Jestem posiadaczem Toyota Yaris wersja Premium z pakietem City - Toyota Touch 2 nr urządzenia 13TXDAEU-CA02 oprogramowanie nr XE 3809 z kamerą cofania , które prawdopodobnie posiada funkcję Mirror Link. Jestem trochę zawiedziony, że urządzenie to nie jest w pełni kompatybilne z nowszymi smartfonami, które są obecnie dostępne w sieci handlowej RTV lub u operatorów komórkowych. Na portalu
http://www.mirrorlink.com/ Car Connectivity Consortium w zakładce Device Developers pozycja Certfid Product Listing podano wiele smartfonów znajdujących się w handlu obsługujących Mirror Link jak np. Sony Xperia Z, czy Samsung Galaxy A3. Do tej pory nie udało mi się uzyskać żadnego obrazu ekranu z wymienionych telefonów na Toyota Touch 2. Dlaczego? Czy Toyota Touch 2 jest na tyle kompatybilnym urządzeniem, że producent używając nazwy funkcji MIRROR LINK ma na to certyfikat? Może jest to sprawa zmiany oprogramowania. Czy oprócz starszych modeli Nokia i opisywanych modeli Galaxy S3 i9300, Note II żadne telefony nie będą współpracować z Toyota Touch 2?