Autor Wątek: obd2 i lampka ABSu  (Przeczytany 1763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline patrykUR

• Toyot Leżący
  • *
obd2 i lampka ABSu
« dnia: 16 Września 2014, 23:12:47 »
kupilem ELM OBD2 bluetooth , aby korzystac z programu Torque na telefonie. po podlaczeniu na desce zapala mi sie kontrolka ABSu i mruga tylko jesli auto stoi, jak sie jedzie to gasnie. czy dziala abs to nie wiem, nie probowalem gdy ta kontrolka mrugala, ale ogolnie to dziala. czy ktos wie o co chodzi? i czy mozna tak jezdzic? jak jade w trase to sobie wlaczam ten Torque zeby wiedziec jakie jest spalanie i sobie mruga ta kontrolka. ostatnio jak podlaczylem to spalila sie cewka zaplonowa drugiego cylindra i sie wystraszylem czy to przez ten OBD2 jakies zwarcie czy przypadek ?

rav4 2001 4x4 2.0 150. 162tys km

Offline mrk2607

• Toyot Leżący
  • *
Odp: obd2 i lampka ABSu
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Września 2014, 13:45:54 »
Moim zdaniem nie powinno nic mrugać ani świecić na desce po podłączeniu. Jak świeci to raczej (99%) nie działa poprawnie układ. Kiedyś tak miałem jak podłączałem gaz do OBD zapalały mi się lampki właśnie od ABS i coś jeszcze chyba od ręcznego ale u mnie od razu był problem z wolnymi obrotami przez to. Problemem był zły styk mimo, że połączenia były lutowane. Ta cewka to raczej przypadek. Ale z elektroniką mogą się dziać naprawdę różne dziwadła.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl