Autor Wątek: Naprawy gwarancyjne Auris II  (Przeczytany 283093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Naprawy gwarancyjne Auris II
« Odpowiedź #405 dnia: 14 Maja 2017, 21:36:10 »
Ah, czyli się nie łapie gdyż pytam o II FL Led, dzięki za info ;)

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: 15 Maja 2017, 08:20:06 »
Cześć.
No nie łapiemy się. Wcześniej wymyślili, że xenony nie doświetlają pobocza i wymieniali, a że bąble w nowych lampach się już nie pojawiały  to szczegół 😂.
Teraz to normalka, bo to soczewkowe...wtedy nie były?
Zadziwia mnie ta marka coraz bardziej, tak sobie zaskarbić przyjaciół, którzy więcej ich produktów nie kupią 👍

Offline smiecho84

• Toyot Pełzający
  • **
    • Spalanie
« Odpowiedź #407 dnia: 16 Maja 2017, 08:54:09 »
U mnie przy przebiegu od 2000 km. wymieniono tylne klocki hamulcowe. Piski przy ostatniej fazie hamowania się skończyły.

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #408 dnia: 18 Maja 2017, 22:44:11 »
Panowie jestem przed zakupem Aurisa II1.6 Valvematic rok 2014 wersja kombi. Przeczytałem ten wątek i w zasadzie najwięcej było o lampach, tłumiku i siedzeniach.

Nie miałem dotychczas do czynienia z lampami bi ksenonowymi.

Spójrzcie na te zdjęcia - dość niestety kiepskiej jakości ale nie miałem dużo czasu na zabawę i powiedzcie proszę czy jest jakiś powód do zmartwień.

https://1drv.ms/f/s!Av1wjAWEzEeHokQoW20Mt5QPaNoO

I jeszcze jedno. Testując auto na autostradzie przy prędkości ok 120-140 dobiegał mnie dość uciążliwy hałas jakby nie domkniętej szyby od strony kierowcy. Co by to mogło być bo sam nie mam pojęcia :o

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: 19 Maja 2017, 11:19:46 »
Słynne jajka barwy żółtej. Sprawdź w biuletynie po VIN czy lampy są zakwalifikowane do wymiany z powodu problemu nie doświetlania pobocza, potem jajek nie będzie (w nowych )
LEDY maja podobnie, nie zostały zakwalifikowane do wymiany.

Nic im nie będzie, tylko Twoje samopoczucie się troszku popsuje, jak będzie Cię drażniła ta plama żółta na drodze. 😎

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #410 dnia: 19 Maja 2017, 13:39:35 »
Czy nawet jak po gwarancji na ten biuletyn powinni wymienić za free?

Offline KoMarek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: A II 1.6 2014
« Odpowiedź #411 dnia: 19 Maja 2017, 18:42:56 »
[...] Testując auto na autostradzie przy prędkości ok 120-140 dobiegał mnie dość uciążliwy hałas jakby nie domkniętej szyby od strony kierowcy. Co by to mogło być bo sam nie mam pojęcia :o
U mnie też jest taki szum. Nie wiadomo skąd. Gdyby nie było tego od nowości, poleciałbym wymieniać łożyska. To chyba szum powietrza na karoserii i niewytłumiony szum kół. To raczej TTTM. Ostatnio miałem na zastępczaku Corollę z valve 1.6. Tam ogólnie jest ciszej, nie ma specjalnie tego szumu, silnik ten sam i w zasadzie niesłyszalny, wyboje znacząco wytłumione. Trochę to kwestia kubatury kombi/sedan, a prawda też taka, że Auris nie jest dobrze wygłuszony.
Cytuj (zaznaczone)
Czy nawet jak po gwarancji na ten biuletyn powinni wymienić za free?
Na gwarancji trzeba się domagać wymiany i przekonać "majstra", bo to jest biuletyn "opcjonalny". To nie jest akcja serwisowa. Po gwarancji zapomnij o wymianie.
Spalanie - Motostat.pl

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #412 dnia: 21 Maja 2017, 09:00:17 »
Padł czujnik cofania z przodu, w sekcji centralnej po prawiej stronie - wymieniony w ramach gwarancji.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #413 dnia: 21 Maja 2017, 13:46:20 »
Mam pytanie odnośnie hamulców. Teraz dopiero zaczynają mnie drażnić podczas cofania. Dźwięk podobny jak w poprzednim aurisie po przejechaniu 80kk tysięcy gdy klocków już nie było. Strasznie tarły. Tutaj mam dopiero 30kk a stają się mega głośne. Szczególnie podczas cofania. Koszmar. Czy to normalne że klocki po takim czasie się zużyły?  Auris 2 FL Hybrid, tym bardziej że zawsze staram się jak najwięcej energi odzyskać i hamuje pół kilometra :D
« Ostatnia zmiana: 21 Maja 2017, 13:48:35 wysłana przez Stivo »

Offline Macko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #414 dnia: 21 Maja 2017, 19:42:17 »
Mi nie chcą wymienić i mówią że ten typ tak ma. mam juz 50k i dalej szuranie jakby się kloczki czy tarcza skończyły (mowa o tyle). Wymienili tylko zaciski wg biuletynu ale to nic nie dało.

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #415 dnia: 22 Maja 2017, 07:24:22 »
Wygląda, że nie mamy tego uroku osobistego  :grin: i majster uznaje, że nie trzeba wymienić. Ja to mam od początku, każdy się pyta, czy ja mam jeszcze klocki, bo niemiłosiernie trą te "blachy" , ja już to olewam  :song:, nie chce mi się denerwować. Zgłaszam, a oni "ten tym tak ma" i takie tam bla, bla, bla 

Auto ma 50 tyś zgłaszane 3 razy na inspekcji i chyba 2 poza. Zacisków też nie wymienili.
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2017, 07:26:27 wysłana przez MMZabrze »

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #416 dnia: 22 Maja 2017, 19:36:52 »
Zmień ASO..., ja zmieniłem, nawet dostałem rabat 3% i ceny ogólnie niższe ;)

MMZabrze

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: 22 Maja 2017, 22:20:11 »
Dzięki, ale ja nie przykładam wagi do serwisu. Pierwszy przegląd Holandia (inspekcja gwarancyjna) , drugi Polska , trzeci Słowacja ( ot trafiło się na urlopie 45 tys 😜 ).
Widocznie nie mam miłej aparycji.

Offline Jerzy Banasiewicz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: 05 Czerwca 2017, 18:53:58 »
Mam pytanie czy jest jakiś biuletyn na szorowanie hamulcow,Toyota Auris 1,6 2014r.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #419 dnia: 05 Czerwca 2017, 21:02:28 »
Ten typ tak ma. Sam zgłaszałem trzy razy, powiedzieli że nic dziwnego nie słyszą i wszystko w porządku.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl