Autor Wątek: zmieniac swiece?  (Przeczytany 2520 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrykUR

• Toyot Leżący
  • *
zmieniac swiece?
« dnia: 31 Lipca 2014, 00:44:17 »
postanowilem co porobic z moja Toyotka 2001 2.0  , i zastanawiam sie czy zmieniac swiece ? nigdy nie byly zmieniane, maja przejechane 150 tysiecy ale nic sie kompletnie nie dzieje... za Denso pewnie bede musial dac ze 150zl wiec moje pytanie czy jest sens je zmieniac? jesli by mial palic mniej to bylo by milo :) chociaz pali tyle co w katalogu 8 na trasie.  chyba ze sie jedzie 170 wtedy troche wiecej :)
powiedzcie czy wymienic czy zainwestowac w cos innego np nabicie klimy :)

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
Odp: zmieniac swiece?
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2014, 07:10:08 »
Ja bym nie wymieniał.
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipca 2014, 08:23:45 »
świece nie są drogie - irydowe Denso  chodzą od 35zł sztuka - zawsze warto w takie rzeczy inwestować teraz jest ciepło i nic się nie dzieje - prawdziwym wyzwaniem jest zima ...wszystkie niedociągnięcia wyjdą ....ja zawsze wolałem wymienić i mieć tą pewność że jest ok ....a co do klimy ....jak masz szczelną nie ma co dobijać .....warto natomiast skontrolować stan chłodnicy od klimy element lekceważony od którego bardzo dużo zależy

Offline hordagoga78

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipca 2014, 13:59:34 »
po cholere wymieniac? jesli auto pali bez problemu to szkoda wywalac kase...
klima? raczej wymienia sie calosc - plyn, filtr, czyszczenie...
a masz brzydki zapach z klimy? nie? to nie ruszac...
majac zbedne pieniadze i sprawny samochod, zainwestowalbym w wyciszenie gada... moze jakis lepszejsze audio ale bez migoczacych diskotekowych szalenstw...
... yaris SR VVTi 1.33 2009 ...
      ... byl i sie zmyl ...

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Lipca 2014, 16:03:21 »
czytam i nie wierzę - pytają po co wymieniać element eksploatacyjny i to jeden z ważniejszych <zalamka>
TIIDA '09

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Lipca 2014, 19:27:37 »
WY MIE NIĆ !!!!
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline patrykUR

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Lipca 2014, 20:05:58 »
Hey, wlasnie dobrze mowisz " Linoch " , teraz jest lato i moze dlatego mi sie wydaje ze jest fajnie, ostatniej zimy puki sie silnik nie nagrzal to tak jakos dziwnie auto chodzilo, jak by troche przerywalo.
A co do klimy , to jak mam sprawdzic chlodnice ?  klima byla nabita ostatni raz w Japonii :) ale dziala, moze nie tak fajnie jak w ojca Tiguanie z 2014 roku :) ale cos tam chlodzi. tylko mi znajomi mowili ze oni nabijaja co roku bo razem z czynnikiem wpuszczany jest olej zeby nie zatrzec sprezarki. a jak jestesmy przy klimatyzacji, to kojazycie cos takiego, patrzac pod maske z lewej stony blizej chlodnicy na rurce od klimy jest takie szklane male oczko przez ktore mozna widziec srodek rurki tej aliminowej, po co ono jest? jak wlacze klime to widac przez nie przeplywajacy plyn (babelki) to jest ten czynnik ?

z klimy nie smierdzi, uzywam jej bardzo czesto, nawet w zimie bo nie wiem jak u was ale jak ja przestawie nawiew powietrza na szybe to slysze ze wlacza sie kompresor i wiatrak tez sie obraca... chociaz lampka na przycisku klimy sie nie zaswieca ! jak jest bardzo zimno to slysze kompresor tylko jak sie silnik rozgrzeje - pewnie ma jakis czujnik temperatury.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl