Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #105 dnia: 07 Stycznia 2016, 13:18:09 »
u mnie też oparcia trzeszczą niekiedy i gąbka pomarszczona - kolega wyżej pisał, że wymieniają - mógłby ktoś wrzucić fotki jak to wygląda? Zgłaszałem podczas przeglądu ale pracownicy stwierdzili, że jest jeszcze czas bo na gwarancji - mimo to wiem, że sytuacja sama się nie poprawi a zapewne pogorszy ...

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #106 dnia: 07 Stycznia 2016, 13:20:49 »
tez mam wymiane lamp z tego powodu co Kolega wyzej - dzieki niemu wlasciwie ze pokazalem te foty przed i po utwierdzilo to osoby w ASO ze regulacja nic nie da, bo nawet po niej mam widoczne przerwy i tęcze :) za tydzień wymiana razem z gąbkami oparć foteli przednich ;)

Cieszę się, że mogłem pomóc :)

Offline JRA

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: 07 Stycznia 2016, 15:26:25 »
Samochód odebrany 2 dni temu. Przebieg 600km. Tylne hamulce piszczą. Identycznie jak w Corolli '15 którą użytkowałem przez ostatnie pół roku. Tamten samochód był tymczasowy ale Auris zostanie na 4 lata więc piszczenie jest strasznie irytujące. Zgłaszać już w salonie prośbę o zbadania sprawy? Pewnie powiedzą że muszą się ułożyć ale wiem że to będzie trwało i trwało i może nigdy nie nastąpić.
ex. Auris TS HSD '15
ex. Auris TS 1.6 '17
ex. Corolla 1.6 '16
ex. CHR HSD Selection '18
ex.Corolla Comfort 1.6 '17
Corolla Sedan HSD '19
CHR HSD Selection JBL '19

Offline bazi

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla E16 1.6
« Odpowiedź #108 dnia: 07 Stycznia 2016, 16:09:21 »
Pewnie powiedzą że muszą się ułożyć
no to u mnie sie już by  8,000km układały  :) . O ile w cieplejsze dni jest w miare spokojnie, to w mrozy piszczało jak w starej lokomotywie  :roll: O dziwo to tylko przy delikatnym hamowaniu i niewielkim predkosciach (manewry na parkingu itp.). Do przeglądu przeżyję, nie żaden problem.
« Ostatnia zmiana: 07 Stycznia 2016, 16:24:32 wysłana przez bazi »

Offline robertek77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 07 Stycznia 2016, 19:48:52 »
Pewnie powiedzą że muszą się ułożyć
no to u mnie sie już by  8,000km układały  :) . O ile w cieplejsze dni jest w miare spokojnie, to w mrozy piszczało jak w starej lokomotywie  :roll: O dziwo to tylko przy delikatnym hamowaniu i niewielkim predkosciach (manewry na parkingu itp.). Do przeglądu przeżyję, nie żaden problem.
U mnie przy obecnych przymrozkach zaczęły piszczeć tylne hamulce i to tylko przy cofaniu. Mam nadzieję że jak się ocieplić ro piszczałki zamilkną :)

Toyota AURIS II TS FL HSD '15 3R3

Offline b0b3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 14 Stycznia 2016, 08:31:38 »
Odebrane :) Lampy świecą juz równiutko bez widocznej tęczy, tak samo gąbki - fotele juz ok, ale jeszcze trzeszczy siedzisko/ stelaż pod kierowcą, podobno to tez znają i wiedzą co wymienic i maja sie kontaktowac :)

Fajny koszt blisko 7 patykow :) dobrze ze jest gwara :P

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #111 dnia: 14 Stycznia 2016, 09:44:46 »
Odebrane :) Lampy świecą juz równiutko bez widocznej tęczy, tak samo gąbki - fotele juz ok, ale jeszcze trzeszczy siedzisko/ stelaż pod kierowcą, podobno to tez znają i wiedzą co wymienic i maja sie kontaktowac :)

Fajny koszt blisko 7 patykow :) dobrze ze jest gwara :P

gąbki wymienili - może masz zdjęcie/a foteli przed naprawą - jak wyglądały gąbki - u mnie są pomarszczone na boczkach na siedzeniu i oparciu ale ciekawy jestem jak wyglądało to u Ciebie

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 14 Stycznia 2016, 11:10:20 »
Właśnie przyjechałem z ASO, po wymianie reflektorów. Różnica zauważalna.
Jak w przypadku tłumika, jest to akcja naprawcza wg. biuletynu technicznego. Na protokole mam symbol: IT BE-0085T-0515

Offline b0b3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 15 Stycznia 2016, 09:22:49 »
gąbki wymienili - może masz zdjęcie/a foteli przed naprawą - jak wyglądały gąbki - u mnie są pomarszczone na boczkach na siedzeniu i oparciu ale ciekawy jestem jak wyglądało to u Ciebie

U mnie trzeszczały oparcia, nawet nie że boki, wystarczylo sie lekko powiercic lub jechać dziurawą drogą. Niestety nie mam, bo musieliby je zrobic pracownicy ASO podczas pracy ;) samej roznicy po i przed nie widać na fotelu. A co bylo z tłumikami że wymieniali?

Offline b0b3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 15 Stycznia 2016, 09:23:31 »
Jeszcze bede zglaszal trzeszczenie "siedziska" fotela kierowcy, podobno to kolejna inna część ... do wymiany

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #115 dnia: 15 Stycznia 2016, 11:09:21 »
Jak w przypadku tłumika, jest to akcja naprawcza wg. biuletynu technicznego. Na protokole mam symbol: IT BE-0085T-0515
O proszę...a jakie miałeś objawy z tymi reflektorami? Nie wiem jak dokładnie sprawdzić czy moim coś dolega, a za 2-3 tygodnie jadę na przegląd to może pasowałoby zgłosić? Koniec gwarancji tuż tuż.

A propos tłumika - odebrałam auto po jego wymianie we wtorek - kompletnie inny dźwięk teraz, z tego co mi mówiono zmieniono konstrukcję tłumika :)

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #116 dnia: 15 Stycznia 2016, 11:52:53 »
Podobnie jak u kolegi @herkules, linia świateł nie była płaska, tylko miała takie piki w centrum świecenia, dodatkowo prawe światło świeciło znacznie słabiej niż lewe.
Wystarczy poświecić na jakąś jasną ścianę w nocy i widać co i jak.

Ja zrobiłem zdjęcia, wysłałem do Aso z pytaniem o ewentualną regulację, zadzwonił miły Pan w celu umówienia wizyty, powiedział że: "będzie Pan zadowolony" i faktycznie jestem  :)
Jak ta Toyota potrafi uszczęśliwiać ;)

Fakt, "akcja tłumik" robi robotę :)

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #117 dnia: 15 Stycznia 2016, 12:28:18 »
Dziś wieczorem zrobię próbę świateł - dziękuję :)
Z ciekawości, jaka kwota na fakturze u Ciebie za tłumik? :)

Offline wolkis

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #118 dnia: 15 Stycznia 2016, 12:31:08 »
Wymiana tłumika: 1336,23, w tym robocizna 81,18zł.

Offline patkrz

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #119 dnia: 15 Stycznia 2016, 13:28:53 »
U mnie równe 1230 ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl