Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zodiac

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #360 dnia: 02 Marca 2017, 18:35:19 »
Na szczęście póki co nic poważnego:

- Regulacja hamulca postojowego
- Korekta dopasowania listwy drzwi PP

Cała wizyta w ASO: 30 minut

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #361 dnia: 02 Marca 2017, 21:10:02 »
Reflektory (halogenowe) mi wymieniono. Zgłosiłem niedoświetlanie pobocza i tęczę, werdykt - nadmierne rozpraszanie światła. Nowe świecą inaczej, "w praniu" okaże się, czy lepiej. Auris z września 2014.
Reflektory nowe, świecą trochę inaczej. Ale czy lepiej, nie mam pewności. Pobocza kapkę lepiej oświetlone. Na cieniu są jakieś słabo widoczne tęczowe "zjawy", których na starych reflektorach nie było. Na środku w miejscu "jaj" też coś kolorowego. Hmm ...
Spalanie - Motostat.pl

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #362 dnia: 02 Marca 2017, 22:41:53 »
Granica światła-cienia zawsze chyba jest tu taka dziwna. A co do oświetlenia drogi i pobocza, to u mnie jest lepiej, jak panowie z ASO na moją prośbę ciut podnieśli światła o jeden ząbek...
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #363 dnia: 02 Marca 2017, 22:55:17 »
Granica światła-cienia zawsze chyba jest tu taka dziwna. A co do oświetlenia drogi i pobocza, to u mnie jest lepiej, jak panowie z ASO na moją prośbę ciut podnieśli światła o jeden ząbek...
Ja pisałem o cieniu. A granica światło-cień oczywiście też z kolorkami.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #364 dnia: 21 Marca 2017, 19:05:53 »
Mnie coraz bardziej zaczyna zadziwiać moja Auriska. Dzisiaj gwarancyjnie zgłosiłem dżwięk brzęczenia w okolicy kierownicy, dzwięk szorowania kiedy hamuję i takie cudeńko jak na zdj. Odklejona plastikowa osłona na podszybiu

Tak się zastanawiam czy to jeszcze jest jakość Toyota :wallbash:

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #365 dnia: 21 Marca 2017, 20:05:12 »
Jesteś pewny, że to jest klejone? Bo tam jakieś zaczepy widać.

Chociaż bardziej podoba mi się: "dźwięk szorowania kiedy hamuję" :)

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #366 dnia: 21 Marca 2017, 20:34:45 »
Klejone na bank. Na bokach tych plastików jest taśma klejąca dwustronna . Jaka technika mocowania :wallbash: co do dźwięku szorowania dokładnie precyzując, to takie tarcie metal o metal

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: 21 Marca 2017, 21:51:12 »
Nie napisałeś jaką masz wersję silnikową, dlatego trudno coś mówić o tym szorowaniu, bo jak hybryda, to TTTM :)

Offline J

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #368 dnia: 21 Marca 2017, 21:56:51 »
w przypadku hybrydy i dzwieku szorowania... to zadne ze to tak ma !!! Ja bylem w aso zgloszone i zostaly wymienione komplet tarcze przod i tyl... szuranie ustalo

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #369 dnia: 22 Marca 2017, 05:34:59 »
U mnie zwykła wersja TS premium z silnikiem 1.6 (132KM) 2014r

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #370 dnia: 22 Marca 2017, 06:37:39 »
No to coś nie wyszło z tymi hamulcami :D

Jedyny plus, że Toyota nie robi żadnych wstrętów z naprawami gwarancyjnymi.

Offline Berd

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #371 dnia: 23 Marca 2017, 07:57:48 »
W dniu jutrzejszym oddaję auto do serwisu w celu napraw gwarancyjnych. Zapytałem o auto zastepcze i dowiedziałem się, że jest mozliwość wzięcia auta za opłatą :shock:. Kolega w Nissanie jak oddawał samochód do serwisu w ramach gwarancji, to auto zastepcze dostał za darmo. Jak to teraz wygląda w Toyocie  :o?

Offline EliEli

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #372 dnia: 23 Marca 2017, 12:04:27 »
W dniu jutrzejszym oddaję auto do serwisu w celu napraw gwarancyjnych. Zapytałem o auto zastepcze i dowiedziałem się, że jest mozliwość wzięcia auta za opłatą :shock:. Kolega w Nissanie jak oddawał samochód do serwisu w ramach gwarancji, to auto zastepcze dostał za darmo. Jak to teraz wygląda w Toyocie  :o?
Jak oddawałem auto do pierwszego przeglądu to bez problemu otrzymałem auto zastępcze bez dodatkowych kosztów.
Pewnie zależy od salonu?

Offline Matus

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #373 dnia: 23 Marca 2017, 17:25:35 »
Opowiem wam moją historię z naszą auriską. Auto odebrane z salonu pierwsza jazda w deszczu wycieraczki dziwnie hałasują . Tak jak by coś obcierało jakiś plastik. No to po drodze   odwiedziliśmy serwis panowie popatrzyli mówią że musi się ułożyć wycieraczka bo nowa  :laugh: Ja mówię że pierwszy raz takie coś słyszę że wycieraczki muszą się docierać :D Zawołałem kierownika serwisu sprawdza ogląda mówi że to ramie wycieraczki cały mechanizm będzie źle złożony tak mu się wydaje lecz w tym modelu jeszcze nigdy podszybia nie ściągali... Umówiłem się na następny dzień dostałem Yarisa jako auto zastępcze Panowie powiedzieli że auto rozbiorą sprawdzą być może będzie potrzebny nowy mechanizm wycieraczek.. Na drugi dzień telefon że auto gotowe . Pojechałem zobaczyłem no bajka wycieraczek wcale nie słychać. Przyczyną było źle złożone ramie wycieraczki przez co mechanizm tarł o podszybie . Aż dziwne że przeszło auto kontrolę jakości na wyrobie gotowym ( bo chyba każde nowe auto jest sprawdzane po zjechaniu z linii produkcyjnej ? ) No i jak na razie na tym zakończyła się naprawa gwarancyjna .
Toyota Yaris 1.33 VVT-I 2007
Toyota Auris 1.8 Hybrid 2016 Prestige+Executive+Safety
Nissan Qashqai 2021 Tekna 1.3 165km
Seat Leon III 2016 FR 1.4 TSI 150KM
http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,37533.180.html

Offline trzeci

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 23 Marca 2017, 20:07:06 »
To po dupie powinien dostać człek odpowiedzialny za przegląd zerowy przed wydaniem auta
Spalanie - Motostat.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl