Autor Wątek: Dziwny dźwięk we wnętrzu, coś jakby luźna klapka  (Przeczytany 1292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ayala73

• Prawie Toyot
Dziwny dźwięk we wnętrzu, coś jakby luźna klapka
« dnia: 29 Września 2014, 20:31:40 »
Witam.
Od kilku dni jestem posiadaczem Toyotki auris i mam nietypowy problem. Otóż podczas jazdy po lewej stronie deski rozdzielczej słychać dziwny odgłos, coś jaby luźna klapka która zamyka się i otwiera. Nie jest to odgłos który pojawia się cały czas, ale dosyć często. Włączenie i wyłączenie klimatyzacji, siła wentylatora itp. nic nie dają. Nie mam pomysłu co to może być i niestety na internecie też nic nie znalazłem, dlatego proszę o pomoc, może ktoś na tym forum spotkał się z czymś takim, bo ciągłe "klap, klap....jest naprawdę wkurzające. Z góry dziękuję :)

Offline felicjator

• Toyot Chodzacy
Odp: Dziwny dźwięk we wnętrzu, coś jakby luźna klapka
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Września 2014, 20:43:52 »
Przede wszystkim nagraj ten dźwięk bo tak to wróżenie z fusów
Ten sam problem może być przez 10 osób opisany na 5 lub więcej sposobów. Dla Ciebie to jest "klap, klap" dla kogos to będzie "klik, klik" i wcale nie z lewej strony, tylko z tyłu.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Dziwny dźwięk we wnętrzu, coś jakby luźna klapka
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Września 2014, 23:07:00 »
A ja się domyślam co to może być sam miałem ten problem w 3 aurisach :D

Otwórz klape od silnika. Będzie po prawej stronie coś jak okrągła rura na klipsie. (Jakiś wlot powietrza) Podłóż coś między uchwyt od rury a metalową część karoserii. Mi pomogło w każdym przypadku.

Offline ayala73

• Prawie Toyot
Odp: Dziwny d�wi�k we wn�trzu, co� jakby lu�na klapka
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Września 2014, 20:38:18 »
Stivo wielkie dzięki za radę, faktycznie ten klipsik wydaje taki podobny dźwięk. Postąpilem według Twojej rady i zobaczymy czy problem został usunięty. Samochodem jeździ żona więc nie mam wielu okazji do sprawdzenia, ale jak to to stawiam :beer:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl