Autor Wątek: Montaż LPG Warszawa  (Przeczytany 22948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
Montaż LPG Warszawa
« dnia: 18 Sierpnia 2014, 11:37:46 »
Hej, postanowiłem założyć gaz do mojej Toyoty Auris motor 1.6 2007 rok. Zastanawiam się pomiędzy BRC a STAG ale nie za bardzo wiem która lepsza. Na oku mam jeden warsztat Energy Gaz z Warszawy więc będę wdzięczny za wasze opinie na temat warsztatu i instalacji oraz za wasze sugestie.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
Odp: Montaż LPG Warszawa
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2014, 12:26:01 »
http://lpg-forum.pl/czy-polecicie-energy-gaz-polska-w-warszawie-t10729-45.html?hilit=Energy%20Gaz

Ja polecam klinikalpg. Brat zakładał do Galanta u nich i jest zadowolony z jakości usługi i obsługi.
« Ostatnia zmiana: 18 Sierpnia 2014, 12:29:09 wysłana przez dziadek_tadeusz »

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Sierpnia 2014, 14:27:15 »
Spoko do sprawdzę ten warsztat co poleciłeś, ale co do tego wątku na lpg-forum to mnie średnio przekonuje. Tam i jedni i drudzy się tylko kłócą, wylewają jakieś brudy. Nie wydaje mi się obiektywne. Jeszcze ta kłótnia pod koniec wątku z gościem od Murano jakoś mocno to dziwne jest;) Ale poszukam opinii i o Energy i o klinikalpg.pl jak bym coś wybrał to dam znać.

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Sierpnia 2014, 14:59:13 »
Ja ze swojej strony mogę polecić J-Max Auto Gaz na Słomianej. Byłem u nich na inspekcji swojej instalacji gazowej. 
Panowie z klinikilpg mają renomę. Ale jak do nich pojechałem z Valtekami to nawet nie ruszali tylko proponowali wymiane. Na Słomianej zrobili mi na cacy.

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Sierpnia 2014, 17:28:25 »
Ale jak do nich pojechałem z Valtekami to nawet nie ruszali tylko proponowali wymiane.

I mają racje.  :good:

Offline Linoch

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Sierpnia 2014, 17:39:16 »
Ja co prawda zdemontowałem ale z czystym sumieniem polecam
Olpol-gaz w Ożarowie - naprawdę dobra cena i duża wiedza i doświadczenie  :good:

Offline miki.joe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Sierpnia 2014, 19:42:24 »
Cytat: miki.joe w Dzisiaj o 14:59:13
Ale jak do nich pojechałem z Valtekami to nawet nie ruszali tylko proponowali wymiane.

I mają racje. 

Instalacja już ma przejechane ponad 100 tyś km. To są szare Valteki to nie to samo co żółte czy inne. Ja jeżdżę i jestem zadowolony. Zamiast 500 zł zaplacilem 50 zł. Po co mam dokładać skoro działa.
Koniec OT

Offline uRo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Sierpnia 2014, 08:41:37 »
ja robiłem w energy gaz i nie mam zastrzeżeń. Robią też w soboty co nie wszyscy uważają za normalne. Problemów nie miałem przy instalacji ani potem na przeglądach.
"Tak jeden za drugim podawał swe nazwisko,
Ostatnie to słowa w ich życiu.
Ostatnie pytanie, ostatnia odpowiedź
i jedna kula - to wszystko..."                               Horytnica - "Katyńskie łzy"

Offline m@ciek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Sierpnia 2014, 22:19:16 »
Ja swoje wozidła zawsze od lat serwisuje u jednego magika, pasjonata, w którego zyłach płynie LPG :), na co dzień specjalizującego się inastalacjach do Subaru Impreza. Stroił mi różne instalacje. Niestety nie jest tani ale nigdy mnie i mojego samochodu nie zawiódł, mam do niego pełne zaufanie, zawsze drobiazgowo i w pełni profesjonalne podchodzi do sprawy, wszystko robi sam, przy mnie i nikt inny do somochodu nie ma dostępu. Nigdy nie zostawiam u niego samochodu ponieważ jak się z nim umawiam to znaczy że ma czas tylko dla mnie. Dla tych którym nie straszno wydać troszkę więcej a mieć zrobione na prawdę solidnie i z oddaniem mogę podzielić się prywatnym kontaktem do Roberta (JAKO), w warszawie.     
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2014, 22:34:27 wysłana przez m@ciek »

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Września 2014, 13:33:32 »
A uRo jakie auto gazowałeś też Auris?

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Września 2014, 15:41:37 »
Camry 2:2 :-)

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Września 2014, 13:51:15 »
Spoko, patrzyłem na ich stronę trochę Toyot zagazowali więc pewnie podjadę do nich jakoś pod koniec tygodnia i zobaczę. Jak coś wybiorę to dam wam znać;)

Offline Mockin

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 12 Września 2014, 13:42:50 »
Jestem od wczoraj posiadaczem LPG. Zdecydowałem się ostatecznie na montaż BRC Sequent 24 w Energy Gaz. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Warsztat wyglądał na profesjonalny, spoko obsługa i pracownicy. Wszystko załatwione sprawnie, bezproblemowo. Wszystko robią w miarę szybko, bo mają sporo ludzi do pracy jak zauważyłem. Ogólnie na instalacji jeżdzę od wczoraj, trochę pojeździłem po Warszawie i jak na teraz nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń. Dam wam znać jak trochę poużywam. Zdecydowanie warsztat godny polecenia, więc jak ktoś się zastanawia to śmiało można uderzać. Dzięki uRo za polecenie.
Podrzucam też kilka zdjęć auta po montażu dla zainteresowanych:

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Września 2014, 14:39:33 »
być może moja celica u nich zagości w przyszłym tygodniu, jestem po pierwszym telefonie i wrażenie ok  :-)
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline dziadek_tadeusz

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Września 2014, 19:42:05 »
No ladnie to wrzucone na silnik, jak u mnie, tylko kasy wiecej :thumbdown:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl