Autor Wątek: pytanie o możliwość montażu pasów bezpieczeństwa  (Przeczytany 2791 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomruk

• Gość
pytanie o możliwość montażu pasów bezpieczeństwa
« dnia: 22 Marca 2005, 18:01:19 »
jestem szczęśliwym posiadaczem corolli 1,8 d z 89r
potrzebujęzamontować pasy bezpieczeństwa na tylnej kanapie w związku z koniecznością montażu fotelika dziecięcego. Będęwdzięczny za poradęoraz ewentualne namiary (Kraków i okolice) Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 07 Listopada 2008, 21:12:30 wysłana przez Janmor »

tomruk

• Gość
w uzupełnieniu: corolla 1,8 D rok produkcji 89 sedan (najprostsza wersja) kupiona w salonie w Polsce przez mojego ŚP wuja.Mam ją od czterech lat i nie chcęzmieniać, chcętylko zamontować pasy z tyłu żeby wozić dzieciaka...

kajjo

• Gość
Fabrycznie ten model nie był wyposażony w pasy na tylnym siedzeniu ale powinien mieć przygotowane otwory montażowe do tych pasów - trzeba podnieść siedzisko tylnej kanapy i sprawdzić czy są w podłodze nagwintowane otwory montażowe. Jeżeli są otwory to tylko dokupić pasy i przykręcić. Dostępny jest orginalny toyotowski do tego modelu, np lewy automatyczny w cenie 320zł + klamra do wpinania 86 zł. Ewentualnie można kupić coś tańszego np od poloneza powinny pasować.
Zapraszam na ul. Wrocławską 97 w Krakowie to sprawdzimy.

tomruk

• Gość
wielkie dzięki za podpowiedź. Jutro sprawdzam. Pozdrawiam

borĂłwka

• Gość
Pasy
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Kwietnia 2005, 22:12:22 »
Mam ten sam problem - może ktoś sięorientuje, gdzie to można zrobić w W-wie.. Dzięki za podpowiedzi..

Pozdrawiam,
JB :modlitwa

Offline imei

• Toyot Leżący
  • *
Akurat mam do sprzedania komplet oryginalnych pasów od Toyoty z '88 roku. Są w bardzo dobrym stanie wraz z klamrami w kolorze ciemnego granatu. Mój nr 0-604 994 228.

Pozdrawiam

grisha

• Gość
witam
nie jestem jeszcze szczęśliwym posiadaczem toyoty :( ale stanie sie to moze juz calkiem niedługo :) mam pytanie dot. pasów. przypuszczam, ze problem dotyczy zarówno starej rolki jak i cariny II. interesuje mnie, czy jest mozliwosc zamontowania pasów bezwładnościowych z napinaczem (nie wiem czy tak to sie nazywa?). w zasadzie chodzi mi o montaż fotelika z tylu. z jednej strony wiem, ze da rade zamontowac pas biodrowy - ale czy to jedtna mozliwosc. Przy mocowaniu bezwladnosciowego bylaby koniecznosc montazu calego ustrojstwa na słupku, przy szybie - czy ktos tego juz próbował?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl