Autor Wątek: Nagłośnienie JBL w Prius  (Przeczytany 27919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jeziorko

• Toyot Chodzacy
Odp: Nagłośnienie JBL w Prius
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Sierpnia 2018, 11:54:14 »
Tylko czy jest coś konkretnego z Androidem?

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Sierpnia 2018, 12:13:33 »
No Mechu swego czasu polecał GMS 7701, AMC 786, GMS 8901.

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Sierpnia 2018, 12:18:38 »
I któryś z kolegów do P2 kupił yoying z 10" ekranem. I pisał, że jest zadowolony. Ma też filmik na YT.

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Sierpnia 2018, 21:40:46 »
Ja nie mam znaczków JBL a sprzęt gra też tak [cenzura] fajnie że nie chce się wysiadać. Bass muszę raczej zawsze dać na minus. U ciekawości sprawdzę w jakimś komisie jak działa wersja z JBL.

Offline vvicio83

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Sierpnia 2018, 21:46:54 »
Pogrzebałem chwilkę w necie i tak jak podejrzewałem. Każdy ma inne odczucia ale raczej nikt nie cieszy się ani z jbl ani stockowego sprzętu i każdy projekt na własną rękę inżynierię ulepszyć.

Offline HPQ

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 25 Lipca 2019, 09:59:06 »
Moim zdaniem radio fabryczne (bez JBL) gra duzo gorzej w P3 niz w P2. W P3 mam 8 glosnikow, w sensie z tylu sa po 2 na strone. Wysokie i srednie tony strasznie wysokie. P3 jest glosniejszy wewnatrz niz P2 i to dodatkowo powoduje, ze jakakolwiek rockowa muzyka brzmi jak pierdzenie. Jak ustawiacie tony wysokie, srednie i bass by jakos mozna bylo tego sluchac?

Offline jaroWM

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Sierpnia 2019, 14:18:37 »
u mnie gdy auto zimne (w sensie blachy nie wygrzane w słońcu) to gra względnie dobrze. gdy postoi w słońcu kilka godzin, to strasznie rzęzi z głośników, że niemal do zera trzeba wyciszać...

druga sprawa, że często pokazuje "cd in", gdy płyty nie ma w odtwarzaczu. jak już nie pokazuje, to przy wkładaniu płyty trzeba trafić moment "LOAD" i wtedy pchać płytę do cd. raz się uda, raz nie i ERROR 1 pokazuje...

Offline wtyku

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Sierpnia 2019, 14:30:39 »
oba objawy oznaczają, że twój system nie działa poprawnie.

Offline Scarline88

• Początkujący
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Października 2019, 21:21:30 »
Cześć wszystkim. Zacznę od początku odnośnie audio w moim Prusałku. Mam zwykłe głośniki ( nie JBL ) i bladego pojęcia nie mam w jakim stopniu się różnią. Na samym początku byłem nawet pod lekkim wrażeniem, że to całkiem całkiem nieźle gra ( wcześniej miałem zrobione pełne audio w audi A3 z tym, że ukierunkowane na mocne Yebudubu blacha się gnie itd. ). Brakowało mi jednak czasami tego basu. Postanowiłem zrobić to na szybko po kosztach. Konwerter uniwersalny do radia i podłączyłem wzmacniacz Crunch 4.1000. Do niego wydłubałem DOMOWY AKTYWNY subwoofer Denona, którego nie używałem już ( głośnik ma tam 20 cm z mocą mooooże jakieś 50-60 watt, bass reflex i głośnik na zewnątrz ). Aktywny sub z wielkim trudem i potem na czole ( ha ha ha ) przerobiłem na pasywny i ciach go pod wzmaka. Regulancje i inne perturbancje a efekt... Dla normalnego kowalskiego full opcja :) Niestety nie jestem normalnym kowalskim i idę za ciosem. Planuje w najbliższym czasie oblepić blachę matami itd itp. Jak już to zrobię i wymienię sam głośnik w subie na ALPINE lub HERTZ zajmę się bokami. Mam meeega meeega pytanko do wszystkich. Co tam najlepiej zagra? Nie chce mi się już kombinować, rzeźbić, przekładać bo może już ktoś to ma za sobą? :) Jak bym miał dokonać wyboru w tym momencie brał bym HERTZE ale chętnie rozważył bym inne opcje. Ktoś Coś?? :) POzdro aaaa i Ps. Ten wzmacniacz pod fotelem pasażera z tego co się orientuję zasila boki. Da się go jakoś sprytnie podmienić na inny? Próbował ktoś?
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2019, 21:24:01 wysłana przez Scarline88 »

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 28 Października 2019, 20:16:41 »
..a w tej instalacji w wersji z JBL nie ma suba w bagażniku ? w bagażniku są fajne wnęki po lewo i prawo i aż się prosi w lewej włożyć sub i z maty i MDF zrobić obudowę i obić wykładziną.... policzyć bassreflex lub upolować membranę bierną.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl