Autor Wątek: Brewki - pomóżcie :-))  (Przeczytany 7995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bartosz81

• Gość
Brewki - pomóżcie :-))
« dnia: 22 Marca 2005, 19:28:18 »
Witam wszystkich - jako że pierwszy raz jestem na forum !!!

W kwietniu albo w maju stane sie właścicielem limitowanej wersji Yarisa 1.3 czarnego 3drzw.

Pragne jednak już teraz dowiedzięć sie troche na temat pewnych spraw:-))

1. Gdzie kupiętakie brewki jakie ma czarny błyszczący Yaris na zdjęciu poniżej
http://www.yarisland.com/nav/pictures/pic_frame.htm         ????

2. Czy już ktoś zmieniał oprogramowanie w Yarisie 1.3 w firmie TTC w Krakowie
    po przez  OBD-II  oraz czy wynik +8KM i +12Nm to gwarantowany przyrost ??

3. Czy ktoś ma zdjęcie alusów 14' z oponą 175/65 R14 - dowolna firma, chodzi mi o
    wygląd (proporcje)??

4. Jak to jest z tym prędkościomierzem w Yarisie (elektronicznym) jedne osoby mówią ze jest to najdokładniejszy licznik a drudzy znów ze przy predkości na liczniku 180KM/h jedziemy tak na prawde 160km/h a wiec ze dużo zawyza. Co jest w końcu prawdą ?????

5. Wszystkich jeszcze raz pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi  :modlitwa  :aclap
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 10:06:10 wysłana przez Janmor »

adi

• Gość
Brewki - pomó¿cie :-))
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Marca 2005, 20:40:35 »
brewki wszyscy odradzaja  :wink: ale kwestai upodoban :roll:

MJ

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Marca 2005, 21:22:08 »
Cytuj (zaznaczone)
3. Czy ktoś ma zdjęcie alusów 14' z oponą 175/65 R14 - dowolna firma, chodzi mi o wygląd (proporcje)??

1)http://www.alufelga.pl/przymierzalnia/index.phpakcja=przymierz2&ids=711&idm=711
2)http://www.alufelgi.pl/przymierzalnia.phpid=117&prod=&cale=14&max_c=&krok=pokaz&x=50&y=6

Cytuj (zaznaczone)
Jak to jest z tym prędkościomierzem

Generalnie im wieksza predkosc tym wieksze przeklamania:
http://autoswiat.redakcja.pl/archiwum/artykul.asp?Artykul=9734

MJ

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2005, 21:25:00 »
Widze ze linki dotyczace alufelg nie dzialaja :(
Trzeba wiec wejsc na:
1) http://www.alufelga.pl/przymierzalnia/index.php
2) http://www.alufelgi.pl/przymierzalnia.php
i samemu skonfigurowac.

CoOljaCk

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Marca 2005, 21:58:28 »
co do liczników to fakt zawyzaja mniej wiecej tak jak mowisz. mozesz sprawdzic jak bedziesz hamowal auto, a widze ze przymierzasz sie do chipa wiec bedziesz.

brewki wygladaja fatalnie w tym modelu wiec lepiej zainwestuj np w lotke nad tylna szyba. mozna ja na allegro wciagnac za 100 pare zl.

co do chipa to ciezko powiedzic bo to wolnossacy silnik. mozesz wydac 1500 zl i dostac za to 3 KM i 10 Nm a moze ciut wiecej (w co watpie). Stosunek wydanej kasy do przyrostu mocy jest kiepski - bardzo kiepski nawet - poza tym musialbys zrobic wydech i dolot - to koszta i kupa zachodu - nie mowiac juz o utracie gwarancji na ktorej pewnei bardzo Ci zalezy.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Marca 2005, 22:55:24 »
14stki to balony.............. - niz po za tym..............
fotki znajdziesz 14stki na http://www.RedPoint.prv.pl

jesli chodiz ci o wyglad to proponuje taki np - jeszcze ich nei zalozeylem, ale chociaz opina ladnie lezy na feldze!:D http://www.astral.lodz.pl/redpoint/kola/index.html
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Marca 2005, 00:02:24 »
Zobaczymy jak z tym oprogramowaniem bo tak jak pisza na stronie TTC to niby bym nie stracił gwarancji :/ ale póki sam ich nie odwiedze to sie nie dowiem. To samo z ceną bo to podobno 1000zł ale czesto mówicie ze trzeba dodac indywidualne trojenie ale ze strony wynika ze to juz jest wliczone, czyli znów trzeba sie osobiscie dowiedziec :/ a wiec kurde nie ma ządnego namacalnego dowodu ze z 1.3 można na 100we chipem wyciągnać powiedzmy te 8KM i 12Nm ?? Jeśli ktoś sobie to robił w 1.3 to prosze o dane. :wink:

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Marca 2005, 00:30:21 »
7 KM wycisnol FOKA z 1.0 - wiec z 1.3 spokojnie powinno byc ok 8 - 9 KM - oczywiscie to wszystko zalezy!!
nie chce misie lookac na stronke znowusz, bo kiedys cala okladnie przestudiowalem, ale z tego co pamietam to tys zl to koszt w silnikach do 1 tys, a tymasz 1.3 - a cena to juz 1.600 zl - takie ceny pamietam.............
indywidualene strojenie to bedizesz mial, bo nie wgrywaja ci gotowego programu, tylko zgrywaja twoj orginalny i na jego podstawie zmieniaja mapy paliwa..........
co do gwarancji to oni twierdza ze sie nie traci - ale dla mnie to dziwne bo jest to ingenrencja i to dosyc powazna!
moze chodzi im o to ze sie nie traci, bo jka pojedziesz na przeglad to tego nie wykryja przy normalnym serwisowaniu - bo nikt wtedy nie studjuje map w kompie itd.........

dEF

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Marca 2005, 02:03:10 »
Cytat: Bartosz81
3. Czy ktoś ma zdjęcie alusów 14' z oponą 175/65 R14 - dowolna firma, chodzi mi o
wygląd (proporcje)??

175/65 to bardzo wysoka opona...

Smok

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 23 Marca 2005, 07:04:10 »
LUDZIE !! Nie zadawajcie wielu pytań w 1 temacie bo nie wiadomo co potem z nim zrobić !! Macie mnóstwo tematów w dziale Yaris i ciągle zakładacie nowe!! Już nie wiem jak to opanować. Przeczytajcie najpierw wszystkie tematy i dpopiero potem / jak nic nie znajdziecie na swój temat/ to zakładajcie nowy !!!
Bardzo Was prosze !!!!!!!!!!!!!!!!!

lifeson

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2005, 08:17:55 »
Cytat: Red_Point
co do gwarancji to oni twierdza ze sie nie traci - ale dla mnie to dziwne bo jest to ingenrencja i to dosyc powazna!
moze chodzi im o to ze sie nie traci, bo jka pojedziesz na przeglad to tego nie wykryja przy normalnym serwisowaniu - bo nikt wtedy nie studjuje map w kompie itd.........

dokladnie o to chodzi.
pzdr!

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 23 Marca 2005, 09:30:57 »
Bartosz - witamy w Klubie :)
1) Odpuść sobie te brewki - teraz są raczej de mode albo z cyklu agrotuning jak mawia Stainboy :) no i na lampach Yarisa nie prezentują sięnajlepiej.
2) Sądzę, że jest to możliwe, najlepiej w klubie doświadczony pod tym względem jest chyba Foka. Sugerujępojeździć trochęYarisem, dotrzeć go, pościgać się. Może uznasz, że jednak nie potrzebujesz tego dodatkowego, niepewnego powera...
3) Ja jeżdzęna szprychowych 14" z oponami 185/60R14 GY. Polecam 14" gdy przekładzasz trakcjęi przyśpeiszenie nad ql wyglądem.
4) Wskaźniki w Yarisie są ok - mandaty które dostałem są na dokładnie taką prędkość z jaką jechałem ;) 1.3 pojedzie i 198 km/h.

Bartosz81

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 23 Marca 2005, 16:40:05 »
Zobaczymy, głównie zależy mi na dobrych osiągach później na trakcji, natomiast wyglad jest na 3 miejscu, jesli uważasz ze 1.3 poleci ponad 190km/h to po dotarciu zmienie oprogramowanie aby przekroczyctą barierę200km/h :-)) w sumie nie wiem jak inni ale jak dla mnie to przyrost przynajmniej +8KM i +12Nm jest warte 1000zł nie wydaje mi sie aby istniał inny sposób dzieki kóremu otrzymamy tyle koników  w tej cenie.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #13 dnia: 23 Marca 2005, 17:05:34 »
8 KM za tys zl to naprawde spoko kwota............
a teraz looknolem na stronke i widze ze ta modyfikacja kosztuje tys faktycznie, wiec skoro nosisz sie z takim zamiarem, to powiem ci ze ja nawet bym sie nie zastanawial!!

podejrzewam ze jak kupie nowego yarisa to zrobie o samo!;)

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 23 Marca 2005, 18:57:35 »
Cytat: Bartosz81
Zobaczymy, głównie zależy mi na dobrych osiągach później na trakcji, natomiast wyglad jest na 3 miejscu, jesli uważasz ze 1.3 poleci ponad 190km/h to po dotarciu zmienie oprogramowanie aby przekroczyctą barierę200km/h :-)) w sumie nie wiem jak inni ale jak dla mnie to przyrost przynajmniej +8KM i +12Nm jest warte 1000zł nie wydaje mi sie aby istniał inny sposób dzieki kóremu otrzymamy tyle koników  w tej cenie.

seryjny Y poleci 200km/h a dokładniej mówiąc 199km/h bo więcej nci nie wskare, wgranie new programu to jest najlepsze rozwiązanie, tylko pamiętaj o jednym, że przy kompie są samozrywalne śruby więc bedziesz jusiał kupić new śruby by wgrać program (nie mylić z chipem) poza tym są one pociapkowane specjalną farbą-dostępną dość trudno nawet w ASO, 1000zł to jest dobra cena, zazwyczaj żądają 1200zł

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl