Autor Wątek: Toyota Touch 2  (Przeczytany 247731 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Toyota Touch 2
« Odpowiedź #360 dnia: 20 Stycznia 2019, 20:36:21 »
TT&Go (1)

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #361 dnia: 24 Stycznia 2019, 12:22:23 »

Ja mam Aurisa II 2014 przed liftingiem i mam Touch 2, mam nawigację ale nie sądzę aby one się różniły wizualnie.
Nowy TT2 (bez przycisków) został wprowadzony w Aurisie w kwietniu 2016
Wersja TT2 & GO dostała aktualizację oprogramowania i ma soft taki sami jak ta po liftingu. Wersja bez GO nie dostała aktualizacji.
Moim skromnym zdaniem najlepsza jest TT2&GO przed liftingiem, bo masz nowy soft i bebechy takie same jak w wersji po liftingu, ale dodatkowo masz pokrętła które są dużo bardziej praktyczne niż badziewne klawisze dotykowe.

Dostałem info od Toyoty że jeśli podam numer z informacji o systemie to odpowiedzą czy to jest TT2

Cytuj (zaznaczone)
Panie Jarku, prosiłabym jeszcze o zdjęcie Numeru Urządzenia z Pana samochodu, znajdzie go Pan w Informacjach o systemie, byśmy mieli pewność, że jest to system Toyota Touch 2.
Panie Jarku, Numer Urządzenia (Device ID) znajdzie Pan wybierając w samochodzie SETUP>Ogólne>Informacje o systemie. Jest to 26 znaków, cyfry i litery różnej wielkości

Chce ktoś podesłać coś takiego żebym sprawdził rodzaj radia? Ja im naściemniałem że mam takie radio w samochodzie i chce się dowiedzieć co to jest ale jak widać bez tego numeru nie odpowiedzą.

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #362 dnia: 24 Stycznia 2019, 13:36:11 »
Mam Aurisa z 2014 z TT2 więc wiem co mówię. Mam też auto z TT2 po liftingu i to jest porażka  W środku jest to samo.

Natomiast są wersje Low, High i Plus, ale dotyczy to tylko wersji z nawigacją.

Czy ktoś wie, czym różnią się wersje "Low", "High" i "Plus"?
Pytałem w serwisie, ale ludek nie potrafił odpowiedzieć.
Mam TT2&Go Low i zastanawiam się czy warto coś kombinować by zmienić na "High" albo "Plus"

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #363 dnia: 26 Stycznia 2019, 12:32:49 »
Mam nowe pytanie bo sprzedający mnie zaskoczył informacją że:

"WYJĘTE Z MODELU  2015, POLSKIE MENU BEZ BLUETOOTH - BLUETOOTH POJAWI SIĘ PO PODPIĘCIU MODUŁU Z MAPAMI"

To bluetooth nie jest w standardzie przy Toyota Touch?

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #364 dnia: 26 Stycznia 2019, 12:39:22 »

"WYJĘTE Z MODELU  2015, POLSKIE MENU BEZ BLUETOOTH - BLUETOOTH POJAWI SIĘ PO PODPIĘCIU MODUŁU Z MAPAMI"

Jest w standardzie.

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #365 dnia: 26 Stycznia 2019, 12:58:58 »

Jest w standardzie.

To ja chyba nigdy nie kupię skoro każdy ma inne informacje o tych radiach. Ten ma dwa radia i właśnie takie info że jedno ma bluetooth a jedno nie ma.

https://allegro.pl/oferta/radio-pod-navi-toyota-auris-ii-2013-2015-7667998423

Rozmawiałem właśnie ze sprzedawcą i twierdzi że testował i jedno posiada bluetooth a drugie nie. I powiem więcej że on uważa że 90 % tych radyjek nie posiada tej opcji bo jak się dowiedział radja z językiem polskim maja bluetooth tylko jak jest nawigacja a jak jest język angielski to bluetooth jest bez nawigacji.  :|
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2019, 13:07:41 wysłana przez jerry2006 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #366 dnia: 27 Stycznia 2019, 08:09:28 »
To chyba wszystkie modele ma popsute skoro twierdzi że bez bt...

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #367 dnia: 27 Stycznia 2019, 08:35:36 »
Sam to możesz to sprawdzić, poszukaj cennika lub katalogu aurisa z 2014 lub 2015 w internecie w pdf. Wszystkie wersje mają bluetooth.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #368 dnia: 27 Stycznia 2019, 18:29:29 »
Mam Aurisa z 2014 z TT2 więc wiem co mówię. Mam też auto z TT2 po liftingu i to jest porażka  W środku jest to samo.

Natomiast są wersje Low, High i Plus, ale dotyczy to tylko wersji z nawigacją.

Czy ktoś wie, czym różnią się wersje "Low", "High" i "Plus"?
Pytałem w serwisie, ale ludek nie potrafił odpowiedzieć.
Mam TT2&Go Low i zastanawiam się czy warto coś kombinować by zmienić na "High" albo "Plus"
Nie warto nic zmieniać. Mapy w high zajmują dwa razy więcej miejsca, mają budynki 3d i czytanie nazw ulic. Jest też rozpoznawanie głosu. Ogólnie wersja High jest w wersji prestige. Wersja plus to mapy z dłuższą aktualizacją map, chyba 3 lata.

Offline Wladislao

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #369 dnia: 27 Stycznia 2019, 18:49:49 »
Nie warto nic zmieniać. Mapy w high zajmują dwa razy więcej miejsca, mają budynki 3d i czytanie nazw ulic. Jest też rozpoznawanie głosu. Ogólnie wersja High jest w wersji prestige. Wersja plus to mapy z dłuższą aktualizacją map, chyba 3 lata.
Dzięki!
Auto mam w wersji Prestige z trzyletnią bezpłatną aktualizacją map, a mapy w wersji "Low", ale faktycznie chyba nie ma o co walczyć, jeżeli różnica jest tylko w 3D.

Offline mariuszs

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #370 dnia: 27 Stycznia 2019, 20:23:35 »
Dzięki!
Auto mam w wersji Prestige z trzyletnią bezpłatną aktualizacją map, a mapy w wersji "Low", ale faktycznie chyba nie ma o co walczyć, jeżeli różnica jest tylko w 3D.

Podtrzymuje że nie warto, ale gdybyś chciał poznać wszystkie różnice to tu jest rozpiska. Przy czym wersja Plus na rozpisce to wersja High + subskrypcja na mapy (Toyota Map Care). Kiedyś przy kupnie TT2 nie było żadnych darmowych aktualizacji, teraz to zmienili i dlatego usunięto wersje Plus - z nowym autem każdy dostaje Toyota Map Care.

To ja chyba nigdy nie kupię skoro każdy ma inne informacje o tych radiach. T6
Zerknij na rozpiskę, wszystkie wersje TT2 mają Bluetooth i 20 języków.
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2019, 20:32:35 wysłana przez mariuszs »

Offline jerry2006

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #371 dnia: 27 Stycznia 2019, 22:46:56 »
Zerknij na rozpiskę, wszystkie wersje TT2 mają Bluetooth i 20 języków.

Fajnie to moze wygląda jak się kupuje nowy samochód z radiem i ma być według specyfikacji. Tylko jak chce się kupić radio używkę to jedne mają polski język a inne nie, tak samo z Bluetooth a do tego nie wiadomo czy wogóle to jest TT2.

Może po tych cyferkach da się coś wywnioskować?
« Ostatnia zmiana: 27 Stycznia 2019, 23:05:46 wysłana przez jerry2006 »

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #372 dnia: 28 Stycznia 2019, 08:14:14 »
Nie zgodzę się że w wersji prestige jest H. Miałem zastępczy w identycznej specyfikacji tyle że 1.2T bo byłem ciekaw tego silnika a nie HSD. I były budynki 3D i ogranicznik prędkości gdzie też w HSD tego nie ma.

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #373 dnia: 28 Stycznia 2019, 08:19:36 »
Stivo,

ja mam wersję prestige HSD i jest tam wersja H (wersja z plusem, dokładnie chyba WH). Są tak zarówno budynki 3D, jak również ograniczenia prędkości :-)

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #374 dnia: 28 Stycznia 2019, 16:41:33 »
Tak ale jak widać wersja wyposażenia nie jest wyznacznikiem radia

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl