Autor Wątek: Jaka może być przyczyna???  (Przeczytany 4559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damian

• Gość
Jaka może być przyczyna???
« dnia: 23 Marca 2005, 21:20:03 »
:( mam starletke P8,jestem 2włascicielem!100tyś km przebiegu!-1992r!!!podczas przyspieszania gwałtownego w deche!,ma takie chwile zastoju!!!jak by coś ją muliło!może ktoś wie jaka może być przyczyna???Co wymienić?jest po przegladzie!Może to być filtr paliwa?W książce serwisowej nie moge znależć wpisu o wymianie?Dzięki za pomoc!!!
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:46:42 wysłana przez Janmor »

MaLy_RaDeK

• Gość
Jaka mo¿e byæ przyczyna???
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Marca 2005, 22:07:10 »
To nie Supra zeby od razu w fotel wciskalo. Za malo mocy...  ;)
Chociaz, jesli ostro zamula, to bym sie zastanowil...

bol0

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marca 2005, 12:39:30 »
jedna z wersji: jesli klepiesz do dechy przy niskich obrotach to wlacza sie ekonomizer (pomaranczowy napis economy na desce rozdz.). efekt jest taki jakbys sobie sprzeglo wcisnal. mnie to tez wkurzalo na poczatku. z czasem sie przyzwyczaisz. przyspieszaj po redukcji biegu.

wersja druga: zjechane sprzeglo albo docisk sprzegla pada. przy przyspieszaniu sprzeglo sie slizga, auto nie przyspiesza a obroty rosna.

jesli to nie to, to lepiej podjedz do mechanika. a moze ktos tu jeszcze poda inne wersje ;]

damian

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marca 2005, 17:33:10 »
Nie mam ekomizera,a sprzęglo jest eleganckie!!!podjade do mechanika!,niech to sprawdzi!Sam już nie wiem?ale wydaje mi sięze wymienie filtr paliwa,powietrza,coby swobodnie oddychała!!!,i powinno być lużno!!!a jak nie pomoże,to będe sie martwił dalej!!!Pozdrawiam!!! :D

dEF

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marca 2005, 18:49:42 »
Slizganie sie sprzegla jest dosyc charakterystyczne - rosna obroty, a nie przeklada sie to na przyspieszenie.

Ja nadal nie do konca rozumiem co masz na mysli mowiac, ze "ma takie chwile zastoju"...
Rwie? nagle traci moc, potem ja odzyskuje? Czy po prostu czujesz wieksze przyspieszenie w pewnym momencie?

damian

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Marca 2005, 20:41:08 »
to tak::: jak miałem Kanciaka(FSO1500),miałem zapchany gażnik,i nie wkręcał sie rownomiernie na obroty!,z gwiazda jest podobnie!!!,ale ona nie ma Gaziora!!!To coś jak turbo dziura!!!Porównywalne!!!Jak już złapie to Cisnie jak szalona!!!Obstawiam filtr paliwa!!!Tylko kase musze skrecić!!!-200zł(ASO),z wymianą!!!Barbarzyństwo!!! :twisted: Pozdrawiam!!!

dEF

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Marca 2005, 23:01:59 »
To jest silnik 16V... one maja taka charakterystyke...

bol0

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Marca 2005, 23:05:16 »
P8 sa chyba 12-zaworowe. byly 16-stki? chyba dopiero P9 DOHC

dEF

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Marca 2005, 01:02:50 »
przeciez w p8 jest m.in. ten sam silnik co w p9...

Ero

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Marca 2005, 11:59:25 »
Witam,
na 99% bedzie to sonda Lamba, proponuje sprawdzic wykres jej pracy (sinusoida) lub po prostu na jakis czas zaryzykowac zalozenia innej. Chyba ze takie zachowanie mialo miejsce w tracke i deszczowych dni, ktore ostatnio mielismy, wtedy bedzie to najprawdopodobniej kwestia wymiany przewodow wysokiego napiecia. W sprzegle nie szukalbym przyczyny, gdy jest zjechane to efekt jest bardzo charakterystyczny: silnik wkreca sie na obroty, a samochod nie przyspiesza (sprzeglo sie slizga z powodu zbyt duzego momentu obrotowego,ktorego nie daje juz rady przeniesc).

damian

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Marca 2005, 20:38:37 »
Byłem dzisiaj w serwisie Toyoty!!!musze jechać jutro,i jeszcze Gwiazde zostawić!!!Nie potrafią znależć przyczyny!Podejrzewają czujnik przy przepustnicy!Ale nie chcą go wymienić gdyż nie są jeszcze pewni!!!,i nie chcą narazić mnie na niepotrzebne koszta!Zapewnili,że nie zostawią mnie samego z tym problemem!!!a i jeszcze ten komplement!!!Ten samochód jest w FANTASTYCZNYM stanie!!!!Prawda!!!,i nie możemy tego tak zostawić!!!Dziekuje za podpowiedzi!!!Napisze po wszystkim co dokładnie było!!!,i temat bedzie zamknięty!!! :aclap

damian

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Marca 2005, 20:41:06 »
Byłbym zapomniał-JaNowAn-Zabrze!!!Goraco polecam!!!Profesjonalizm,i Miła obsługa!!!No,i ceny przystępne!!!

Offline wojber

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Marca 2005, 22:45:22 »
Serwis Toyoty w Wielogłowach koło Nowego Sącza gorąco nie polecam, wyrażnie brak doświadczenia i profesjonalizmu a przy tym opryskliwa obsługa, wolą obsługiwac niwe toyoty

:(

damian

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Kwietnia 2005, 22:21:59 »
Musiałem wymienić filtr paliwa,i przeciscili przepustnice!!!,i teraz smiga elegancko!!!jakość naszego paliwa zrobiła swoje!!!Temat uważam za zamkniety!!Dziekuje wszystkim za swoje uwagi!!! :D

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl