Autor Wątek: nowe aygo  (Przeczytany 23165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marko55

• Toyot Leżący
  • *
Odp: nowe aygo
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Listopada 2016, 12:11:29 »
Witam,
posiadam Toyotę Aygo w benzynie  z 2014 roku wersji X-city +pakiety, kolor pomarańczowy, czy dobry wybór to zależy jakie ma się oczekiwania. W mieście niczym "lampard" zwina, zajmuje mało miejsca przy parkowaniu, mało pali i niskie koszty utrzymania. Jeśli chodzi o dalsze trasy jest wygodna ale dla kierowcy i pasażera o przeciętnym wzroście jak ja i druga połowa no i brakuje przyśpieszenia przy wyprzedzaniu. Spalanie w trasie zadawalające zależne od nacisku stopy na pedał gazu.

Offline kari

• Początkujący
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Listopada 2016, 08:08:06 »
hej, prosze o rade: pierwszy raz przymierzam się do Toyoty, a że jestem kobietą i nie znam się jakoś wybitnie na samochodach to proszę o poradę, chcę kupić tu http://toyotanowakowski.pl/ bo przynajmniej znam ich z reklam, powiedzcie np. czy jak skłaniam się ku używanemu to rzeczywiście lepiej w autoryzowanym miejscu? i który model? (chcę Aygo, ale może jest lepszy model do jazdy po mieście?)

Offline geloaygo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Lutego 2017, 19:04:17 »
cze pewnie juz do tej pory kupilas a jesli nie to podpowiem  po rocznym doswiadczeniu z aygo kupionym jako  nowe  szczeze  wolal bym yarisa obojetnie ktora generacja a najlepiej  miedzy 1999 a 2005  po 1 lepsza widocznosc a w miescie to wazne po 2 silniki made in Japan bardzo mala awaryjnosc i znikome spalanie  a nie Poland Walbrzych jak w aygo noi nowch yarisach 1,o 3 w aygo z tylu nawet dzieci maja bardzo malo miejsca itp a co do kupna niby to w pewnym miejscu np komis przy salonowy czy salon tez czasem potrafia wcisnac bubla wszystko zalezy od ceny jak uzywane auto dobre toi cene ma duza ogolnie toyoty trzymaja cene a znalezienie dobrego i w miare taniego egzeplarza jest bardzo trudne dlatego zdecydowalem sie na nowe aygo i to był bład trzeba bylo szukac dluzej zaplacic wiecej i kupic yarisa

Offline Dave_uś

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 13 Lutego 2017, 20:55:31 »
Moi rodzice kupili we wrześniu '16 Aygo salonowe. Nakulali już 15kkm, z czego wnuki może 40km w sumie przejechały. Dla dwóch osób auto jak ulał. Sam mam ponad 190 wzrostu i niemam problemu za kierą (tyle że dzieci już się nie zmieszczą).
W podróży też się sprawuje, nie jest to wyścigówka, więc trzeba umiejętnie podchodzić do akcji typu wyprzedzanie tira na autostradzie. Jak już było wspomniane, auto dobre, ale dla niektórych ludzi. Zależy od przeznaczenia.
obecnie:
Yaris 1.0 '99
Aygo 1.0 '16
dawniej:
Corolla E10 1.3

Offline walery99

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Maja 2017, 14:41:55 »
Offline zzabot
Toyot Pełzający
**

Zobacz profil    Prywatna wiadomość (Offline)

« Odpowiedź #4 dnia: 25-11-2014, 10:08:51 »
Cytuj (zaznaczone)
A i10 jej się nie podoba. Ma fenomenalne recenzje. Ponoć jeździ się tym, jak autem o klasę wyżej a na autostradzie nie trzeba podkręcać radia.
Zgłoś do moderatora     Zapisane

Palnij się człowieku w łeb proponując kimuś ten syf jakim jest hyundai na podstawie opinii dziennikarzy lub podobnych. Zrobiłem ten błąd w 2009 roku i większego gówna nie widziałem. Rdza, wypukłe plastki,i, akumulator. Malowane wszystkie drzwi i klapa bagażnika po roku na gwarancji bo były rude. Nic to nie dało więc pozbywam się i kupuję żonie aygo.
Czy miał ktoś doczynienia z wersją z automatyczną skrzynią biegów?
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2017, 14:55:22 wysłana przez walery99 »

Offline walery99

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Lipca 2017, 20:43:00 »
No i nowe Aygo odebrane 10.06.2017 po ponad dwóch miesiącach oczekiwania. Selection X-treme automat, automatyczna klima i inne. Żona zachwycona po tym g.... jakim był hyundai i20.  :hug:

Offline Talar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Stycznia 2019, 16:32:37 »
nowe i 10 to nie takie przecież jak to co opisujesz...

Offline Oleg

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Stycznia 2019, 09:43:46 »
Ty tak serio?  :roll: :wallbash: :cheesy: 

To zależy - jeśli żona ma tym jeździć lat 10 i stać Cię na nowe - to nowe. Jeśli wiesz, że może być sytuacja gdzie Ci po roku lub 2 powie, że ona to by chciała już inne autko bo koleżanki mają teraz takie inne fajniejsze.. ;) albo jeśli nie jeździ jeszcze zbyt dobrze to używane.

Musisz zapytać żonę czy ona woli secondhand czy nową sukienke i wtedy podejmiesz właściwą decyzje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl