2m

A jak już zacząłem o kosztach-finansowaniu może pomożecie bo byłem w 2 ASO i w mieli różne zdania co do finansowania
w 1 doradzali że najlepsza opcja dla firm to SMART PLAN pełny
następnie kredyt akurat był 0%
a na końcu leasing

a w 2 salonie wręcz na odwrót (tydzień później) kolejność była inna
LEASING
SMART PLAN
KREDYT

Orientujecie się jak to jest z tym testowaniem-wypożyczeniem na weekend auta, nigdy nie brałem tylko korzystałem z jazd testowych.
Czy salony robią jakieś problemy, jakie są warunki korzystania z takiego testowania

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Lipca 2014, 08:28:16 »
Otrzymać autko na jazdę próbną na weekend oczywiście nie jest tak łatwo - przynajmniej nie jest tak, że kto chce przychodzi wyraża chęć potencjalnego zakupu i otrzymuje auto.
Jeżeli masz dealera u którego kupiłeś już wcześniej samochód to ułatwia to sprawę jeżeli zakup jest na firmę i w grę wchodzi potencjalnie więcej niż jeden samochód także ułatwia to sprawę.
Moja firma wybierając auta otrzymała wcześniej na próbę Aurisa na okres jednego tygodnia i trzech pracowników mogło wykonać jazdy testowe.

Offline Telesfor

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Lipca 2014, 08:34:39 »
aurum większego bagażnika ix35 nie ma.

ix35: 591L / 1436L
auris ts: 530L / 1658L

co do wygody dla pasażerów się zgodzę, dla dorosłych i wyższych osób Auris jest mało wygodny.

Co do jazd testowych, to ja swój potrzebowałem na 2h i o tyle zapytałem i nie było problemu. Nawet nie musiałem tankować. A nie byłem wcześniej klientem Toyoty. Druga miła rzecz to trafił mi się szybciej niż spodziewałem klient na poprzednie autko a Auris jeszcze był "w drodze" a potrzebowałem czymś jeździć, wykonałem telefon z pytaniem czy odpłatnie wypożyczą cokolwiek do czasu odbioru Aurisa, otrzymałem Urban Cruisera na tydzień czasu i... co najważniejsze nie chcieli za to żadnej kasy ;-)
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2014, 08:42:40 wysłana przez Telesfor »

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Lipca 2014, 09:02:48 »
Telesfor, oczywiście masz rację. Mój błąd. Nie wiedzieć czemu zasugerowałem się aurisem w wersji hatchback, a PiotR84 chciałby kombi. Sorki  :)
hyundai ix35 2013

Offline Slawson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Lipca 2014, 09:27:15 »
No dobra, może trochę namieszam. Może nawet bardzo.  A może jakiś suvik? Może jakiś Koreańczyk, sportage lub ix35? Większy bagażnik  od aurisa, lepsze prowadzenie, dobre wyposażenie, wygodniej dla pasażerów, a cena podobna. Co Ty na to?
Koreańczyki polecam odpuścić. Mam, używam, tragedia. Psuje się często, gwarancja to fikcja, lakier złazi, blacha rdzewieje... Auris I po 4 razy większym przebiegu i 2 razy starszy trzyma się 2 razy lepiej. Jak to mówią "chińska technologia, żółty temperament".
Jedyne na co w moim koreańczyku jeszcze nie mogę narzekać to silnik - żwawy i jeszcze bezawaryjny, pali przeciętnie.
Z pozdrowieniami
Sławek

Offline aurum

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: 18 Lipca 2014, 10:48:54 »
Slawson, a mógłbyś podać, o jakim modelu Koreańczyka piszesz?
hyundai ix35 2013

Offline Slawson

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Lipca 2014, 15:33:39 »
Kiła Ceed '10 1,6CVVT czyli bliżniak H$%^! i30
Z pozdrowieniami
Sławek

Offline PiotR84

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Lipca 2014, 07:04:31 »
znalazłem podobny wątek jak mój 1 strone dalej założony przez DKC gdzie też stał przed dylematem wyboru auta a było to w zeszłym roku wtedy też mu doradzali żeby brał hybrydę której nie brał w ogóle pod uwagę no i go w końcu wziął po miesiącu testowania.
Gdybym dziś miał iść do salonu  - chociaż nie jeździłem jeszcze hybrydową Auris i pewnie zaraz ktoś napisze PRZEJEDŹ SIĘ A POTEM PISZ to pewnie wybrałbym Auris TS 1,6 132KM benzyne w wersji Premium Comfort rabat 6200zł szkoda żę nie na pakiet Prestige  :-P
Poczekam na jakieś promocje może kiedyś coś Toyota rzuci na hybrydę bo mam przed sobą katalog 2013 i 2014 cena nie ugięta 89 i 99 tyś. jakby chociaż te 5-6 tyś opuścili
za tydzień we wtorek jestem umówiony do toyoty może uda mi się coś z nich wyciągnąć, najwyżej zmieni się salon do rozmów a znam przypadek znajomego że warto czasem jechać ze śląska do wlkp żeby kupić auto o prawie 5tyś taniej

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Lipca 2014, 10:21:27 »
Cena tego auta pomału zbliża się do ceny Lexusa CT200h.

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Lipca 2014, 10:23:53 »
Tylko w przypadku CT 200h mamy zapewne do czynienia z golasem.

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Lipca 2014, 11:21:56 »
fiat freemont 3,6 (280 KM) 8,2 do 100, AWD, 6 stopniowy AT, wersja Urban (mieści się w cenie) lub Black Code najładniesza IMO
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl