Autor Wątek: Serwis dobrych cen - brak w spisie Auris 2013 ;-(  (Przeczytany 5057 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Serwis dobrych cen - brak w spisie Auris 2013 ;-(
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Września 2014, 20:13:52 »
cena Ełku będzie się różniła np. od W-wy :)
Z jakiego to niby powodu. Poniżej cennik pobrany przed chwilą ze strony warszawskiego dealera.  http://www.toyota-wola.pl/files/sdp/Cennik-Auris_Corolla_%282007-%29.pdf
Cena za przegląd Aurisa 1,6 - 667 zł czyli moje 670. Czyżby w rzeczywistości stosowali inne ceny?.

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Września 2014, 20:20:22 »
od kiedy pamiętam ceny różnią się i jest tak nie tylko w Toyocie, ale w VW, Nissanie (te marki osobiście sprawdziłem na własnej skórze) i zapewne w wielu innych

przegląd w Toyota Carterze w Gdańsku taki sam jest XX % droższy niż w Stalowej Woli
przegląd w Nisaan KMJ w Gdańsku taki sam jest XX % droższy niż w Ciechanowie

ceny sugerowane na batoniku też mogą obniżać, cena podawana w reklamie jest ceną "nie więcej niż"
TIIDA '09

Offline KoralK

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Września 2014, 08:15:26 »
Mogę to potwierdzić co Paba wyżej napisał - firmowe Aurisy mają zwykle serwisy wykonywane w miejscu gdzie mieszka użytkownik.
W zależności gdzie jest serwisowana ten sam przegląd czy naprawa są różnie wyceniane nie jest to jakaś wielka rozbieżność ale jak na razie najtaniej za tą samą operację zapłaciliśmy w serwisie  Toyota Ukleja.

Offline Marekw2

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Września 2014, 11:28:20 »
A nie nie jest przypadkiem tak, że oprócz tego "regulaminowego"przeglądu dochodzą jeszcze jakieś dodatkowe czynności np. wymiana żarówek, inny niż standardowy olej, może wymiana klocków hamulcowych  itp. Rożnica cen dziwi mnie dlatego, że podczas uzgadniania ceny zakupu auta rozmawiałem też o kosztach serwisu i obsługująca mnie ( bardzo miła ) osoba  po sprawdzeniu w systemie Toyoty podała wartość zbliżoną do tego co zapłaciłem po roku. Przed zakupem auta odwiedziłem dwóch dealerów Toyoty w różnych województwach i ceny przeglądów podano mi jednakowe.
ceny sugerowane na batoniku też mogą obniżać, cena podawana w reklamie jest ceną "nie więcej niż"
paba, ale w przypadku paul_kraków mamy sytuację "znacznie wyżej niż"

Offline paba

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Września 2014, 11:34:05 »
dlaczego cena roboczogodziny ma być jednakowa, skoro ASO są to różne spółki jawne czy z ograniczoną odpowiedzialnością, ulokowane w różnych miejscowościach, o różnych powierzchniach, z mniej lub bardziej liczną kadrą, bardziej lub mniej reprezentatywne

trzeba by poznać stanowisko ASO w tej sprawie, napisać pismo jak wygląda kwestia cen części, płynów i normaliów i czy Toyota nakłada im kaganiec w postaci ceny roboczogodziny danego przeglądu

w tych przypadkach, które są mi znane nie płyny, normalia i części użyte do przeglądu różniły się znacznie cenowo, lecz właśnie robocizna (roboczogodzina)
TIIDA '09

Offline Pazurek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Września 2014, 20:07:26 »
Przeglad auta na gwarancji z wymiana oleju i filtra oleju cena ok. 800 pln

Też mnie czeka niedługo pierwszy przegląd.
Zadzwoniłem dzisiaj z ciekawości do Krakowa poinformowano mnie w serwisie że niecałe 800 zł. Ich materiał to:  olej (zapomniałem spytać się jaki  :-( ), filtr i podkładka pod korek spustowy, reszta to robocizna.
Miła pani powiedziała że jak zapłacę gotówką to taniej o 10% więc wyjdzie około 720 zł.
Jak kupowałem Aurisa na jesieni w zeszłym roku to pytałem o pierwszy przegląd po roku i miał kosztować coś trochę ponad 600 zł a drugi po 2 latach ponad 800 zł, widać coś ceny poszły u nich do góry :wallbash: a niby deflacja jest.
C-HR II Executive 2.0 - 2025
AYGO Selection x-cite - 2020
Auris II 1.6 Valvematic, Premium+Comfort - 2013

Offline Rafels

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Września 2014, 22:59:47 »
Z czegoś muszą te piękne salony żyć... ;)
"I love the smell of flames early in the morning..."

Offline paul_krakow

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Września 2014, 23:01:09 »
Krakow Toyota Nowak 798 pln
Krakow    Toyota Anwa  830 pln

Materiał:
1. wkładka do filtra nie cały filtr cena ok 30 -50 pln
2. Uszczelka pod korek cena ok 5 pln
3. Olej lany z beczki, cholera wie co leją, cena ok 200 pln