Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cornolio

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #270 dnia: 04 Lipca 2017, 15:08:18 »
Chętnie bo przyznam szczerze że nie mogę patrzeć na ten system i radio - wygląda to to jak 10 lat temu ba - 9 letni Peugeot żony ma ładniejsze i bardziej funkcjonalne.

Nie mniej to opcja bliska 2 tys. zł - a to niemało ;)

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
    • CarPhotoPro - Instagram
« Odpowiedź #271 dnia: 04 Lipca 2017, 16:35:13 »
rozwalaja mnie wasze wpisy .... :laugh:

najpierwsz wiekszosci niepotrzebe sa : NAVI, DAB, GO CZY GO+ i inne "zbedne gadgety" ale jak przyjdzie co do czego to placz i lament ze inny moze czy ma a JA nie i system jest do DU...Y   <zalamka>   jezeli nie bylo wam potrzebne przy zakupie to po co teraz wypisujecie zale ?

co innego jezeli masz PELNA wersje i czegos brakuje co miales w poprzednim samochodzie jak np camery 360' :cry:

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 04 Lipca 2017, 22:15:03 »
Ja doskonale rozumiem kolegów, którzy narzekają na system, bo sam w nim widzę wiele niedoróbek. Ba - sam mam TT2 z nawigacją, ale nie mogę pojąć czemu nie ma update'u samej TT2 by usunąć część bugów. Wydawałoby się naturalna sprawa. Przez USB albo przez sieć (czemu tej opcji nie ma?).

Niemniej jednak z samej nawigacji jestem bardzo zadowolony, gdyż ma podstawową zaletę - jest zawsze, nie ma żadnych kabelków, klik-klik i prowadzi gdzie chcesz. Z playera MP3 też jestem zadowolony - szczególnie jak sobie wszystko poukładałem i otagowałem. Pendrive mam aż zawalony muzą i w tym tempie to nie wiem ile lat mi zajmie słuchanie tej muzy w czasie jazdy, czego i Wam życzę. :)
Zastawa, Polonez, Palio Weekend, Corolla Verso, Auris 2 TS

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #273 dnia: 04 Lipca 2017, 23:03:25 »
A jakie ma bugi TT2? Bo albo ich nie widzę albo po prostu mi nie przeszkadzają :D Prócz pipczenia do tyłu ale stwierdziłem że jeśli ktoś to tak wymyślił to znaczy że tak ma być i mam się skupić na cofaniu :D Podobno się czasami lubi stacja przyciąć  gdy wrzucimy za szybko bieg co mi się na szczęście jeszcze nie zdarzyło

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #274 dnia: 05 Lipca 2017, 10:16:22 »
Same drobiazgi.
- wolno się odpala (i wolniej niż poprzednia wersja)
- kamera na wstecznym powinna zawsze być od razu, bez spowolnień
- czasami zapomina, że był na USB i przeskakuje na radio albo częściej na Car
- generalnie czasami startuje z widokiem Car zamiast poprzednim
- nie wszystkie okładki się wyświetlają
- zepsute przewijanie mp3 na USB (na CD działa OK)
- przycisk na kierownicy prawidłowo idzie do listy utworów z wybranym obecnym, wybór listy z ekranu pokazuje ją na początku
- niektóre message box'y nie mogą być zamknięte z kierownicy, tylko klik na ekranie działa
Do tego dodałbym trochę usprawnień związanych z UI, nawigacją po UI i ogólnym workflow'em, oraz z lepszym wykorzystaniem przycisków hardware'owych. Umieszczenie dodatkowych opcji w ustawieniach do lepszego dopasowania UI pod konkretnych właścicieli też by nie zaszkodziło.

Ta lista oczywiście nie zmienia mojego generalnie pozytywnego odbioru systemu jako całości. Ot tylko marudzenia (ale założę się, że użytkownicy końcowi też marudzą na urządzenia, które ja tworzę, taka karma).

Offline Mystik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #275 dnia: 05 Lipca 2017, 12:07:10 »
- dodam jeszcze, że jak zadzwoni telefon gdy cofasz, to obraz z kamery znika. Takie bezpieczeństwo wg Toyoty :D

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #276 dnia: 05 Lipca 2017, 14:49:17 »
Same drobiazgi.
- wolno się odpala (i wolniej niż poprzednia wersja)
- kamera na wstecznym powinna zawsze być od razu, bez spowolnień
- czasami zapomina, że był na USB i przeskakuje na radio albo częściej na Car
- generalnie czasami startuje z widokiem Car zamiast poprzednim
- nie wszystkie okładki się wyświetlają
- zepsute przewijanie mp3 na USB (na CD działa OK)
- przycisk na kierownicy prawidłowo idzie do listy utworów z wybranym obecnym, wybór listy z ekranu pokazuje ją na początku
- niektóre message box'y nie mogą być zamknięte z kierownicy, tylko klik na ekranie działa

z tymi punktami powinienes jechac do ASO zeby sprawdzili i naprawili / wymienili ci system  :czerwona:

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #277 dnia: 05 Lipca 2017, 15:08:48 »
Nie no, wszystko jest OK, zresztą nawi była wymieniana w serwisie, to są drobne błędy, które zawsze się pojawiają / mogą się pojawić. Soft to soft, nie ma softu bez błędów. Po to są update'y firmware i programów, nieprawdaż?

Offline Draco

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #278 dnia: 05 Lipca 2017, 15:50:50 »
nie rozumiem !  :o najpierw wypisales liste punktow ktore nie dzialaja poprawnie (na marginesie ja nie mam takich problemow), wiec napisalem ci ze to nie jest normalne a ty teraz piszesz ze wszystko jest ok  <kucharz>

z drugiej strony to twoj samochod wiec szerokiej drogi bez usterek  :beer:

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #279 dnia: 05 Lipca 2017, 19:39:51 »
U mnie nie występuje nic z powyższych. A bardzo często słucham piosenek z pendrive bądź auxa czy nawet przez bt. Wraca za każdym razem do poprzedniej sytuacji. Myśle że to raczej nie bug bo wszyscy by go mieli.

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #280 dnia: 05 Lipca 2017, 22:45:07 »
Panowie, spokojnie, wszystko jest OK. Wolno to dość subiektywna ocena. Robię teraz system, co startuje 46s, więc TT to demon prędkości. W samum UI ja bym po prostu niektóre rzeczy zmienił, nie wykorzystują sprzętu należycie i konsekwentnie. Co do USB - słucham muzy cały czas, pendrive ma parę tysięcy utworów i wierzcie mi lub nie, ale domyślam się, że zachodzi raz na pewien czas - u mnie może raz na parę tygodni! - jakiś wyścig/czasówka i biedny pendrive nie zdąży się zamountować gdy system zajęty jest odpalaniem modułu BT i wyznaczaniem porannej trasy... Samo życie. :)

Offline Stefanek67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #281 dnia: 18 Lipca 2017, 10:35:50 »
Pytanie : Czy ktoś z Forumowiczów posiada dostęp do informacji podłączeń Radia Touch 2 ( tylny Panel) , będę podłączał swój monitoring w samochodzie i chcę podłączyć pod kamerkę mój rejestrator . A Touch2 ma stanowić ekran monitoringu .

Offline sorbifer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 06 Sierpnia 2017, 23:19:53 »
Roman1001 - jak się wchodzi do tego menu z opcjami łączności?

I jak tam z tymi trzema możliwościami wejścia do menu serwisowego w TT2? Znam mryganie światłami z trzymanym przyciskiem SETUP i/lub MEDIA. Wiele te oba menu nie wnoszą. A jaki jest trzeci sposób i co tam się wyświetla?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #283 dnia: 08 Sierpnia 2017, 18:53:36 »
https://www.youtube.com/watch?v=K15MUBidSfA&feature=youtu.be

W CHRze niby ten sam TT2, a MirrorLink działa :P

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #284 dnia: 08 Sierpnia 2017, 19:06:41 »
U mnie mirrorlink również działa w wersji premium z nawigacją. Tyle że wygląda inaczej bo mam możliwość wrzucenia normalnego ekranu telefonu na wyświetlacz i mogę normalnie za pomocą radia i przycisków otwierać każdą aplikację poza youtube.  Podczas jazdy wyłącza teledysk i pojawia się komunikat że filmy można oglądać tylko na postoju ale dźwięk w tle jest:P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl