Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pita

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #120 dnia: 15 Stycznia 2016, 15:16:54 »
b0b3k
Układ wydechowy był głośny (taki pseudosportowy)...wymieniają całą tylną część razem z tylnym tłumikiem.

Apropo reflektorów to i ja się załapałem...wymiana w przyszłym tygodniu.  :good:

Ciekawi mnie kwestia tych skrzypiących foteli...co dokładnie skrzypi? oparcie? siedzisko?

Offline b0b3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: 15 Stycznia 2016, 16:13:07 »
b0b3k Układ wydechowy był głośny (taki pseudosportowy)...wymieniają całą tylną część razem z tylnym tłumikiem. Apropo reflektorów to i ja się załapałem...wymiana w przyszłym tygodniu.  :good: Ciekawi mnie kwestia tych skrzypiących foteli...co dokładnie skrzypi? oparcie? siedzisko?

U mnie oparcie w obu przednich fotelach - wystarczylo sie powiercic "plecami" opierajac sie normalnie (czasem mysalem ze zaszyli w srodku reklamówke :D) teraz jest błoga cisza. Czasami odzywa sie ten metalowy trzask ale to jest cos pod siedziskiem podobno..

na fakturze gąbki były za jedyne 1300 plus minus z robotą ;)

Offline Pita

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 07 Lutego 2016, 22:01:51 »
Dzięki. Już się o to upomniałem przy okazji wymiany reflektorów.
Swoją drogą to podejście ASO do wymiany tych niewłaściwie działających elementów (reflektory, tłumiki, gąbki foteli, itp.) jest rozbrajające...dopóki się ktoś nie upomni to nie pisną słowem, że dany element podlega wymianie....nawet podczas przeglądu, gdzie przecież zostawia się niemałą kasę.
Przyznam, że pod tym względem ASO Toyoty rozczarowuje.

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #123 dnia: 07 Lutego 2016, 22:03:52 »
Dałby ktoś fotkę o co chodzi z tymi gąbkami foteli? co je kwalifikuje do wymiany?
Chodzi o skrzypienie, czy marszczenie się materiału?

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #124 dnia: 07 Lutego 2016, 22:08:57 »
Część wszystkim użytkownikom Aurisa II. Chciałbym rozpocząć temat napraw w tym nowym modelu bo ma swoje wady wieku dziecieego. Sam z auta jestem zadowolony i nie chce z tego wątku robić tematu do narzekania. Z mojej strony na gwarancji wymienione hamulce tył. Piszczaly od nowości nawet po przejechaniu 1 tyś km. Toyota wymienia to jeśli auto nie przejechali 5 tyś km. Mam też kilka innych tematów tylko papiery z serwisu muszę przejrzec. Jak tam inni?
z tymi chamulcami w aurisie ja nie mam slow nie potrafia zrobyc pozadnie tyl?

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #125 dnia: 07 Lutego 2016, 22:18:20 »
W Toyocie nie ma chamulców. Są hamulce.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #126 dnia: 07 Lutego 2016, 22:19:24 »
Samochód odebrany 2 dni temu. Przebieg 600km. Tylne hamulce piszczą. Identycznie jak w Corolli '15 którą użytkowałem przez ostatnie pół roku. Tamten samochód był tymczasowy ale Auris zostanie na 4 lata więc piszczenie jest strasznie irytujące. Zgłaszać już w salonie prośbę o zbadania sprawy? Pewnie powiedzą że muszą się ułożyć ale wiem że to będzie trwało i trwało i może nigdy nie nastąpić.
panowie co znaczy ze musza sie ułożyć??? jak robili kiedyś samochody wszystko byle lepsze teraz co ? co roku to gorzej ? Czemu corolla E 12 nic nie pikało piszczało (hamulce) Gwizdało (kierownica)?? jak były nowe?? Auris od pierwszych kilometrów miały problemy ale co będę robił 50 kilometrow aby jechać do Aso? i zgłaszać ? ma sie prace obowiązki inne zajęcia, a za paliwo nikt nie zaplaci

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #127 dnia: 07 Lutego 2016, 22:19:53 »
dobrze wiedziec  :grin:

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #128 dnia: 07 Lutego 2016, 22:48:59 »
W jednym z warszawskich serwisów nie znają problemu piszcząco-skrzypiących gąbek w fotelach.
Poznali  :grin: I zamierzam sprawą atakować  :song:

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #129 dnia: 07 Lutego 2016, 22:54:24 »
dobrze wiedziec  :grin:
No i jeszcze stosować.

Od niedawna zauważyłem, że światła dzienne po odpaleniu silnika załączają się lub nie - zależność losowa. Miał ktoś taki problem? 
Spalanie - Motostat.pl

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #130 dnia: 07 Lutego 2016, 22:55:55 »
Od niedawna zauważyłem, że światła dzienne po odpaleniu silnika załączają się lub nie - zależność losowa. Miał ktoś taki problem? 

W ogóle się nie włączają? Moje po odpaleniu też nie, dopiero po ruszeniu..

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #131 dnia: 07 Lutego 2016, 23:33:50 »

Hmm. No to skonsternowałaś mnie. Może faktycznie trzeba ruszyć. Wydaje mi się, że wcześniej włączały się zaraz po odpaleniu. Sprawdzę to.
Aaa, w instrukcji napisali, że "po uruchomieniu silnika i zwolnieniu hamulca postojowego". Raczej mam dobrze, ten hamulec mnie zmylił.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #132 dnia: 08 Lutego 2016, 08:03:38 »

U mnie się nie włączają jak żona na ręcznym auto zostawi i odpala auto "na luzie". Jak mam wrzucony bieg i spuszczony ręczny to światła od razu się zapalają. Tez kiedyś zwróciłem na to uwagę

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #133 dnia: 08 Lutego 2016, 11:06:37 »
Ja też zauważyłem, że kilka razy światła nie odpaliły się i szczerze przyznam byłem bardzo zdziwiony ale nie mogłem "namierzyć" co takiego szczególnego stało się i jakie parametry były ustawione - muszę przetestować to z ręcznym :)

Offline herkules

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #134 dnia: 08 Lutego 2016, 20:39:15 »
Sprawdziłem i faktycznie po odpaleniu przy zaciągniętym hamulcu ręcznym światła do jazdy dziennej nie świecą się. Odpalając bez zaciągniętego ręcznego jest wszystko ok :) Czyli jak się chce to można być cichociemnym ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl