Autor Wątek: Dziwny dźwięk spod auta po wcisnieciu sprzegła na biegu jałowym  (Przeczytany 2986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pksred1983@hotmail.com

• Początkujący
Witam ,ostatnio zaniepokoił mnie dzwiek wydobywający sie spod auta gdy wcisne sprzegło i puszcze na biegu jałowym przy włączonym silniku, tak jakby cos sie pod autem przestawiało,przekładało... Słychac to dopiero jak mam spuszczone szyby ,czy to jest normalne ?nigdy wczesniej nie zwracalem na to uwagi

Do czego sluzy jasny kilkucentymetrowy bolec (guzik?) wciskany przez pedał sprzegła? wydaje z siebie charakterystyczny "klik" troche to denerwuje bo dosc glosne to jest ;)

AurisBeast

• Gość
Odp: Dziwny dźwięk spod auta po wcisnieciu sprzegła na biegu jałowym
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Lipca 2014, 19:36:09 »
U mnie po puszczeniu sprzęgła jest również jakiś odgłos wydobywający się spod maski delikatny ale jest. Mam tak od nowości. Ja się tym nie przejmuję

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Lipca 2014, 19:54:43 »
Do czego sluzy jasny kilkucentymetrowy bolec (guzik?) wciskany przez pedał sprzegła? wydaje z siebie charakterystyczny "klik" troche to denerwuje bo dosc glosne to jest ;)
Bez wciśnięcia pedału sprzęgła nie odpalisz auta. Od tego właśnie jest ten "klik"

Offline Misiek_ol

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Lipca 2014, 20:39:27 »
Jeśli jest to tylko kliknięcie to nie ma problemu. Ja właśnie jestem po wczorajszej wizycie w ASO - powód piszczący przy wciskaniu pedał sprzęgła. Podobno ten typ tak ma czyli auris i corolla. W zależności od egzemplarza piszczy wysprzęglik sprzęgła lub, jak w moim przypadku, łapa od skrzyni biegów. Wysprzęglik to dla silnika 1.6 cały nowy około 370 zł lub zestaw naprawczy po 128 zł. Aby dostać się do łapy trzeba zrzucić całą skrzynie.       
Corolla E15 1.6VVT-i Prestige - 7,5 x 18 Ronal -  225/40/18 Toyo T1R - Eibach Pro-Kit

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl