Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #210 dnia: 26 Marca 2016, 23:58:24 »
Dziś po odpaleniu Aurisa usłyszałem dziwne terkotanie. Coś jakby wentylator chłodnicy o coś haczył. Miałem wrażenie, że nie pracują wszystkie cylindry. Po kilku sekundach zanikło. Po kolejnym odpaleniu powtórzyło się. Na tablicy wszystko normalnie. Obserwator powiedział, że z rury poleciał przez chwilę zauważalny dymek lekko niebieski. Oleju mam na max., przebieg 14 kkm. Paliwo przy końcu zbiornika. Samochód stał 4 dni nie ruszany. Wcześniej zupełnie nic podobnego się nie działo. Jestem lekko sparaliżowany. Czy może komuś na gorąco się coś kojarzy z takimi objawami?
Spalanie - Motostat.pl

Offline llukash

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #211 dnia: 29 Marca 2016, 13:54:34 »
Na goraco to mi sie kojarzy, ze moze elektroda na swiecy zasniedziala czy cos w tym stylu. Albo kable (wilgoc).
Moze wtedy przez chwile na 1 gar nie pracowac.

Odnosnie tarcz, wg wlasnej obserwacji. Ostatnio myjka cisnieniowa dosc dokladnie pryskalem na zaciski i klocki.
Po tym byla cisza. Zero halasu, szorowania. Po nocy wszystko wrocilo do "normy"... po staremu szoruje.

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #212 dnia: 29 Marca 2016, 15:11:15 »
Na goraco to mi sie kojarzy, ze moze elektroda na swiecy zasniedziala czy cos w tym stylu. Albo kable (wilgoc).
Moze wtedy przez chwile na 1 gar nie pracowac.
Raczej nie to. Terkotanie było bardzo wyraźne i głośne. Niepalenie na cylindrze mogło mi się wydawać, było zbyt dużo hałasu. Terkotanie wystąpiło przy 3 kolejnych odpalaniach. Teraz jest normalnie. W trakcie jazdy nic się nie działo. ELM nie pokazuje żadnych błędów. Nie mam pojęcia co to było. Pewnie się powtórzy.
Spalanie - Motostat.pl

Offline zen75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #213 dnia: 29 Marca 2016, 16:23:19 »
Będąc dzisiaj na pierwszym przeglądzie aurisa zgłosiłem sprawe głosnego wydechu i szumiących hamulców.Co do wydechu nie widzą problemu,a problem hamulców jest im znany ale nic nie są w stanie poradzic.Hamulce są sprawne tyle że głosne.Co do słabego wyciszenia serwisant się ze mną zgodził ,wielu klientów to zgłasza.Jak sam powiedział cienkie blachy czyli oszczednosci...

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #214 dnia: 02 Kwietnia 2016, 12:56:53 »
@Pazurek - Co z lampami? Tydzień po świętach i co, dalej cisza w temacie?
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #215 dnia: 02 Kwietnia 2016, 20:16:31 »
Dzwoniłem dzień po świętach do tego gościa z serwisu co mnie przyjmował  i twierdzi że lampy zamówione. Na moje pytanie czemu tak długo powinno być  trzy dni a nie tyle stwierdził że widocznie nie ma i sprowadzają z zagranicy  :shock: Nie wiem co o tym sądzić za parę dni będzie miesiąc jak byłem w serwisie  :wallbash:
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #216 dnia: 03 Kwietnia 2016, 08:52:50 »
A było pisane chwilę temu że się lampy w magazynie skończyły i TMP musi zamawiać z fabryki  :o

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #217 dnia: 03 Kwietnia 2016, 09:57:23 »
@Pazurek - aż mi trochę głupio że dzięki Twoim fotkom miałem wyminę już po paru dniach a Ty się nie możesz doczekać.

A z tym brakiem w magazynie to trochę dziwne tłumaczenie. Pazurek zmówił miesiąc temu i niby brak a ja zgłosiłem wadę 2 tyg temu i w Wielki Piątek było już po sprawie.
Posiadanie psa jest jak tęcza.Szczenięta są radością na jednym jej końcu. Stare psy są skarbem na drugim.

Offline pad19

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #218 dnia: 03 Kwietnia 2016, 23:57:08 »
Czy jak wpisujecie tu swój VIN to pokazują się akcje serwisowe?
Jeśli tak to jakie?
https://www.toyota.pl/service-and-accessories/kampanie-serwisowe.json

Offline Fasiol

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #219 dnia: 04 Kwietnia 2016, 16:03:25 »
Czy jak wpisujecie tu swój VIN to pokazują się akcje serwisowe? Jeśli tak to jakie? https://www.toyota.pl/service-and-accessories/kampanie-serwisowe.json

Takie jakie są przewidziane dla auta z tym właśnie VIN-em.

Offline pad19

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #220 dnia: 04 Kwietnia 2016, 18:31:01 »
Twoja odpowiedź jest nie uprzejma, albo nie zajarzyłeś.

1. Jak ten link sprawuje się w praktyce czy pokazuje realne wpisy czy jest czystko poglądowy i nie należy do tego przywiązywać większej wagi.
2. Jeśli Ci wyskakują to napisz jakie, pomoże to w orientacji z jakich lat miesięcy były jakie problemy, można by podsumowanie takie zrobić i wszystko będzie dla każdego jasne. Chyba po to to forum żeby się wymieniać informacjami ;)

U mnie np nie wyskakuje żaden wpis, auto z grudnia 2013r.
Mam natomiast typowe usterki:
- piszczenie hamulcy
- piszczenie foteli

Dodatkowo co nie było chyba pisane, słabo działa nawiew. Dopiero jak dam na maxa to czuć ten powiew ale dużo słabiej niż w każdym innym aucie jakim miałem styczność. Przy nawiewie 50% to prawie nic nie czuć, w nogach to już w ogóle, trzeba gołą ręką szukać czy w ogóle cokolwiek leci żeby poczuć...

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #221 dnia: 04 Kwietnia 2016, 18:39:03 »
Nie na każdą typową usterkę/przypadłość (np. piszczenie hamulców) jest od razu kampania serwisowa.

Offline pad19

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: 04 Kwietnia 2016, 19:06:27 »
Na hamulce w Aurisie jest

Offline pad19

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 04 Kwietnia 2016, 19:07:42 »
Usterki Aurisa II na które są biuletyny serwisowe: - niedoświetlanie pobocza przez reflektory przednie - BE-0058T-0515 - wycie na wszystkich biegach (mechanizm różnicowy) - CP-0030T-0413 - stukanie kolumny kierownicy (wymiana kolumny, a nie tylko naprawa) - CP-0095T-1015 - hałas rury wydechowej - EG-0005T-0114 - piszczące tylne hamulce (wymiana zacisków) - WS-0015T-0114 - klikanie przedniego siedzenia (wymiana mechanizmu siedziska) - BO-0110T-1115 - grzechotanie przednich tarcz hamulcowych - WS-0075T-0715

Offline vannkama

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #224 dnia: 04 Kwietnia 2016, 20:01:06 »
Dodatkowo co nie było chyba pisane, słabo działa nawiew. Dopiero jak dam na maxa to czuć ten powiew ale dużo słabiej niż w każdym innym aucie jakim miałem styczność. Przy nawiewie 50% to prawie nic nie czuć, w nogach to już w ogóle, trzeba gołą ręką szukać czy w ogóle cokolwiek leci żeby poczuć...

A mój nawiew dmucha jak szalony - dziś przy ustawieniu na dwie kreski i 18 stopni po chwili było już zimno :) Nawet latem nie ustawiam więcej niż 2 kreski

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl