Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jerzy Banasiewicz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #330 dnia: 20 Września 2016, 16:02:39 »
Dzisiaj T.J. 20.09.16r po kolejnej drugiej wizycie w ASO odnośnie stuki w ukladzie kierowniczym mechanik zakwalikowal kolumne kieriwnicza do wymiany. Druga sprawa co mnie nurtuje to stuki pedalu sprzegla. Ja mamtakie odczucie,ze przy powolnym wciskaniu sprzegla nic nie slychac przy szybkim stuki.

Offline pietro01

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Verso
« Odpowiedź #331 dnia: 21 Września 2016, 08:38:57 »
U mnie w Auris 2 też występowało skrzypienie zapięcia pasów na fotelu pasażera. Po 4 smarowaniach i nawracającym problemie wymienili w końcu ten element. Ale za nim to zrobili wymieniali gąbki bo mieli tak w biuletynie.
Teraz skrzypienie pojawia się w zapięciu u kierowcy. Słaba sprawa z tymi plastikami.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #332 dnia: 25 Września 2016, 20:05:01 »
Ciekawe ile z tych usterek dotyczy wersji poliftowej... Zastanawiam się czy ma to jakieś znaczenie ale zapewne tak w końcu coś zostało zmienione a zbliżam się do przeglądu na 15000 km więc będę na serwisie to  chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę przed wyjazdem. Pozdrawiam

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Leszek55

• Początkujący
« Odpowiedź #333 dnia: 02 Października 2016, 20:58:29 »
Witam. Po informacjach na temat Biuletynu pojechałem do Toyoty i oto efekt:
-sprzęgło zakwalifikowane do wymiany na podstawie buczenia szczególnie na wstecznym
-tłumik tylny do wymiany, ciekawe dlaczego tylko tylny?
-lampy przednie odrzucili na razie, mam przyjechać na wiosnę
-lekkie stuki od kolumny przy pełnym lewoskręcie odrzucone
Mam pytanie, czy może ktoś napisać jak dostać ten biuletyn? lub dotrzeć do pełnej treści?
Pozdrawiam- szczęśliwy użytkownik Auris TS 1,6 benz. przebieg 14 tys.km, data prod. stycz. 2014

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #334 dnia: 03 Października 2016, 04:02:03 »
Co mnie dziwi- mam Aurisa po lifcie po roku od produkcji i 11 tys km wydech zaczął głośno pracować :/
Byłem przekonany, że wyeliminowano ten problem.

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #335 dnia: 03 Października 2016, 09:42:25 »
U mnie też głośno pracuje... Auto ma przejechane 15000 km i właśnie zrobiłem przegląd po pierwszym roku użytkowania u mnie jest około 2 miesiące i zgłosiłem że wydech głośno pracuje więc panowie na serwisie z prawdziwymi szczelności podobno wszystko z nim OK wspominali coś o wymianie ale z braku czasu nie do pytałem czy to naprawa wymiana gwarancyjna Czy musiałbym za to zapłacić

« Ostatnia zmiana: 03 Października 2016, 09:44:22 wysłana przez Piotrek21 »

Offline agata7362

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #336 dnia: 06 Października 2016, 11:00:46 »
witam i dziękuję na wstępie. jestem właścicielką Aurisa 1.6 z 2014r , po przeczytaniu Waszych uwag zgłosiłam lampy, głośny wydech, stuki przy skręcie w prawo przy niskiej prędkości i oto skutki: lampy wymienione, wymiana górnych mocowań amortyzatorów. odnośnie tłumika nie mają porównania ale wymienią w listopadzie. Ponadto dalej coś stuka ale nie mam pojęcia co . Niewątpliwie zgłoszę to w listopadzie. auto przebieg 26 tyś....

Offline Piotrek21

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #337 dnia: 06 Października 2016, 15:20:42 »
Czyli wymiana wydechu na gwarancji?

Offline b0b3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #338 dnia: 06 Października 2016, 15:58:33 »
tez mialem zmieniany, natroche pomoglo, ale wg mnie juz jest jak przed wymaina :)

Offline agata7362

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 06 Października 2016, 20:47:17 »
Doszłam do wniosku, że nie należy mówić , że jest wszystko ok gdy pytają na przeglądach , tylko należy wymyślać problemy, wówczas potrzepią autkiem:)

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #340 dnia: 19 Listopada 2016, 18:05:57 »
U mnie wymieniono czesc wydechu (nie pomogło, dalej buczy jak w sportowym aucie) mocowanie fotela kierowcy, zawias drzwi kierowcy i w poniedziałek wymiana lamp, bo dają tęczę. To wszystko w ostatnim czasie przy przebiegu 50 kkm
Żyj i daj żyć innym.

Offline siubuk

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #341 dnia: 21 Listopada 2016, 09:17:24 »
mocowanie fotela kierowcy, zawias drzwi kierowcy

dlaczego mocnowanie fotela? u mnie sie nie da na prosto ustawic fotela po przesunieciu go do przodu badz do tylu zawsze jeden zabake jest przesuniety trzeba sie z tym namocowac troche

zawias drzwi co z nim trzeszczal?

Offline agata7362

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #342 dnia: 21 Listopada 2016, 17:34:26 »
no i wydech wymieniony, a dokładnie uszczelka i tłumik końcowy. Autko całkiem wydaję inne dźwięki - mniej sportowe. Oczywiście w ramach gwarancji po przeglądzie dwuletnim.

Offline GeoT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #343 dnia: 22 Listopada 2016, 09:09:29 »
A jak u was z samym fotelem kierowcy? Bo u mnie skrzypi oparcie (autko z 2015). Na przeglądzie zgłosiłem to ale usłyszałem zwyczajowe "ten typ tak ma". Też dostrzegacie to u siebie? Bo ja im chyba tego nie odpuszczę. Tak to mi fotel skrzypiał ale w Avensisce z 2001 ale przecież nie w nowym samochodzie ... :/

Offline b0b3k

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #344 dnia: 22 Listopada 2016, 09:48:57 »
A jak u was z samym fotelem kierowcy? Bo u mnie skrzypi oparcie (autko z 2015). Na przeglądzie zgłosiłem to ale usłyszałem zwyczajowe "ten typ tak ma". Też dostrzegacie to u siebie? Bo ja im chyba tego nie odpuszczę. Tak to mi fotel skrzypiał ale w Avensisce z 2001 ale przecież nie w nowym samochodzie ... :/

poczytaj moje posty :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl