Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Lutego 2015, 11:24:35 »
poszukaj na allegro, ebay, aliexpress

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 25 Lutego 2015, 14:24:56 »

http://allegro.pl/radio-nawigacja-gps-usb-bluetooth-toyota-auris-07-i5052116798.html

http://sonyglobal.scene7.com/is/content/gwtvid/Vid-PDP-XSP-N1BT-PropositionVideo-textless_1280x720_2000K

dzięki za linki ale niestety - nie oto mi chodzi. Póki co jeszcze nie chcę demontować radia.
Wracam do punktu wyjścia: chciałbym dopasować telefon do istniejącego radia za pomocą USB - to byłaby najlepsza z opcji.  :good:
Telefon kupię ok. maja - może coś się wykluje do tej pory.   :grin:

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 25 Lutego 2015, 15:20:35 »
pamiętaj że r-link i pochodne nigdy nie będą działać 1:1 było by to wbrew polityce producentów samochodów i producentów map do seryjnych nawigacji.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 26 Lutego 2015, 08:41:59 »
   :wallbash:

Offline Stakan

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Kwietnia 2015, 13:12:38 »
Jestem posiadaczem Toyota Yaris  wersja Premium z pakietem City - Toyota Touch 2 nr urządzenia 13TXDAEU-CA02 oprogramowanie nr XE 3809 z kamerą cofania , które prawdopodobnie posiada funkcję Mirror Link. Jestem trochę zawiedziony, że urządzenie to nie jest w pełni kompatybilne z nowszymi smartfonami, które są obecnie dostępne w sieci handlowej RTV lub u operatorów komórkowych. Na portalu http://www.mirrorlink.com/ Car Connectivity Consortium w zakładce Device Developers pozycja Certfid Product Listing podano wiele smartfonów znajdujących się w handlu obsługujących Mirror Link jak np. Sony Xperia Z, czy Samsung Galaxy A3. Do tej pory nie udało mi się uzyskać żadnego obrazu ekranu z wymienionych telefonów na Toyota Touch 2. Dlaczego? Czy Toyota Touch 2 jest  na tyle kompatybilnym urządzeniem, że producent używając nazwy funkcji MIRROR LINK ma na to certyfikat? Może jest to sprawa zmiany oprogramowania. Czy oprócz starszych modeli Nokia i opisywanych modeli Galaxy S3 i9300, Note II żadne telefony nie będą współpracować z Toyota Touch 2?

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Kwietnia 2015, 10:06:02 »
Witam
Nie wiem jak to radio działa touch 2. Mam stary telefon Samsunga S-900. Radio niby nawiązało kontakt  :laugh: ale nie widzi książki telefonicznej. Wprowadziłem kilka numerów ręcznie i gdy chciałem z nich korzystać otrzymałem komunikat, że abonent jest niedostępny. Zacząłem wybierać z telefonu i od razu wyłączyłem go. Radio go przejęło i już rozmawiałem przez bluetootha  ale nie o to mi chodziło. Gdy ktoś dzwonił do mnie też było ok, rozmawiałem przez radio. Niedługo mam zamiar kupić Samsung Galaxy S3 Nano - nie wiem czy to dodatkowe Nano mi coś nie popsuje, bo jak piszą w art. to pasuje Samsung Galaxy S3. A tak w ogóle to zastanawiam się nad zakupem Nawigacji osobnej: są podstawowe 5" po 250 zł ale tez jest Mio 5" za 600zł. Nie wiem na którą się zdecydować, bo chyba z tego podłączania telefonu do radia będzie .
pozdrawiam

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 23 Kwietnia 2015, 11:15:53 »
To jak już rezygnujesz to po co Ci oddzielna nawigacja. Na androidzie jest Google mapa która jest bardzo dobra.

Offline Stakan

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:07:12 »
Powtórzę moje ostatnie pytanie. Czy oprócz starszych modeli Nokia i opisywanych modeli Galaxy S3 i9300, Note II żadne telefony nie będą współpracować z Toyota Touch 2? Bo tych już w handlu z RTV i u operatorów komórkowych nie ma. Jest tylko Samsung GS3 w komisach, Może na allegro używki.

Offline Nika

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #54 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:25:49 »
Ja mam Samsunga Galaxy Core z androidem jelly bean. Z T&G działa bez problemu, ale nie wiem, czy na dwójce pociągnie  :|
Żyj i daj żyć innym.

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:31:37 »
Też nie wiem mój s5 i tablet Alcatel pixi 7 z TNS 510 bez problemu. Co chwila czytam o tym T2, że same problemy. O co tam chodzi?

Offline Stakan

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:44:51 »
Prawdopodobni toyota Touch 2 nie przesyła certyfikatu Mirror Link do nowych smartfonów.

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla1.5 MY22
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Kwietnia 2015, 16:32:17 »
Naprawdę tak zależy użytkownikom na tym MirrorLinku? Przecież podczas ruchu połączenie jest przerywane. Na postoju zmieni coś czy klikam w telefon czy ekran T&G ?

Offline Slavarok

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Kwietnia 2015, 16:44:00 »
A to jest najnowszy i topowy system toyoty?

Offline Rafał1

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla1.5 MY22
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Kwietnia 2015, 16:58:30 »
Czy najnowszy i topowy to raczej nie moim zdaniem. Ale na prospekcie w salonie wyglada fajnie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl