Autor Wątek: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź  (Przeczytany 446925 razy)

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
Odp: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
« Odpowiedź #1755 dnia: 10 Czerwca 2026, 20:18:09 »
chociaż i zwykła irydowa powinna sobie świetnie poradzić

Dokładnie. Zamiast wydawać fortunę na jakieś świece super hiper extra plus, najlepiej pójść do motoryzacyjnego i poprosić o dobranie najzwyklejszych świec do swojego auta. Jakiś czas temu kupiłem najzwyklejsze NGK za kilkanaście złotych pasujące do mojego auta i wszystko śmigało aż miło. Auto również było z gazem.

Offline muzz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.8H TS
« Odpowiedź #1756 dnia: 11 Czerwca 2026, 08:43:12 »
NGK
też pewnie dobre, ja na ten przykład jednak wolę denso i do każdego samochodu staram się je ładować
a i trzeba kupować ze sprawdzonego źródła bo niestety ale jest dużo podróbek
mogę powiedzieć, że zwykłe irydowe w lexie na lpg u mnie jeździły i spokojnie po ok. 50kkm robiły, później zmieniałem chociaż nie było żadnych znaków ze strony samochodu, że coś się z nimi dzieje

Offline MrG

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Sedan
« Odpowiedź #1757 dnia: 06 Lipca 2026, 21:55:51 »
...skoro HA działa tylko na androidzie, jaka jest polecana alternatywa na ios? [planuje ponownego switcha po latach na andku]
| Corolla Sedan Hybrid | 1.8 | E211 | Tokyo Red | 76000 | Warszawa |

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1758 dnia: 08 Lipca 2026, 10:44:42 »
...skoro HA działa tylko na androidzie, jaka jest polecana alternatywa na ios? [planuje ponownego switcha po latach na andku]
HA działa na andku ale tylko ze starszymi modelami hybryd Toyoty, z najnowszymi nie chce się łączyć.
Niestety programiści HA jakiś czas temu zawiesili prace nad HA.

Offline BONO77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1759 dnia: 15 Lipca 2026, 18:52:59 »
Witam
Chciałem prosić o radę i poradę, mianowicie od jakiegoś czasu po odpaleniu samochodu na działającej klimatyzacji przez około minutę czuć nieprzyjemny zapach z nawiewów. Czytałem że można odgrzybić i odświeżyć parownik poprzez wężyk odpływu skroplin znajdujący się pod samochodem. Znalazłem ten wężyk troszkę wyżej w kabinie, pod wykładziną z przodu u pasażera z lewej strony. Czy mogę rozłączyć wężyk w tym miejscu i wprowadzić piankę do czyszczenia klimatyzacji np. K2 KLIMA DOKTOR. Poglądowo załączę filmik co prawda z toyoty rocznika 2012, ale dostęp prawie się nie różni. Interesujący moment jest od 1:55. Jeśli ktoś z Was ma lepszy, sprawdzony patent to też chętnie skorzystam.

https://www.youtube.com/watch?v=aDZdvMDBCuI
Toyota Corolla 1.6 Comfort+Tech (2020)
Toyota C-HR 2.0 Executive (2022)

Offline AgaDanTos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 Hyb
« Odpowiedź #1760 dnia: 21 Lipca 2026, 16:37:11 »
Dzień dobry. Jakaś kampania aktualizująca oprogramowanie corolli 2024 jest. Jadę do Długołęki we Wrocławiu. Ktoś wie coś więcej? Czy coś poważnego czy jakieś aktualizacje nawigacji?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Toyota Avensis (2006) kombi 2.2 177KM na Toyota Auris (2014)TS HSD na Toyota Corolla 2024 (1.8 Hybrid Sedan).

Offline AgaDanTos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 Hyb
« Odpowiedź #1761 dnia: 21 Lipca 2026, 16:57:07 »
Dzień dobry. Jakaś kampania aktualizująca oprogramowanie corolli 2024 jest. Jadę do Długołęki we Wrocławiu. Ktoś wie coś więcej? Czy coś poważnego czy jakieś aktualizacje nawigacji?

Znalazłem odpowiedź. Może komuś się przyda. Wpisując VIN na Toyota.pl pokaże wam akcje które podlega wasz model. Ja jadę na : “Zmiana oprogramowania zestawu wskaźników w wielu modelach Toyoty i Lexusa(kod kampanii: 5GG31)”. Podobno zegary gasną podczas jazdy, mnie się nie zdążyło ale warto zajechać. Pozdrawiam!

Toyota Avensis (2006) kombi 2.2 177KM na Toyota Auris (2014)TS HSD na Toyota Corolla 2024 (1.8 Hybrid Sedan).

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
« Odpowiedź #1762 dnia: 21 Lipca 2026, 17:19:03 »
Zmiana oprogramowania zestawu wskaźników

Zawracanie doopy.

Offline kamilpz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1763 dnia: 30 Lipca 2026, 22:42:37 »
Cześć, w Corolli 2005 benzyna 1.6 Sol zaczął mi szwankować przycisk od zwiększania nawiewu. Zdemontowałem sobie środkowy panel i wiem, który to przycisk, ale tu mam pytanie do znających lepiej temat - czy będę w stanie go gdzieś dostać, żeby sobie wlutować nowy? Chodzi o ten niebieski przełącznik, nie umiem czegoś takiego znaleźć.

https://1drv.ms/i/c/54b2fca2a3eb2c71/IQCYXPrETZ2PSYQ2OBMmin5vAUbZKgk7wZnwrwwbCWwm4V0?e=e322ug

Offline Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
« Odpowiedź #1764 dnia: 31 Lipca 2026, 05:28:30 »
Tak zapytam kontrolnie, pewny jesteś że to przycisk a nie rezystor dmuchawy? Chyba że tu takiego nie ma, w sumie też ja pewności nie mam.
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline kamilpz

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #1765 dnia: 31 Lipca 2026, 09:50:00 »
Tak, zdecydowanie przycisk, reaguje raz na kilkanaście prób naciśnięcia, myślałem, że się zabrudził, ale jest tak zabudowany, że to niemożliwe, więc musiał się zużyć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl