Autor Wątek: [E12] Corolla Verso I - check engine i brak mocy.  (Przeczytany 2962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dziurka

• Prawie Toyot
[E12] Corolla Verso I - check engine i brak mocy.
« dnia: 23 Listopada 2014, 19:42:48 »
Witam - mam pewien problem od jakiegoś czasu podczas gdy rozgrzeje się moja toyotka i ruszam na niskich obrotach np. na sprzęgle zaświeci się kontrolka check engine i nie ma kompletnie mocy. Muszę wówczas zatrzymać się, zgasić odczekać chwilkę, i odpala tak jak powinna. Gdy ruszam na wyższych obrotach tego nie ma. Gdy samochód jest zimny nie ma problemu, zbiera się tak jak powinna. Nie włączają się również wentylatory. Proszę o pomoc, jeżdżę na komputer, mechanik mówi że nie ma błędów.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Odp: [E12] Corolla Verso I - check engine i brak mocy.
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Listopada 2014, 19:49:12 »
zmien mechanika i ogczytaj bledy.

Offline mario_gdynia

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Listopada 2014, 06:18:25 »
Miałem kiedyś podobną przypadłość o terenowym Isuzu...problem wynikał z zużytego czujnika temperatury,który przekazuje dane do komputera. Komputer nie potrafił optymalnie ustawić dawki paliwa i były podobne objawy. Nie myl z czujnikiem do wskazań na desce rozdzielczej. I faktycznie zmień mechanika, błędu nie musi wyrzucić,ale można spokojnie odczytać wszystkie wartości,jakie widzi komputer w aucie i mechanik z głową zauważy,gdzieś jakieś uchybienia.

Offline Dziurka

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Stycznia 2015, 16:10:15 »
Byłem u mechanika - odczytał mi błąd P1226 - z tego co wyczytałem w internecie jest to coś związane z wtryskami, pompą wtryskową oraz zaworkami svc. Z zaworkami próbowałem coś- odłączyłem jeden gdy błąd się pojawił i drugi również - lecz dalej nie odpala. Przypomnę że wtryski były wymieniane już.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl