Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Lutego 2015, 18:20:45 »
Witam
Mam pytanie:
Radio Toyota Touch 2 -
W chwili obecnej kończy mi się abonament i mogę zmienić telefon dowolny, ale z tego co wyczytałem do TT2 pasuje Galaxy s3. I znowu jest wątpliwość
Shackall napisał: W końcu udało mi się uruchomić Drive Linka - okazało się, że był problem z telefonem. Pożyczyłem inny model SGS3 i poszło.
O jaki typ telefonu chodzi? SGS 3 -   :shock:
Obecnie Plus, Play już nie oferują Samsunga G S3 - mówili, ze to przeżytek, ale nie muszę kupić u nich - mogę na Allegro w cenie ok. 600zł.
 I znowu wracam do pytania jaki typ aby potem nie żałować
dzięki za odpowiedź. - pozdro 

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Lutego 2015, 15:44:26 »
Mój SGS3 który mi działał na Androidzie 4.3 to model I9300 (bez LTE).

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Lutego 2015, 08:31:36 »
iphone 5s lub 6 działa z Aurisem bez problemu.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lutego 2015, 08:31:17 »
Dzięki bardzo  :good:
W chwili obecnej mam starego Samsunga SG900 i już zbliża się termin wymiany ok. IV -V.
Chyba zdecyduję się na " Mój SGS3 który mi działał na Androidzie 4.3 to model I9300 (bez LTE). "  lub, jeżeli cena nie będzie dużo większa (nie sprawdzałem jeszcze) to może " iphone 5s lub 6 działa z Aurisem bez problemu." - wielkie dzięki. Już sprawdziłem - ciuuuut za dużo ok. 1500zł  (SG3 ok 600zł).
Ale najważniejsze jest to, że musi to być sprawdzony model, bo mi już nie wymienią na inny.
Niedługo odbieram samochód i do tematu wrócę.
pozdrawiam

Offline windziarz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris HSD TS
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Lutego 2015, 19:46:06 »
@Slawekdw
Chciałbym wierzyć że w ciągu kilku tygodni będzie update ze strony samsunga ale kurcze znam rynek androida i podejście producentów w kwestii aktualizacji. W każdym razie dzięki za info i nie pozostaje nic innego jak czekać.

@paul_krakow
Nawet mi się nie chce sprawdzać ale stawiam ze mirrolink i iPhone = niemożliwe :)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Yaris VVT-I <---8lat---> Avensis D4D <---4lata---> Auris HSD TS <---10lat---...

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Lutego 2015, 08:55:08 »
Witam
Ostatnio czytałem, że zmiana Androida z 4.1 na 4.3 bardzo spowalnia telefon  :-(,  zawiesza się i dużo szybciej wyładowuje się bateria. Nie wiem jak jest teraz i czy warto wgrywać 4.3 ?
Głównie telefon kupuję do samochodu ( za bardzo nie zależy mi na jego „wypasie”, którego chyba nawet nie będę używał).
Najbardziej zależy na GPS  ( tanie lub darmowe mapy) – no wiadomo, że jak telefon będzie też ok. – to również będę wielce rad. W związku z powyższym jaka byłaby dla mnie rada: Co kupić?
Czy nadal Samsung SG3 z Androidem 4.1 (nie wiem czy ta wersja będzie współpracować z TT2) czy zaryzykować i wgrać 4.3 – czy zupełnie coś innego.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2015, 08:59:11 wysłana przez mikolajcz »

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Lutego 2015, 09:59:29 »
paul_krakow -    <brawo>
Wielkie dzięki - teraz dopiero się zacznie - wybór samochodu to pikuś     :cheesy:    - Ale jaki telefon wybrać w cenie ok. 1000zł ?
Czy ktoś może mi coś doradzić ? A może ktoś ma jakiś już sprawdzony, nigdy nie przywiązywałem większej  wagi do telefonu - może to już pora ?  :-)
Wolałbym coś z Samsunga.

ps.
Czytam ten link i nie za bardzo czaję do jakiego radia - czy będzie mi to pasować do radia Toyota Touch 2 ? Nic o Aurisie 2014r nie napisano lub tak na szybko nic nie doczytałem.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2015, 10:14:21 wysłana przez mikolajcz »

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **

Offline windziarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Lutego 2015, 10:43:51 »
@paul_krakow
Wydaje mi się ze @mikolajcz szuka telefonu który obsłuży mirrorlink z TT2. Czym innym jest kompatybilność bluetooth i obsługiwane profile. Z tym większość dzisiejszych telefonów nie ma problemu. Problemem jest natomiast mirrorlink. Jak pokazałem we wcześniejszym wpisie Galaxy S5 który jest względnie nowym telefonem i posiada oficjalnie Mirrorlink nie działa z TT2.
Wiec jeżeli @mikolajcz szukasz telefonu z mirrorlink to proponuje w pierwszej kolejności zajrzeć na mirrorlink.com tam w zakładce devices znajdziesz listę telefonów.  Z własnych poszukiwań na chwile obecna sony bardzo dużo modeli wyposaża w te technologie i co może być ciekawe dla ciebie wiele starszych telefonów Nokia.  Samsung dodał to do wspomnianego S3 oraz S5 i Note4. LG G2 tez to ma.
Tyle tylko że teoria/lista to jedno a rzeczywistość to drugie.
W mojej ocenie standard bardzo fajny gorzej z implementacja  (na dzień dzisiejszy )

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Lutego 2015, 11:04:15 »
witam - niewiedza boli  :-(
Właśnie tak , chodzi mi o telefon taki,  który obsłuży mi mirrorlink z radiem TT2.
Najbardziej zależy mi na  (GPS) mapa w telefonie - nie wiem jeszcze jaka, darmowa może znajdę jakąś tanią, bo raz w roku to szkoda płacić za aktualizacje  :-(.
Wracając do tematu: chciałbym aby znaleźć mapę w telefonie podłączyć go za pomocą kabla USB z Radiem TT2 i wykorzystać ten większy ekran do nawigacji. Pozostałe opcje w telefonie  a wyświetlane na Radiu TT2 są dla mnie mniej ważne ( tak sobie myślę na obecną chwilę ).
pozdrawiam

Offline windziarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Lutego 2015, 16:16:01 »
Tak, mirrorlink wydaje się być idealny właśnie do nawigacji z telefonu.
Żeby sprawę jeszcze bardziej skomplikowac powiem ci ze producenci telefonów wprowadzają różne durne (moim zdaniem ograniczenia) np. ograniczona (wybrana przez producenta) lista aplikacji które mogą działać z mirrorlinkiem. Oznacza to tyle ze nawet jak mirrorlink zadziała to może się okazać że nawigacja która masz/chcesz odpalić nie zadziała.

Czekam aż Samsung poprawi bug w S5 i niech najpierw zadziała.  Jak się okaże że ma ograniczenia to pewnie jedynym wyjściem będzie root i obejście głupich ograniczeń. 

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Lutego 2015, 10:22:49 »
Witam
Znowu jestem na początku  (ale nie narzekam - dzięki Wam sporo się dowiedziałem)  :-)  – chyba najlepsza opcja z Samsunga to: Samsung Galaxy S3 lub Note2.
Czytałem opinie (z ok. września) o przeprogramowaniu Samsunga S3 z Androida 4.1 na 4.3 i wiele osób uważało to za porażkę (zwalnia, zawiesza się i zużywa więcej prądu). Nie wiem jak to jest teraz w sieci Plusa – może się coś poprawiło. Wstępnie nastawiam się na Samsung G S3 – może ktoś już coś próbował z tm GPS – chętnie posłucham rad.

Offline mikolajcz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Lutego 2015, 11:05:39 »
« Ostatnia zmiana: 12 Lutego 2015, 11:07:30 wysłana przez mikolajcz »

Offline stemer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #29 dnia: 14 Lutego 2015, 16:46:26 »
Jeśli chodzi o Sony to zapomnij o MirrorLinku. Toyota twierdzi że Sony zwaliło sprawę i na odwrót... Sprawdzałem temat i działa to poprawnie na SGS3 i starych Nokiach (o Nokiach czytałem w komentarzach do różnych artykułów o TT2). IPhone nie miałem okazji sprawdzić. Na SGS działa na pewno na Andku 4.3. I niestety nie wiem kto jest winny tej sprawie - czy Toyota czy producenci telefonów...

Tapatalk @ Sony Xperia Z1

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl